Skocz do zawartości
Gość pazder

OPINIE O NAWIGACJI MCD (DX)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pazder

Witam kolegów

Mam mozliwosc kupna tanio nawigacji MCD do mojego passka, czy warto i czy przyda sie.Coś wiecej na jej temat moge uzyskac. prosze o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pazder

drodzy koledzy

moze chociaz jakies podstawowe informacje.moze macie jakis link do strony o tych nawigacjach...... :hurra:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o czym tu gadać, podstawowy model, czyta mapy DX, monochromatyczny mały ekran, odtwarza Audio CD, nawigowanie głosowe i za pomocą strzałek, podłączysz tuner TMC, na początek może być, a czy sie przyda to zależy czy często wyjeżdżasz w dalekie podróże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pazder

Co to jest ten tuner TMC, czy ta nawigacja go posiada, i jak to sie podłacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast tej nawigacji o ktorej mowisz wolalbym kupic wypasione CD radio z NAvi (np takie jakie ja mam:) bo ta monochromatyczna jest troche oldschool a w dobrym radiu masz lepsze ustawienia dzwieku. A co do samej nawigacji, jest dobra jesli podrozujesz po innych miastach, ha, nawet zaryzykuje stwoerdzeniem, ze navi to jedna z najlepszych nowinek XXI wieku ulatwiajaca zycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pazder

a jakie masz radio, i za jaką cene ?? moze cos polecisz ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a jakie masz radio, i za jaką cene ?? moze cos polecisz ???

Blaupunkt Freestyler (Travel Pilot E). Poszukaj na allegro. Nowe w sklepie widzialem pol roku temu za 2,5tysiaca ale na allegro nowe dostaniesz za 1300 a uzywane (w dobrym stanie) za 400-500pln. Tylko poszukaj tego co odtwarza MP3 (oznaczenie ExactMP3 chyba) i oczywiscie z wlasciwym dla auta podswietleniem, czylo albo zielone albo niebiesko-czerwone. A sklad wiem, ze jest lepsze od monochromatycznej Navi VW? Bo moj kuzyn taka kupil i choc moze wyglada fajniej jak sie ma wszystko oryginalne od VW to tak jak mowilem, w tej nawigacji odVW nie ma takich ustawien dzwieku jak w radyjku Blaupunkta gdzie masz wypasiony cyfrowy equalizer plus wzmocnienia kazdych brzmien a to jest wazne, tymbardziej jesli masz 8 glosnikow:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zamiast tej nawigacji o ktorej mowisz wolalbym kupic wypasione CD radio z NAvi (np takie jakie ja mam:) bo ta monochromatyczna jest troche oldschool a w dobrym radiu masz lepsze ustawienia dzwieku. A co do samej nawigacji, jest dobra jesli podrozujesz po innych miastach, ha, nawet zaryzykuje stwoerdzeniem, ze navi to jedna z najlepszych nowinek XXI wieku ulatwiajaca zycie...

to opinia kolegi Mcd może nie jest z najwyższej półki ale naprawdę dobrze się sprawuje w terenie inaczej niż te dokładane buble które gubią sygnał nawet na autostradzie <może nie wszystkie ale jechałem z mio i jednym Blaupunktem i nie polecam chyba że ktoś wychodzi z założenia że na autostradzie navi może nie wiedzieć gdzie jest >

Nie chce być subiektywny wiec napisze że miałem również przyjemność jechać z padem Asusa który tak jak MCD nie zginą nigdy .

Na każdym z tych urządzeń zrobiłem jakieś 5 tyś km po europie a z mcd nawet więcej bo mam ją w swoim prywatnym aucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi