Skocz do zawartości
Gość pawelswiety

problem z przyspieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pawelswiety

Witajcie koledzy, mam mianowicie problem z przyspieszeniem mojego autka 1,9tdi 130 KM. Problem polega na tym że podczas przyspieszania na pełnym gazie samochód zachowuje się jakby nie chciał jechać po odrobinie odjęciu pedału gazu samochód odrazu przyspiesza, tak dzieje sie na każdym biegu. Po podłaczeniu VAGA nie pokazuje zadnych blędów. Czy ktoś mogłby mi pomóc w usunięciu tej usterki.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy silnik był "chipowany"? Był taki przypadek na forum. Po wrzuceniu ori softu problem zniknął. Rzeźnicy którzy grzebali przy ECU w czymś przekombinowali i efekt był taki jak opisujesz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawelswiety

Witaj kolego dziekuje za zainteresowanie sie moim tematem, ale co do chipowania to nie byl chipowany. Wczesniej to sie zdarzalo raz na jakis czas a teraz jak temperatury sa bliskie zeru, tak sie dzieje. Podejrzewam ze cos moze byc z bledna odczytywaniem gestosci powietrza, tak mi sie wydaje, bo latem jak cieple bylo powitrze to smigal az milo.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawelswiety

Wielkie dzieki kolego sytuacja podobna jak u mnie, zabiore sie do sprawdzenia przeplywomierza i dam znac czy pomoglo. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bartek74506

Witam forumowiczów! Mam mały problem z moim passatem silnik 1.9tdi afn 110km chodzi o to że autko z dolnego zakresu obrotów ma strasznego muła turbina budzi sie ok. 2300rpm nieraz 2400 a nieraz 2000 nie wiem o co tu chodzi czy może być przyczyna n75 lub zapieczona dźwignia turbo? Na vag-com brak błędów. Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam forumowiczów! Mam mały problem z moim passatem silnik 1.9tdi afn 110km chodzi o to że autko z dolnego zakresu obrotów ma strasznego muła turbina budzi sie ok. 2300rpm nieraz 2400 a nieraz 2000 nie wiem o co tu chodzi czy może być przyczyna n75 lub zapieczona dźwignia turbo? Na vag-com brak błędów. Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.
Siemano robiłeś logi dynamiczne (patrz instrukcja w dziale VAG) ?? U mnie był podobny problem, zero błędów na vag'u, brak trybu awaryjnego, sztanga rusza się coś tam a problem nadal występował. Rozwiązaniem był przetarty wężyk od pompy vacum, u mnie ten wężyk dochodził do takiego bączka pod zbiorniczkiem płynu chłodniczego. wymiana wężyka i autko zapier.... jak trzeba. Teraz zabieram się za wymianę wszystkich tych wężyków bo wyglądają masakrycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi