Skocz do zawartości
sliwadamian

tryb awaryjny na 3

Rekomendowane odpowiedzi

witam, wiem ze bylo juz duzo postow o trybie awaryjnym ale siedze trzeci dzien na forum i o takim przypadku nic nie znalazlem. Mam taki problem ze po"ostrym" deptnieciu na pierwszym, potem drugim biegu , wrzucam trzeci i wlacza sie tryb awaryjny;( przy normalnej jezdzie nie ma tego. dodam ze wczoraj zmienilem filtr powietrza i w sumie od wczoraj sie zaczelo. moze ktos mi pomoze. przepraszam za bledy i brak polskich znakow ale pisze lewa reka , prawa w gipsie az po lokiec;( wypadek w pracy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz samochód?? Jaki silnik?? Bo nie passat z 1993-go roku niewiele pomaga w ocenie sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dodam ze wczoraj zmienilem filtr powietrza i w sumie od wczoraj sie zaczelo.

Czyli stalo sie to po wymianie, tak?

A filtr paliwa, moze tez juz czas na niego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam, mam passata 3B afn 1997, przebieg wydaje sie na oryginalny 225000, filtr paliwa zmieniam w tygodniu. tak jeszcze mysle, jak nic sie nie zmieni to wrzuce stary filtr pow i zobacze co bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne logiczne wytłumaczenie tego przypadku jakie przychodzi mi na myśl to, że po wymianie filtra silnik dostaje wiecej powietrza i turbinka przeładowuje. Ale to tylko moje domysły.

Podepnij auto pod kompa powinien mieć jakiś błąd w związku z tym trybem awaryjnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ale zalozylem boscha, nie jakis filtron czy byle inny papier wiec powinno byc ok;/ i tak troche oslabl,, przynajmniej tak mi sie wydaje. w czwartek bedzie vag to podepne i sie dowiem, jak uwazacie, wykryje blad tak jak teraz czy poczekac zeby wlaczyl sie tryb awaryjny i wtedy podpiac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby dostać się do filtra rozbierałeś jego obudowę ;)

niestety proponuję byś jeszcze raz zobaczył co tam się dzieje, czy wszystko jest dobrze pozapinane.

i tak troche oslabl,, przynajmniej tak mi sie wydaje.

to by wskazywało na przepływkę, zobacz czy jakiś paproch tam się nie dostał, moze się przybrudziła i wystarczy przedmuchać i jeszcze raz poprawnie złożyć.

jak uwazacie, wykryje blad tak jak teraz czy poczekac zeby wlaczyl sie tryb awaryjny i wtedy podpiac?
błąd jest już zapisany w sterowniku.

Pozdrawiam

ps.podepnij auto pod kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak: podmienilem przeplywke na nowa, sprawdzilem n75, sprawdzilem weze, ciagle to samo, wydaje sie znajomemu mechanikowi ze turbo nie trzyma cisnienia, ciagle czekam na vaga, podepne i bedzie wiadomo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis dostalem vaga, sprawdzilem wyszedl blad czujnika cisnienia w dolocie G71, nr 00519, w ogole tak jakbym wlasnie nie mial cisnienia, turbo dziwnie chodzi, dziala ale slabo. musze kupic ten czujnik ale nie wiem, tam na dolocie sa dwa, najpierw chyba ten egk przykrecany do dolotu , a potem ten g71 wkladany do niego?? dobrze mowie?? :) z gory dzieki chlopaki. spokojnych swiat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi