Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie znowu proszę o poradę bo nić nie znalazłem na ten temat , od pewnego czau wyświetla mi się komunikat jak w temacie sprawdziłem kabel idący do czujnika jest git, około miesiąca świeci mi się oil presure a ciśnienie jest w normie kabel też jest ok czujnik nowy sprawdzałem styki przy kompie . Ciekawostką jest to że jak odepnę klemy to sensor garage przez jakiś czas nie pokazuje się. Czy to może być objaw padającego kompa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIKT mi nie podpowie co znaczy oil sensor garage:sciana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź poziom oleju. czasami trzeba dolać tak, żeby było w 3/4 (bliżej MAX) na bagnecie i problem znika. To tak z autopsji, co może być jeszcze przyczyną, to niech się wypowiedzą lepsi w temacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OIL - to olej, SENSOR - to czujnik, GARAGE - w tym wypadku warsztat. RAZEM po naszemu - uszkodzony czujnik oleju - jedź do warsztatu. Tam podłączą komputer i sprawdzą który. Najprawdopodobniej czujnik poziomu oleju, bo jak by był od ciśnienia oleju to był by komunikat OIL PRESSURE cośtam. Jak jest za niski poziom oleju to zapala się zółta kontrolka ciśnienia oleju - należy go wtedy dolać i po sprawie (pod warunkiem że nie spierdziela on z silnika :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po raz kolejny uporałem się z czujnikiem poziomu oleju , natomiast pytanie moje brzmi czy ktoś wie do jakiego kompa oraz który pin jest przypisany czujnikowi ciśnienia oleju temu przy filtrze oleju ma na nim zwarcie i musze cały kabelek wymienić. Nigdzie nie umie znaleźć schematu, który by mi to objaśnił za info z góry dzięki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam po raz kolejny uporałem się z czujnikiem poziomu oleju , natomiast pytanie moje brzmi czy ktoś wie do jakiego kompa oraz który pin jest przypisany czujnikowi ciśnienia oleju temu przy filtrze oleju ma na nim zwarcie i musze cały kabelek wymienić. Nigdzie nie umie znaleźć schematu, który by mi to objaśnił za info z góry dzięki .

idzie bezpośrednio do licznika, nie do żadnego kompa, sprawdź na lewej podłużnicy na jej końcu wtyczkę chyba 14 pinową, przez tą wtyczkę przechodzi kabel do czujnika ciśnienia oleju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja mam nieco inny problem OIL SENSOR WARKSHOP ale jakoś mało w sieci na ten temat i nie bardzo wiem jak prześwietlić przewody od czujnika -gdzie i które a komp.. nie pokazuje błędu czujnika. prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi