Guest smoku Report post #1 Posted July 26, 2006 witam Mam Passata 32 B z silnikiem 1,6 D Jak najłatwiej wymienić tarcze sprzęgła podnosząc samochód na żabie. Czy wystarczy odkręcić skrzynie od silnika i odchylic ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest BIJU Report post #2 Posted July 26, 2006 Pierwsze co to musisz miec kanal albo najazd bo chyba ciezko by sie robilo na zabie musisz odpiac polosie drazek zmiany biegow linke sprzegla i kable z czujnikow i poprostu wyjac skrzynie bo po samym odchyleniu bedziesz mial problem z odkreceniem docisku a juz na pewno z prawidlowym ustawieniem tarczy. Takze jest troche ale nie jest tak trudno. Powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest barti_go Report post #3 Posted July 26, 2006 pamiętaj iż,nie orginalne dociskimaja pewien tzw.bolec który wybija dziurę w obudowie taki miałe przypadek pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
jozko Report post #4 Posted July 27, 2006 zobacz tu na moje zdjecia jak wyjmowalem slrzynie i przekladalem do drugiego silnika - powinny ci pomoc LINK post 26 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Michu_82 Report post #5 Posted October 13, 2006 Najwygodniej wyrzucić silnik ze skrzynią, ale zależy ile kto ma czasu i sprzętu Przy okazji jak silnik wywalony, można go sobie oblookać i wymienić uszczelniacz wału od strony skrzyni... Sprzęgło raczej rzadko sie sypie, więc po co za pół roku rozbierać znów wszystko, gdyby się okazało, że uszczelniacz puszcza:) Uszczelniacz 10 zł, a jego wymiana ponad 100, gdyby trzeba rozbierać wszystko tylko dla tego jednego pierdoła:) Takia mała uwaga. Sam się kiedyś naciąłem:P Quote Share this post Link to post Share on other sites