Andrew72 Zgłoś #1 Napisano 24 Lipca 2008 Witam fanów marki Jako że jestem tu nowy (jako piszący) pozdrawiam wszystkich serdecznie. Mój problem polega na tym, że rano po odpaleniu auta przez około 20 sekund słychć dzwięki (najbardziej okreslaja go słowa pisk/zgrzyt) Ale od początku ... Mój passat ma przejechane 171 Kkm i postanowiłem wymienic rozrząd. Robił to znajomy mechanik samochodowy, na częściach rolki Rouville, paski Gates , oczywiście pompa, rolka w napinaczu paska wielorowkowego, oba paski, nie zmieniono śrub (twierdził że nie potrzeba). Po nocnym postoju po uruchomieniu samochodu słychać codziennie ten dzwięk. Ale ... słychać go tylko w przypadku kiedy klimatyzacja ustawiona jest w tryb auto, zawsze po 20 sekundach od odpalenia ten dzięk cichnie i silnik pracuje ładnie i równo. Mechanik twierdzi, że jest to wina słabo naciągniętego paska wielorowkowego sprężarki klimy. Bede u niego dopiero w sobote - a że dzwiek doprowadza mnie do białej gorączki - wiec podjechałem do innego warsztatu gdzie naciągneli pasek klimy (wg instrukcji powinno być naciągnięte z siłą 25 Nm, oni naciągneli na oko bo nie mogli wsadzić klucza dyna), ale dzwięki nadal występują Co ciekawe po ponownych uruchomieniach samochodu - w ciągu dnia - jest ok (bez dziwnych dzwięków) Czy ktokolwiek wie lub ma podejrzenia co do tej diagnozy ? Czy to wina słabego naciągu paska - boje się ze jak naciągnie do oporu to obciąży łożysko od sprężarki i rolki. Co radzicie ? Pozdrawiam Andrew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinul Zgłoś #2 Napisano 24 Lipca 2008 Z tego ci piszesz można wywnioskować że rzeczywiście chodzi o pasek sprężarki. Ewentualnie dzieje się coś złego z sama sprężarką. Być może masz padnięty wiatrak od klimy co powoduje wzrost ciśnienia i może dlatego sprężarka narażona jest na ogromny wysiłek ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek82 Zgłoś #3 Napisano 24 Lipca 2008 u mnie jak występował pisk to naciągałem pasek tydzień i to samo,więc kupiłem nowy i nadal to samo.pojechałem do mechanika i okazało sie,że mam luz na sprzęgle sprężarki plus za mało oleju w sprężarce.teraz już wszystko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrew72 Zgłoś #4 Napisano 5 Sierpnia 2008 Dziekuje za podpowiedzi Byłem na naciąganiu paska klimatyzcji , niestety nic to nie dało W związku z poszukiwaniem możliwych przyczyn , przepatrzyłem wiele wątków zbieżnych z moim problemem, na forum o poprzedniej wersji passata znalazłem wątek w którym nagrany dzwiek jest bardzo podobny do dzwięku w moim silniku po uruchomieniu. Może komuś nasunie się jakiś pomysł co to może być i czy jest niebezpieczne (w bliskiej perspektywie planuje wyjazd) Pozdrawiam Andrew Link ( tu zarejestrowany dzwięk) : http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=14044&highlight=piski Cześć W nawiązaniu do rozpoczętego wątku - jako że problem nie został ciągle rozwiązany - zdecydowałem się na zakup preparatu Wurth keilriemen spray Przetestuje go na moim passacie potraktuje oba paski klimy i alternatora, na razie od wewnętrznej strony i napisze czy coś pomogło , spotkałem się też z opinią że hałasują niewytarte napisy na zewnetrznej stronie paska stykając się z napinaczem ? czy to możliwe ? Wielokrotnie zagladałem tez do środka , wszystko wyglada dobrze, paski chodzą dobrze nic się nie przesuwa napinacz troche drzy i wibruje w osi pracy. W napinaczy wymieniona byla rolka spręzyna pozostała ta sama. Pozdrawiam Andrew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach