Smofacz Zgłoś #1 Napisano 18 Lutego 2009 Wyświetlacz między zegarami niezależnie od wrzuconego biegu PRND123 (automat) zawsze wskazuje D. Czy ktoś wie jak to "odwiesić" ???? __________________________________ B5 110KM TDI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marko Zgłoś #2 Napisano 19 Lutego 2009 (edytowane) u mnie działa ok jak wrzucę R to podświetla R jak D to D, proponuję sprawdzić w taki sposób o ile dobrze pamiętam 2 załącza około 2000 obr/min przy v=35 km/h włącz na jeden i sprawdź nie ciągnij zbyt wysoko nie wiem jaka jest max prędkość na 1 jeżeli nie przerzuci biegu to znaczy że skrzynia ok tylko info na wyświetlaczu błędne jeżeli przerzuci to jakiś problemik ze skrzynią w codziennej eksploatacji nigdy nie korzystam 1,2,3 zawsz D więc awaria jaeżeli takowa jest mało uciążliwa Edytowane 19 Lutego 2009 przez Marko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
76marek Zgłoś #3 Napisano 19 Lutego 2009 Uszkodzony jest czujnik na skrzyni biegow.Mialem to samo.Podepnij vaga to ci pokaze blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smofacz Zgłoś #4 Napisano 19 Lutego 2009 (edytowane) 76 marek jak się dobrać do tego czujnika i jak go sprawdzić (domyślam się że to jakieś badziewie na halotronach/kontraktronach) Edytowane 19 Lutego 2009 przez Smofacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smofacz Zgłoś #5 Napisano 9 Marca 2009 Jak się do tego dobrać opisałem w wątku o wymontowaniu gałki w B5 automat (reszta w wątkach innych userów na temat demontażu tunelu). Problem jednak nie leżał po tej stronie. Wystarczy zresetować sterownik skrzynki biegów za pomocą kompa, odłączenie zasilania nic nie daje oprócz zabawy z ustawianiem radia, elektroniki szyb itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach