Skocz do zawartości
Łysy

Nasze pogawędki na każdy temat

Rekomendowane odpowiedzi

na chociwelską uderzacie dzisiaj?? o której?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14:00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to będę

swoja solniczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to będę

swoja solniczka

Moze niech ktos vaga wezmie i sprawdzi ci czujnik temp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie miałem to pisać poratuje ktoś Robsona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie szukam auta dla żony - na dojazdy do pracy

wymagania:

-rocznik powyżej 2000,

klimatyzacja i chociaż el. szyby przód,

zasilanie LPG,

do 9 tys PLN

myślimy o fokusie, peugeot 206, coś z citroena Xsara

może ktoś z Goleniowa zna to auto??

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-peugeot-206-1-4-gaz-sekwencja-CID5-ID1JFjZ.html#c60717c54d;r:11;s:

w Białogardzie chciałem obejrzeć to auto

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-forda-focusa-CID5-ID2mzSR.html#65c497e801;r:11;s:

może ktoś zna jakieś auto które spełniało by wymagania zony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Makss ma Xsare do sprzedania. Mieści się w przedziale cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie bardzo sie mieści +koszty rejestracji+koszty założenia LPG ale dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest ktoś w Szczecinie kto ogarnia Vag-a ? żeby podłączyć zrobić logi ustawić ewentualnie kąt wtrysku itd.. ? HELP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uderz do Wesa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.. Co moze być przyczyną skrzypienia za kołem z przodu podczas krecenia kierownicą w lewo i w prawo? Przegub na wykończeniu czy może po prostu malo plynu od wspomagania?? No i jestem prawie pewien że tylko lewa strona ma ten problem.. moze wahacz wybity calkiem.. i trze ? :/

Edytowane przez dybecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, podnieś autko i spróbuj wtedy, czy dalej skrzypi, weź pędzel i trochę oleju i posmaruj po wahaczach , może przestanie, sprawdz tez czy nie ma luzów na wahaczach, złap za koło i poruszaj ,góra dół ,i potem w lewo i wprawo, wyczujesz stuki , i ewentualnie luzy na tulejach wachaczy, to tak najprościej można sobie sprawdzić ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie.. Co moze być przyczyną skrzypienia za kołem z przodu podczas krecenia kierownicą w lewo i w prawo? Przegub na wykończeniu czy może po prostu malo plynu od wspomagania?? No i jestem prawie pewien że tylko lewa strona ma ten problem.. moze wahacz wybity calkiem.. i trze ? :/

Końcówka drążka. Wymień zanim stanie na amen, a żeby się upewnić na 100% wstrzyknij igłą trochę oleju silnikowego, im gęstszy tym lepszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miałem ten sam problem, wina piasku i soli w przegubach wahaczy. W tym okresie najczęściej się objawiają wahacze. Tak jak Stasio napisał , auto do góry smar w strzykawkę (zużyty olej) i wtrysnąć w elementy gumowe przegubów. Powinno przejść na jakiś czas. U mnie pomogło na jakieś 3 lata, potem wymieniłem zawieszenie. Może też być to wina końcówki drążka jak pisze Ariel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok spróbuję dziś wstrzyknąć coś smarującego w przegub.. sprawdzę też dźwięki jakie z siebie wydaje zawieszenie jak podniose autko na lewarku, bo innej możliwości niestety nie mam. dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w ogóle to jaki ten olej ma być? gdzieś tu na forum natknąłem się, żeby wstrzyknąć już przepracowany olej.. skąd mam go mieć niby :P przy wymianie idzie w niepamięć przecież ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a w ogóle to jaki ten olej ma być? gdzieś tu na forum natknąłem się, żeby wstrzyknąć już przepracowany olej.. skąd mam go mieć niby przy wymianie idzie w niepamięć przecież ;]

Najlepiej silnikowy podczas wymiany zostawić sobie trochę i wtedy będzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź zwykły czysty olej. A co to za różnica a mi się wydaje ze nawet czysty lepszy, jak masz to hipol jest gęsty i będzie dobry

Nokian nie wiesz może nic na temat tego pisma????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nokian nie wiesz może nic na temat tego pisma????

wiem

poszło pw do Ciebie z moim telefonem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są dwie opcje..

1) piszczy dalej

2) źle to zrobiłem

w ogóle to kicha jakaś, nie byłem w stanie zbyt wiele wtłoczyć do środka tych gumek, a nie chciałem ich dziurawić kilkakrotnie :/ kupilem hipol.. ale choć poczułęm luz wkłuwając się igłą, nie mogłem wtłoczyć oleju do środka bo był taki opór, że po prostu igłę mi wywalało od strzykawki jak mocniej nacisnąłem.

do dupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności