Skocz do zawartości
pawelekk

Wymiana poduszek silnika - prawa i lewa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem poduszki do spwojego passka 1.9 tdi 110 km AFN. Na jednej gwint był maźnięty niebieską farbą, na drugiej zieloną farbą. Kupując dowiedziałem się że są to poduszki - lewa i prawa. Wyglądają identycznie ale mają pewnie inną twardość. Skąd mam wiedziec na którą stronę jaki kolor założyć ? Na starych poduszkach nic nie ma..

Mechanik założył mi nowe tak na oko i niestety ale drży po wymianie cała buda. Nie było tego wcześniej. Jest szansa, że założył poduszki po niewłaściwych stronach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zakupiłem poduszki do spwojego passka 1.9 tdi 110 km AFN. Na jednej gwint był maźnięty niebieską farbą, na drugiej zieloną farbą. Kupując dowiedziałem się że są to poduszki - lewa i prawa. Wyglądają identycznie ale mają pewnie inną twardość.

Już wcześniej w którymś poście pisałem, że nie ma różnic pomiędzy poduszkami. Różnica jest za to w cenie, bo poduszka prawa ma dodatkowo gumowa osłonę - co po kalkulacji wychodzi, ze za samą gume płaci się 40 zł. Poduszki mają jednakową twardość kolego.

EDIT//

Popatrz w tym temacie - post nr 171 na stronie która ci podałem :D

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=379&page=9&highlight=poduszki

Edytowane przez Danek75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestety ale drży po wymianie cała buda

Pochwal się jakiej firmy te poduszki kupiłeś, bo poduszka poduszce nie równa. Najlepij po cenie to widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
70 zl za sztuke dałem

:rotfl:

Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Najlepiej skomentował to marecek w TYM wątku - post #6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie mi namiary na jakiś sklep, etc. gdzie moge kupić oryginalne poduchy do passka. Bo na allegro nic nie ma. SPRAWA PILNA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi