przem1981 Zgłoś #1 Napisano 29 Marca 2010 (edytowane) Witam Mam chyba problem. Boję się że cos dzieje się z nagrzewnicą. Jakis czas temu ubylo mi plynu chlodzacego (kolor czerwony). Zrobilem dolewke koncentratu zielonego firmy K2 TURBO Kuler. Przejechalem na tym okolo 1000 km. Plynu nie ubywa, ale zaniepokoil mnie delikatny zapach plynu w kabinie przy wlaczonym ogrzewaniu min 20 stopni i więcej (climatronic). Powiedzcie co moglem narobic ta mieszanka. Edytowane 29 Marca 2010 przez przem1981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuczi Zgłoś #2 Napisano 29 Marca 2010 _tytul1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riccardoa Zgłoś #3 Napisano 29 Marca 2010 WitamMam chyba problem. Boję się że cos dzieje się z nagrzewnicą. Jakis czas temu ubylo mi plynu chlodzacego (kolor czerwony). Zrobilem dolewke koncentratu zielonego firmy K2 TURBO Kuler. Przejechalem na tym okolo 1000 km. Plynu nie ubywa, ale zaniepokoil mnie delikatny zapach plynu w kabinie przy wlaczonym ogrzewaniu min 20 stopni i więcej (climatronic). Powiedzcie co moglem narobic ta mieszanka. Wygląda na to że nagrzewnica jest nieszczelna,nie koniecznie na skutek tej mieszanki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #4 Napisano 29 Marca 2010 WitamMam chyba problem. Boję się że cos dzieje się z nagrzewnicą. Jakis czas temu ubylo mi plynu chlodzacego (kolor czerwony). Zrobilem dolewke koncentratu zielonego firmy K2 TURBO Kuler. Przejechalem na tym okolo 1000 km. Plynu nie ubywa, ale zaniepokoil mnie delikatny zapach plynu w kabinie przy wlaczonym ogrzewaniu min 20 stopni i więcej (climatronic). Powiedzcie co moglem narobic ta mieszanka. ubylo ci plynu dolales koncentrat ubytek byl spowodowany nieszczelnoscia poczules go bo dolales koncentrat ktory intensywniej pachnie musisz teraz szukac gdzie ci cieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem1981 Zgłoś #5 Napisano 29 Marca 2010 dolalem gdzies okolo 380ml koncentratu po przejechaniu ok 10 tys. km, bo po takim dystansie byl ubytek. wszedzie sucho, pod schowkiem pasazera sucho i stamtad nic nie czuc, jedynie z nawiewow troszke zalatuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #6 Napisano 29 Marca 2010 Ale zapach czuć. Więc zajrzyj pod siedzenie kierowcy a ściślej pod tapicerkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #7 Napisano 29 Marca 2010 dolalem gdzies okolo 380ml koncentratu po przejechaniu ok 10 tys. km, bo po takim dystansie byl ubytek. wszedzie sucho, pod schowkiem pasazera sucho i stamtad nic nie czuc, jedynie z nawiewow troszke zalatuje. a ubywa dalej ? moze polales gdzies wlewajac do zbiorniczka a zaraz za nim jest filter kabinowy i dlatego czujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem1981 Zgłoś #8 Napisano 29 Marca 2010 kurcze, narazie chyba nie ubywa, ale co polecacie - moze wywalic ta mieszanke i zalac nowym i wtedy sprawdzac. tylko juz g12+ febi (dopiero dzis poczytalem na forum ze taki sie wlewa). Za niewiedze moge slono zaplacic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matekvw Zgłoś #9 Napisano 29 Marca 2010 witam kolego niemasz co się łudzić jeśli zalatuje ci płynem z nawiewów to jusz nagrzewnica umiera narazie tylko zapach potem zaparowana przednia szyba itp ja usiebie niezwlekałem zwalaj deske i będzie po sprawie nowa nag.50 zeta i spokuj i wcale niejest tak ciężko zdjąć tą deske nawet fajnie śie wszystko rozkłada ---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ---------- kolego filter kabinowy jest z drugej strony od zbiorniczka wyrównawczego niewiem ile musiał by lać żeby tak porozlewać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem1981 Zgłoś #10 Napisano 29 Marca 2010 nie nie do filtra nic nie dolecialo ale na zbiorniczek troche polecialo lecz zdaje sie wszystko zaraz wytarlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #11 Napisano 29 Marca 2010 witam kolego niemasz co się łudzić jeśli zalatuje ci płynem z nawiewów to jusz nagrzewnica umiera narazie tylko zapach potem zaparowana przednia szyba itp ja usiebie niezwlekałem zwalaj deske i będzie po sprawie nowa nag.50 zeta i spokuj i wcale niejest tak ciężko zdjąć tą deske nawet fajnie śie wszystko rozkłada ---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ---------- kolego filter kabinowy jest z drugej strony od zbiorniczka wyrównawczego niewiem ile musiał by lać żeby tak porozlewać mam anglika i filter jest za zbiorniczkiem dzieli je 20 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matekvw Zgłoś #12 Napisano 29 Marca 2010 kolego jest sposub żeby to sprawdzić czy nagrzewnica puszcza czy nie musisz zdjąć te przewody od nagrzewnicy co są koło aku i je ze sobą połączyć jakoś rurko i pojeżdzić troche no niewiem z tydzień i zobaczysz czy ci ubywa czy sierdzi i tp i będziesz miał odp co robić a ogrzewnie ci teraz nie potrzebne pozdrawiam ---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:34 ---------- ale kolega przem niema anglika hahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #13 Napisano 29 Marca 2010 kolego jest sposub żeby to sprawdzić czy nagrzewnica puszcza czy nie musisz zdjąć te przewody od nagrzewnicy co są koło aku i je ze sobą połączyć jakoś rurko i pojeżdzić troche no niewiem z tydzień i zobaczysz czy ci ubywa czy sierdzi i tp i będziesz miał odpco robić a ogrzewnie ci teraz nie potrzebne pozdrawiam ---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:34 ---------- ale kolega przem niema anglika hahaha nie badz taki smieszny poprostu grzebie w angolu i nie dotarlo do mnie ze wy macie z drugiej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach