switajUK Zgłoś #1 Napisano 14 Listopada 2009 witam czy ktos wie w jakim miejscu silnika znajduje sie czujnik temperatury cieczy (v6 4motion) bo nie mam zielonego pojecia . sprawdzalem w bibli passata ale tam jest ladnie opisane gdzie go szukac w silniku 1.8 czy jakos tak . problem mianowicie jest taki , zegzr od temperatury wskazuje najnizsza wartosc . dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@ceq Zgłoś #2 Napisano 14 Listopada 2009 Spójrz czy nie o to chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dgasek Zgłoś #3 Napisano 15 Listopada 2009 Hejka Czujnik jest po lewej stronie (stojąc przodem do auta) między silnikiem a przegrodą na wężu wodnym. Dostep jest denny (zwłaszcza do zawleczki), a wymieniając uwazaj bo leje płynem po oczach. W ASO 89 pln. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switajUK Zgłoś #4 Napisano 16 Listopada 2009 wielkie dzieki za podpowiedz sprawdze to jutro jak to wyglada, a czy jest na nim jakis nr seryjny??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switajUK Zgłoś #5 Napisano 17 Listopada 2009 siema no i jest tak jak piszecie , dostep do bani .tylko pogratulowac panom z wolksburga za taka mysl techniczna .no cuz mlotek w garsc i do roboty;) dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapik Zgłoś #6 Napisano 12 Lutego 2010 Witam. Mam ten sam problem. Mam passka 2.8 V6 4Motion z uszkodzonym czujnikiem cieczy. Tak wygląda po wyjęciu wtyczki (zdjęcie w załączniku), niestety rozpadł się na dwie części. Który czujnik będzie odpowiedni ? Czy kolor ma znaczenie ? Mój jest niebieski. http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=passat+2.8&from_showcat=1&category=50750&description=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapik Zgłoś #7 Napisano 12 Lutego 2010 Up ... Czy ten czujnik będzie odpowiedni do silnika ALG ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=917504057 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormowiec Zgłoś #8 Napisano 13 Lutego 2010 Niebieski 059919501 lub 032121142 tylko oryginał vw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapik Zgłoś #9 Napisano 13 Lutego 2010 http://moto.allegro.pl/item913850046_czujnik_temperatury_vw_audi_orginal_059919501.html Taki czujnik wychodzi po numerze ser. Czy mimo tego że kolor siwy - będzie OK ? Za cholerę nie mogę znaleźć oryginalnego niebieskiego czujnika w internecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormowiec Zgłoś #10 Napisano 13 Lutego 2010 Siwy? Sprzedajacy pisze że zielony, a na fotce nie ma w ogóle pierścienia z kolorem zielony jest z końcówką A. zapytaj w GETEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rapik Zgłoś #11 Napisano 13 Lutego 2010 O kurna myślałem że kolor tej wtyczki to kolor czujnika. Puściłem PW do GETEM, a jak on nie będzie miał to co, pozostaje telefon do ASO ? Czy jest jeszcze do dostania gdzieś w internecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach