mroova Zgłoś #1 Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Panowie miałem dość duży remont silnika w BGW 2.0tdi. Przy okazji wymiana rozrzadu. Teraz nie za bardzo chce odpalac na ciepło. Trzeba zakręcić chwile. A przed remontem odpalał na dotyk na zimno jak i na ciepło. Nie jestem pewien czy mechanik dobrze pompowtryski ustawił. Po dokręceniu wrócił 220 stopni. Ale z tego co tu gdzieś na forum znalazłem to powinno być nie więcej niż 180 stopni. Dodam jeszcze że wywaliłem DPF ze zmianą softu. Proszę o poradę. No i jak wyżej podałem chodzi o 2.0 Tdi 2004 silnik BGW. Z góry dzięki za poradę Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez mroova Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyniovtg Zgłoś #2 Napisano 11 Kwietnia 2010 zobacz na vagu jak masz ustawiony rozrząd grupa 4 pozycja 4 najlepiej jak jest na 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova Zgłoś #3 Napisano 11 Kwietnia 2010 Dzięki, są jakieś normy, kiedy źle albo kiedy bardzo źle? Mam Vaga ale zbyt mocny nie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyniovtg Zgłoś #4 Napisano 11 Kwietnia 2010 Dzięki, są jakieś normy, kiedy źle albo kiedy bardzo źle? Mam Vaga ale zbyt mocny nie jestem. niby jest od -3 do 3 ale jak miałem np -2 to gorzej odpalał na gorącym po dłuższej trasie,zrobiłem na 0 i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova Zgłoś #5 Napisano 11 Kwietnia 2010 Rozumiem że chodzi tu o "małą" regulację? To złe ustawienie ma wpływ na pracę silnika, głośność, spalanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyniovtg Zgłoś #6 Napisano 11 Kwietnia 2010 umiem że chodzi tu o "małą" regulację? To złe ustawienie ma wpływ na pracę silnika, głośność, spalanie? tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach