bodek66 Zgłoś #1 Napisano 25 Kwietnia 2010 Czesc wszystkim.Oto moj problem !!!.Otoz nie dawno zaczely siadac mi palniki ksenonowe a wlasciwie jeden, wiec zdecydowalem sie zakupic na allegro przez sklep internetowy nowe palniki dedykowane do passata w orgyginalnych opakowaniach VW no i po wymianie wspomnianych palnikow na trzeci dzien zauwazylem ze jeden nie swieci.Rozczarowanie wielkie no ale coz sprawdzam czy to palnik i okazuje sie ze po zamowntoawniu starej i jeszcze sie swiecocej lampki tez nie swieci.Podejzenie pada wiec na przetwornicebo jak wyczytalem zywotnosc przetwornic jest ograniczona podobnie jak palnikow.Moje pytanie jest nastepujace : czy za pomoca vag-a lub innego urzedzenia typu VAG-com mozna zdiagnozowac usterke przetwornicy lub tez samego palnika.Na wyswietlaczu pokazuje mi info. o uszkodzeniu swiatla lampy lewej.Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk_ Zgłoś #2 Napisano 26 Kwietnia 2010 Czesc wszystkim.Oto moj problem !!!.Otoz nie dawno zaczely siadac mi palniki ksenonowe a wlasciwie jeden, wiec zdecydowalem sie zakupic na allegro przez sklep internetowy nowe palniki dedykowane do passata w orgyginalnych opakowaniach VW no i po wymianie wspomnianych palnikow na trzeci dzien zauwazylem ze jeden nie swieci.Rozczarowanie wielkie no ale coz sprawdzam czy to palnik i okazuje sie ze po zamowntoawniu starej i jeszcze sie swiecocej lampki tez nie swieci.Podejzenie pada wiec na przetwornicebo jak wyczytalem zywotnosc przetwornic jest ograniczona podobnie jak palnikow.Moje pytanie jest nastepujace : czy za pomoca vag-a lub innego urzedzenia typu VAG-com mozna zdiagnozowac usterke przetwornicy lub tez samego palnika.Na wyswietlaczu pokazuje mi info. o uszkodzeniu swiatla lampy lewej.Dziekuje i pozdrawiam. Najprościej-przełóż działający palnik do tego reflektora który Ci nie świeci.Jeżeli nie będzie działac tzn.że to przetwornica.A na początek wypadałoby sprawdzić bezpiecznik,ewentualnie czy dochodzi napięcie do przetwornicy.Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodek66 Zgłoś #3 Napisano 26 Kwietnia 2010 Przeciez zaznaczylem ze podmieniilem juz w to miejsce cytuje "starej i jeszcze sie swiecocej lampki" wiec to juz odpada.Co do bezpiecznikow to fakt sprawdze ale jakos nie wydaje mi sie ze by to bylo to.Dzieki za podpowiedz i bezpieczniki sprawdze zaraz po wyjsciu.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m3iaz Zgłoś #4 Napisano 26 Kwietnia 2010 90% obstawiam przetwornicę. ale najlepiej najpierw na VAGa się podpiąć bo powinien pokazać czy problem nie leży gdzie indziej... w/g elsy każda lampa idzie przez bezpiecznik ale jest to wysterowanie elektroniki (sterowanie skrętem lamp) a nie przetwornicy. przetwornica jest wysterowana bezpośrednio z modułu elektryki (jak wyciągniesz bezpieczniki od lamp to światła i tak zaświecą) bezpieczniki: dla lewej skrzynka C bezpiecznik 5 dla prawej skrzynka D bezpiecznik 5 lub po maju 2008 C bezpiecznik 8 (widzę jakie masz auto ale jeśli ktoś będzie szukał to może mu się to info przydać skrzynka C jest po lewej stronie deski rozdzielczej i dostęp do niej jest po otwarciu drzwi (znają ją wszyscy) a D jest na tej samej wysokości ale po prawej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk_ Zgłoś #5 Napisano 26 Kwietnia 2010 Przeciez zaznaczylem ze podmieniilem juz w to miejsce cytuje "starej i jeszcze sie swiecocej lampki" wiec to juz odpada.Co do bezpiecznikow to fakt sprawdze ale jakos nie wydaje mi sie ze by to bylo to.Dzieki za podpowiedz i bezpieczniki sprawdze zaraz po wyjsciu.Pozdrawiam. ...Fakt to jak bezpieczniki będą OK to przetwornicę podmień,może uda Ci się pożyczyć od kogoś na próbę...Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodek66 Zgłoś #6 Napisano 26 Kwietnia 2010 Niestety nie mam mozliwosci pozyczenia przetwornicy na podmianke tak ze pewnie czeka mnie zakup przetwornic i w tym momencie prosba taka:moze znacie jakis dobry dobry wdres na zakup dobrych, pewnych i oczewiscie nie drogich przetwornic.Moze jest tez mozliwosc naprawy przetwornic we wlasnym zakresie.Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach