Gość pazder Zgłoś #1 Napisano 11 Września 2006 Witam kolegów Mam mozliwosc kupna tanio nawigacji MCD do mojego passka, czy warto i czy przyda sie.Coś wiecej na jej temat moge uzyskac. prosze o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pazder Zgłoś #2 Napisano 11 Września 2006 drodzy koledzy moze chociaz jakies podstawowe informacje.moze macie jakis link do strony o tych nawigacjach...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pogromca Zgłoś #3 Napisano 11 Września 2006 A o czym tu gadać, podstawowy model, czyta mapy DX, monochromatyczny mały ekran, odtwarza Audio CD, nawigowanie głosowe i za pomocą strzałek, podłączysz tuner TMC, na początek może być, a czy sie przyda to zależy czy często wyjeżdżasz w dalekie podróże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pazder Zgłoś #4 Napisano 11 Września 2006 Co to jest ten tuner TMC, czy ta nawigacja go posiada, i jak to sie podłacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1980 Zgłoś #5 Napisano 11 Września 2006 Zamiast tej nawigacji o ktorej mowisz wolalbym kupic wypasione CD radio z NAvi (np takie jakie ja mam:) bo ta monochromatyczna jest troche oldschool a w dobrym radiu masz lepsze ustawienia dzwieku. A co do samej nawigacji, jest dobra jesli podrozujesz po innych miastach, ha, nawet zaryzykuje stwoerdzeniem, ze navi to jedna z najlepszych nowinek XXI wieku ulatwiajaca zycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pazder Zgłoś #6 Napisano 11 Września 2006 a jakie masz radio, i za jaką cene ?? moze cos polecisz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal1980 Zgłoś #7 Napisano 12 Września 2006 a jakie masz radio, i za jaką cene ?? moze cos polecisz ??? Blaupunkt Freestyler (Travel Pilot E). Poszukaj na allegro. Nowe w sklepie widzialem pol roku temu za 2,5tysiaca ale na allegro nowe dostaniesz za 1300 a uzywane (w dobrym stanie) za 400-500pln. Tylko poszukaj tego co odtwarza MP3 (oznaczenie ExactMP3 chyba) i oczywiscie z wlasciwym dla auta podswietleniem, czylo albo zielone albo niebiesko-czerwone. A sklad wiem, ze jest lepsze od monochromatycznej Navi VW? Bo moj kuzyn taka kupil i choc moze wyglada fajniej jak sie ma wszystko oryginalne od VW to tak jak mowilem, w tej nawigacji odVW nie ma takich ustawien dzwieku jak w radyjku Blaupunkta gdzie masz wypasiony cyfrowy equalizer plus wzmocnienia kazdych brzmien a to jest wazne, tymbardziej jesli masz 8 glosnikow:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszek-1234- Zgłoś #8 Napisano 21 Marca 2010 Zamiast tej nawigacji o ktorej mowisz wolalbym kupic wypasione CD radio z NAvi (np takie jakie ja mam:) bo ta monochromatyczna jest troche oldschool a w dobrym radiu masz lepsze ustawienia dzwieku. A co do samej nawigacji, jest dobra jesli podrozujesz po innych miastach, ha, nawet zaryzykuje stwoerdzeniem, ze navi to jedna z najlepszych nowinek XXI wieku ulatwiajaca zycie... to opinia kolegi Mcd może nie jest z najwyższej półki ale naprawdę dobrze się sprawuje w terenie inaczej niż te dokładane buble które gubią sygnał nawet na autostradzie <może nie wszystkie ale jechałem z mio i jednym Blaupunktem i nie polecam chyba że ktoś wychodzi z założenia że na autostradzie navi może nie wiedzieć gdzie jest > Nie chce być subiektywny wiec napisze że miałem również przyjemność jechać z padem Asusa który tak jak MCD nie zginą nigdy . Na każdym z tych urządzeń zrobiłem jakieś 5 tyś km po europie a z mcd nawet więcej bo mam ją w swoim prywatnym aucie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach