Skocz do zawartości
Gość piotr73

2.0 TDI Zgasł. Nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

no więc tak jednak to była pompka i co gorszę to Simensa... 3300zł za nowa... 4800zł za wszystko... i postanowiłem sprzedać pasiora bo szczerze mówiąc zawiódł mnie tym... ;| polecacie coś panowie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zregeneruj to zamkniesz się w tysiącu pln-ów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zregeneruj to zamkniesz się w tysiącu pln-ów.

kupiłem nową pompkę... dałem do regeneracji to pochodził 5 minut i zgasł i ta sama pompka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dałem do regeneracji to pochodził 5 minut i zgasł i ta sama pompka...

to chyba znachor to regenerował,na forum jest sporo autek po naprawie i jeżdżą,fachmani dają nawet gwarancje na swoje usługi 6-12miesięcy.Zresztą co to za regeneracja-czyszczenie ultra i wymiana cewki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no więc tak jednak to była pompka i co gorszę to Simensa... 3300zł za nowa... 4800zł za wszystko... i postanowiłem sprzedać pasiora bo szczerze mówiąc zawiódł mnie tym... ;| polecacie coś panowie ?

Marcin, masz prawidłowy opis silnika? Nie wiem, czy mam prawidłowe dane, ale w BMP podobno nie ma Siemensa. Sam mam BMP i chyba dziś nie będę spał jeśli masz rację...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Panowie moze mi ktos pomoze heh passat 2.0 tdi 140km-padl mi na autostradzie w niemczech jakies 10 godzin temu.... zapalila sie kontrolka od swiec cos tam jeszcze na komputerze ale nie zdazylem przeczytac juz co bo zniklo a musialem uciekac na awaryjny pas. do tej chwili nie odpalil/dobrze ze mam wykupione ADAC/ sciagneli mnie na warsztat na warsztacie podpieli pod kompa niby wszystko ok dalej nie odpala. na koncu powiedzieli ze to pompa wysokiego cisnienia. jest to mozliwe? pewnie jest ale czy to prawda ? moze poprostu jakas glupote filtr itd? moze ktos mial podobna przygode?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BKP-obstawiam pompowtrysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak podejrzewalem ale niemiaszki po podlaczeniu do kompa stwierdzili ze jest ok....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem z odpaleniem Passata.

Do dziś nie było najmniejszego problemu z autem byłem w sklepie itd, wieczorem chciałem jechać i niestety auto zawiodło. Wkładam kluczyk kontrolki się zapalają, świece grzeją po czym wszystko gaśnie tak jak powinno jednak auto nie reaguje na dociśnięcie kluczyka. Blokada kierownicy się odblokowuje po włożeniu kluczyka, nie wyskakuje żaden błąd na FISie itd. Auto ma skrzynie DSG jak dam w inną pozycję niż na P lub N do wyskakuje komunikat że muszę zmienić czyli to działa. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Po ostatniej jeździe dolewałem płynu do spryskiwaczy ale to chyba nie ma znaczenia. Proszę o jakieś sugestie.

Pozdrawiam

Edytowane przez rainman777
Przeniesiony re. pkt.2.1.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak miałem przy awari pompowtrysków siemensa tylko że u mnie odpalił na 3 sekundy i zgasł a potem już nie chciał odpalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jemu nie kręci rozrusznik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale jemu nie kręci rozrusznik

U mnie kręcił :) to czekamy na inne porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja rozwiązana, powód błahy na szczęście.

Pękło mocowanie kabla masowego przy skrzyni DSG (masa dla silnika i oczywiście dla rozrusznika) a jak wiadomo rozrusznik bez masy kręcił nie będzie. Dziękuje za zainteresowanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi