RedOctane Zgłoś #1 Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam, mam problem z moim tempomatem w pasku. Na poczatku dzialal bezproblemowo, pozniej cos sie wylaczal a pozniej juz nie moglem go uruchomic. Nie wiedzac co sie dzialo, sprawdzilem wszystkie bledy w silniku oraz odpowiednie bloki pomiarowe Wszystko wyszlo ok. Okazalo sie ze za kazdym razem (prawie) kiedy wlacze dlugie, da sie odpalic tempomat ( w sensie ze utrzymuje stala predkosc), gdy wylaczam dlugie tempomat sie wylacza (nie trzyma predkosci) Problem lezy chyba gdzies ze stykami (przekaznikami) ? Ktoremu kabelkowi powinienem przyjrzec sie dokladnie (jesli sa oznaczenia w kolorach) Oraz czy moge sie dostac do kabli od dolu kolumny kierowniczej (nie demontujac kierownicy z airbagiem)? Serdecznie prosze o porade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makeć Zgłoś #2 Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie wiedzac co sie dzialo, sprawdzilem wszystkie bledy w silniku oraz odpowiednie bloki pomiaroweWszystko wyszlo ok. a czemu tylko w silniku ??ja bym sprawdził jeszcze kierownicę i moduł .... masz kierownicę wielofunkcyjną ?? Oraz czy moge sie dostac do kabli od dolu kolumny kierowniczej (nie demontujac kierownicy z airbagiem)? niestety, nie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charakterek Zgłoś #3 Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja jeszcze bym obstawiał manetkę od kierunków. To dość skomplikowane urządzenie, ale idzie je rozebrać i poczyścić. Mi wariowały długie - rozkręciłem manetkę, poczyściłem i działa wszystko pięknie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedOctane Zgłoś #4 Napisano 1 Sierpnia 2008 Dziekuje za odpowiedzi. Nie posiadam kierownicy wielofunkcyjnej, nie moge sprawdzic vagiem kolumny kierowniczej, lecz znalazlem gdzies blok pomiarowy pokazujacy: wciskanie sprzegla, hamulca, aktywowanie tempomatu, naciskanie fixa i inne (gdzies w internecie znalazlem wskazowki) i wszystko pieknie pokazywalo... ewentualnie ktore bloki pomiarowe mozna jeszcze sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chevy Zgłoś #5 Napisano 3 Sierpnia 2008 sprobuj przed zalaczeniem tempomatu (ustawieniem predkosci) podciagnac noga hamulec do gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach