Skocz do zawartości
Gość bigbenek

2.0 tdi 140bhp po dodaniu gaz szarpie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bigbenek

w moim pasacie pojawil sie problem juz od dluzszego czasu z delikatnym nasilaniem . mianowicie w czasie jazdy na prawie wolnych obrotach bez wiekszego znaczenia na jakim biegu po dodaniu gazu nastepuje szrpniecie nie jest to moze nie duzy problem ale pozostaje dyskomfort i co za tym idzie swiadomosc ze do niczego dobrego to nie doprowadzi.nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy rozgrzany , nie ma znaczenia jak dodam gaz czy delikatnie czy gwaltownie i nie dzieje sie to zawsze. auto ma przejechane 0k.170 tysiecy kilometrow. pracuje normalnie i nie ma z nim zadnych problemow z przyspieszeniem.skrzynie manualna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź podporę (poduszkę) pod silnikiem/skrzynią. Ja to już w swoim wymieniałem. Miałem szarpnięcia po dodaniu gazu, nawet delikatnie i do tego jeszcze stuki, bo guma się wyrobiła. Koszt w ASO ok.122zł+wymiana (nie jest skomplikowana).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bigbenek

nie jestem na 100 % pewien ale problem polega raczej nie na tym ze silnik szarpie bo powstal gdzies luz na jego poduszkach tylko tak jakby sie zadlawial przez co szarpie trwa to naprawde przez ulamek sekundy i nie zawsze ale jest i wkurza!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.05.2009 o 22:29, Gość bigbenek napisał:

w moim pasacie pojawil sie problem juz od dluzszego czasu z delikatnym nasilaniem . mianowicie w czasie jazdy na prawie wolnych obrotach bez wiekszego znaczenia na jakim biegu po dodaniu gazu nastepuje szrpniecie nie jest to moze nie duzy problem ale pozostaje dyskomfort i co za tym idzie swiadomosc ze do niczego dobrego to nie doprowadzi.nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy rozgrzany , nie ma znaczenia jak dodam gaz czy delikatnie czy gwaltownie i nie dzieje sie to zawsze. auto ma przejechane 0k.170 tysiecy kilometrow. pracuje normalnie i nie ma z nim zadnych problemow z przyspieszeniem.skrzynie manualna

czy udało się naprawić ? mam to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi