Skocz do zawartości
przem1981

źle pomieszałem płyny chłodzace

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam chyba problem. Boję się że cos dzieje się z nagrzewnicą. Jakis czas temu ubylo mi plynu chlodzacego (kolor czerwony). Zrobilem dolewke koncentratu zielonego firmy K2 TURBO Kuler. Przejechalem na tym okolo 1000 km. Plynu nie ubywa, ale zaniepokoil mnie delikatny zapach plynu w kabinie przy wlaczonym ogrzewaniu min 20 stopni i więcej (climatronic). Powiedzcie co moglem narobic ta mieszanka.

Edytowane przez przem1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_tytul1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Mam chyba problem. Boję się że cos dzieje się z nagrzewnicą. Jakis czas temu ubylo mi plynu chlodzacego (kolor czerwony). Zrobilem dolewke koncentratu zielonego firmy K2 TURBO Kuler. Przejechalem na tym okolo 1000 km. Plynu nie ubywa, ale zaniepokoil mnie delikatny zapach plynu w kabinie przy wlaczonym ogrzewaniu min 20 stopni i więcej (climatronic). Powiedzcie co moglem narobic ta mieszanka.

Wygląda na to że nagrzewnica jest nieszczelna,nie koniecznie na skutek tej mieszanki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

ubylo ci plynu dolales koncentrat ubytek byl spowodowany nieszczelnoscia poczules go bo dolales koncentrat ktory intensywniej pachnie musisz teraz szukac gdzie ci cieknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolalem gdzies okolo 380ml koncentratu po przejechaniu ok 10 tys. km, bo po takim dystansie byl ubytek. wszedzie sucho, pod schowkiem pasazera sucho i stamtad nic nie czuc, jedynie z nawiewow troszke zalatuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zapach czuć. Więc zajrzyj pod siedzenie kierowcy a ściślej pod tapicerkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dolalem gdzies okolo 380ml koncentratu po przejechaniu ok 10 tys. km, bo po takim dystansie byl ubytek. wszedzie sucho, pod schowkiem pasazera sucho i stamtad nic nie czuc, jedynie z nawiewow troszke zalatuje.
a ubywa dalej ? moze polales gdzies wlewajac do zbiorniczka a zaraz za nim jest filter kabinowy i dlatego czujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, narazie chyba nie ubywa, ale co polecacie - moze wywalic ta mieszanke i zalac nowym i wtedy sprawdzac. tylko juz g12+ febi (dopiero dzis poczytalem na forum ze taki sie wlewa). Za niewiedze moge slono zaplacic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam kolego niemasz co się łudzić jeśli zalatuje ci płynem z nawiewów to jusz nagrzewnica umiera narazie tylko zapach potem zaparowana przednia szyba itp ja usiebie niezwlekałem zwalaj deske i będzie po sprawie nowa nag.50 zeta i spokuj i wcale niejest tak ciężko zdjąć tą deske nawet fajnie śie wszystko rozkłada

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

kolego filter kabinowy jest z drugej strony od zbiorniczka wyrównawczego niewiem ile musiał by lać żeby tak porozlewać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie do filtra nic nie dolecialo ale na zbiorniczek troche polecialo lecz zdaje sie wszystko zaraz wytarlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam kolego niemasz co się łudzić jeśli zalatuje ci płynem z nawiewów to jusz nagrzewnica umiera narazie tylko zapach potem zaparowana przednia szyba itp ja usiebie niezwlekałem zwalaj deske i będzie po sprawie nowa nag.50 zeta i spokuj i wcale niejest tak ciężko zdjąć tą deske nawet fajnie śie wszystko rozkłada

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

kolego filter kabinowy jest z drugej strony od zbiorniczka wyrównawczego niewiem ile musiał by lać żeby tak porozlewać

mam anglika i filter jest za zbiorniczkiem dzieli je 20 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego jest sposub żeby to sprawdzić czy nagrzewnica puszcza czy nie musisz zdjąć te przewody od nagrzewnicy co są koło aku i je ze sobą połączyć jakoś rurko i pojeżdzić troche no niewiem z tydzień i zobaczysz czy ci ubywa czy sierdzi i tp i będziesz miał odp

co robić a ogrzewnie ci teraz nie potrzebne pozdrawiam

---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

ale kolega przem niema anglika hahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kolego jest sposub żeby to sprawdzić czy nagrzewnica puszcza czy nie musisz zdjąć te przewody od nagrzewnicy co są koło aku i je ze sobą połączyć jakoś rurko i pojeżdzić troche no niewiem z tydzień i zobaczysz czy ci ubywa czy sierdzi i tp i będziesz miał odp

co robić a ogrzewnie ci teraz nie potrzebne pozdrawiam

---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

ale kolega przem niema anglika hahaha

nie badz taki smieszny poprostu grzebie w angolu i nie dotarlo do mnie ze wy macie z drugiej strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi