Skocz do zawartości
viking

problem z obcierajaca sie obudowa silnika

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam mały problem a mianowicie obudowa silnika obciera mi o zbiorniczek wyrównawczy, poza tym drży mi gałka od biegów przy prędkości powyżej 100km/h. Podejrzewam, że jest walnięta jakas poduszka? Tylko nie wiem jaka? Może ktoś z Was wie??? Załanczam zdjęcia może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

Obraz 025.jpg

Obraz 026.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie lewa, wejdź pod samochód i zdejmij osłonę będzie ją widać. u mnie jak była walnięta to widać było charakterystyczny wyciek czerwonego oleju hydraulicznego z tej poduszki, na samej poduszce jak i na belce. Olej wyciekł przez otwory w obudowie metalowej tej poduszki, guma z zewnątrz wyglądała na całą, dodatkowo możesz mieć walniętą którąś z pod skrzyni biegów, ale one są tylko gumowe.

Poduchy trzeba zawsze wymieniać parami, ja swoje kupiłem na allegro nowe oryginały i są ok, były dość tanie bo około 100 pln za sztukę wyglądały na oryginał i jak dotąd są ok.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro podejrzewasz poduszki to masz rozwiazanie dlaczego obudowa chaczy o zbiorniczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko interesuje mnie to czy ktos juz mniał moze podobny problem a wymiana wszystkich poduszek raczej ,mnie nieinteresuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość beowolf
Poduchy trzeba zawsze wymieniać parami, ja swoje kupiłem na allegro nowe oryginały i są ok, były dość tanie bo około 100 pln za sztukę wyglądały na oryginał i jak dotąd są ok.

ja tez stoje przed wymiana poduszek pod silnikiem i zastanawialem sie nad tymi z allegro gosc w sklepie zaspiewal mi za nie ponad 600zl niby ze to orginal ? moze ktos powiedziec cos wiecej o tych z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi