pawelekk Zgłoś #1 Napisano 28 Maja 2009 Witam. Czy zawalony katalizator może mieć też jakiś w pływ na to, że auto przechodzi w tryb awaryjny ? Bo już wszystkich przyczyn szukam przed rozkręceniem turbiny. N75 wymieniony na nowy, przepływomierz wymieniony na nowy i dalej auto przechodzi w tryb awaryjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adaho800 Zgłoś #2 Napisano 28 Maja 2009 Po pierwsze sprawdź go pod VAG i problem wyskoczy a moim zdaniem przez katalizator raczej nie będzie przechodził w tryb awaryjny może jedynie być troche mułowaty . Mozna go sprawdzić niech jedna osoba dobrze przegazuje a druga podstawi ręke pod wydech czy dobrze wydmuchuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarucki Zgłoś #3 Napisano 28 Maja 2009 (edytowane) Witam. Czy zawalony katalizator może mieć też jakiś w pływ na to, że auto przechodzi w tryb awaryjny ? Bo już wszystkich przyczyn szukam przed rozkręceniem turbiny. N75 wymieniony na nowy, przepływomierz wymieniony na nowy i dalej auto przechodzi w tryb awaryjny Poszukaj jak robi się logi dynamiczne... zrób je i w klej w odpowiedni dział! Bo naprawa na zasadzie wymieniam co się da może Cię sporo kosztować więc VAGa podpinaj i do roboty jak wywalisz kata, na pewno odetkasz nieco auto Edytowane 28 Maja 2009 przez jarucki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krembul Zgłoś #4 Napisano 28 Maja 2009 A niech jedna osoba dobrze przegazuje a druga podstawi ręke pod wydech czy dobrze wydmuchuje A jak ocenić dmuchnięcie? jakie będzie dobre a jakie nie? Raczej bardzo subiektywne to będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelekk Zgłoś #5 Napisano 28 Maja 2009 Logi wrzuciłem i była tylko jedna odp. Zapewne miałeś błdy 65535 i/lub 575 GRUPA 003 - masa zasysanego powietrza jest znacznie wyższa niż wymagana - Za mała recyrkulacja spalin – silnik pracuje od 3 min. na obrotach jałowego biegu, wcisnąć pedał przyspieszenia i jeszcze raz zrób testy. Uszkodzony przepływomierz G70 masy powietrza – sprawdzić działanie układów recyrkulacji i pomiaru masy powietrza. Nie zrobiłeś dynamicznych logów z grupy 010 - wielkości powietrza. Przydałoby się. GRUPA 011 - regulacja ciśnienia doładowania. Tutaj ewidentnie ciśnienie doładowania rzeczywiste przekracza 2200 bar. Oznacza to jednoznacznie, że uszkodzona może być turbosprężarka – sprawdzić trzeba układ regulacji ciśnienia doładowania, układ doładowania powietrza z turbosprężarką. Moja rada - miałem to samo - zmień filtr powietrza, przeczyść przepływomierz powietrza, podociskaj wszytskie zaciski na przewodach do turbiny. Sprawdź małe wężyki ciśnieniowe czy nie mają przetarć, podociskaj. Weź klucz - żabkę (albo jakieś inne ustrojstwo, którym złapiesz sztangę i poruszaj sztangą pod gruszką przy turbince żwawo góra dół. Użyj WD-40. To że sztanga chodzi, nie znaczy, że prawidłowo. Może się podpiekła i klapki na turbinie nie domykają się do końca - z tąd to przeładowanie. Prawdopodobnie syndrom PSJ jak u mnie. Moja żona jeździła jakiś czas Passiem. Efekt widać. Ona twierdzi, że producent musiał przewidzieć to, że autkiem będzie jeździć kobieta delikatnie, bez gazowania mocnego haha. Zrobiłem tak jak wyżej wspomniano i nadal to samo. Być może zapieczone kierownice w turbo. Ae czasami sie zdarza że jest przeładowanie, za chwile znowu puści i potem znowu przeładowanie. jakby sie kierownice zapiekly to bylo by czaly czas przeładowanie. Sam już nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach