Skocz do zawartości
GODZIL

Prosba o analize logów AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeśli ktos jest kumaty w tych liczbach a napewno jest Was wielu to prosze o analize co jest nie tak

Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/slawomirdzialek_120008.html

Grupy: 008,008 - http://vaglog.rtnet.pl/slawomirdzialek_120009.html

pierwszy raz to robie wiec wybaczcie jesli cos pokreciłem lub jest to za mało to doradzcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

turbina do wyjecia i do czyszczenia geometria bo sie zacina i jest przeładowanie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sztanga turbiny chodzi w pełnym zakresie nic sie nie przycina.a moze zaworek n75 cos wariuje?czy na bank turbina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sprawdzałes sztange ? termostat za wczesnie sie otwiera i na 3 cylindrze pompka zaczna powoli umierac .w logu z bloku 11BS widac równiez ze geometria sie przycina i nie dzała płynie .

Edytowane przez german81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.sztange przez vag-a. patrzyłem czy chodzi w pełnym zakresie.chyba ze manualnie recznie trzeba sprawdzic. a co do pompki(czyli pompowtrysk?) to co tam siada?

---------- Dodano o 13:43 ---------- Poprzednia wiadomość o 13:05 ----------

witam.sztange przez vag-a. Patrzyłem czy chodzi w pełnym zakresie.chyba ze manualnie recznie trzeba sprawdzic. A co do pompki(czyli pompowtrysk?) to co tam siada?

co do pompki to jeszcze w normie sie miesci ile jeszcze wytrzyma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby miec pewnosc ze geometria sie nie zacina to najlepiej jak bys rozpioł gruszke od dzwigienki i poruszał nia manualnie powina chodzic płynie i bez zaciec nie urzywajac przy tym siły . co do pomki to nie jest nik w stanie ci powiedziec ile ona wytrzyma .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 11BS może i zaobserwujesz poruszanie dźwigienki kierownic w pełnym zakresie, ale wcale nie musi oznaczać, że porusza się bez oporów. Prawidłowo działający układ zmiennej geometrii porusza się bez oporów jak na poniższym filimie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki czyli nastawiac sie na samo czyszczenie czy gruntowna regeneracje? czyli wykluczyc zawór n75? gdyby był uszkodzony to wywalił by błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy podmieniłem zawór n75 z audika b6 silnik awx zrobiłem ok 50 km i nie było przeładowania,autko nie wpadło w tryb awaryjny. kreciłem go na kazdnym biegu ponad 3 tys, do prawie 200 km/h.Mozliwe ze wadliwy był zawór n75.Jeszcze założe go do audicy brata i zobacze czy wtedy odetnie turbo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logi, logi i jeszcze raz logi - to podstawa. Takie dynamiczne jeżdżenie potrafi rozruszać kierownice na jakiś czas, a najlepiej robić logi i obserwować turbo. To że nie wszedł w tryb awaryjny, to świadczy, że przeładowanie trwało krócej niż zwykle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha ok bede obserwował i porównam te logi. jeszcze dodam ze sciagnałem wąz od turbo odme rure od filtra aby miec lepszy dostep do sztangi. wirnik nie ma luzów a sztange moge bez zadnej siły wcisnac ok 1cm-2cm. i samowolnie wraca bez zadnych oporów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi