Skocz do zawartości
PiotrekJ85

Regulacja klapy Passat B4

Rekomendowane odpowiedzi

Klapa w moim kombi nie dolega dobrze do karoserii jak jest zamknięta, tzn. lekko odstaje po stronie kierowcy. W jaki sposób można wyregulować klapę? Czy tylko przy pomocy zawiasów? Czy da się może jakoś zawias "wepchnąć" głębiej aby dobrze przylegała? Czy jak odkręcę ten plastik przy zawiasie co na zdjęciu czy będą tam jakieś śrubki do jego regulacji, aby przesunąć go do przodu?

23042009(001).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie jest w stanie mi pomóc w jaki sposób można jeszcze wyregulować klapę bagażnika? Bardzo proszę o pomoc i wskazówki, gdyż lekko klapa z lewej strony mi odstaje i chciałbym ją wyregulować aby było dobrze, podobnego tematu nie znalazłem niestety na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camell990

Pokaż kolego zdjęcie jak Ci odstaje...

Klapę chyba można regulować tak jak na zdjęciu na zawiasach...

I chyba można na zamku tym w bagażniku co jest regulować:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Forumowiczów

Potwierdzam, klapę można regulować na zawiasach, oraz na skoblu od zamka.

Uwaga przy wyciąganiu plastiku od podsufitki z tyłu - mi zostały w rękach 3 kawałki :(.

Ponadto jak jest przekoszona można ją dogiąć łapiąc za rogi na dole.

Tylko przy tej ostatniej opcji to tak z wyczuciem bo szybę ciężko dostać i trochę kosztuje.:P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odstaje tak jak na zdjęciu widać, tzn. nie przylega do karoserii, z prawej strony jest dobrze, a z lewej tak dziwnie odstaje i spore szpary są, na czym można to wyregulować?

klapa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się. Mi superfachowiec ekstrablacharz dyplomowany regulował i większe szpary zostawił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camell990

Piotrek Chodzi Ci o to że światło w klapie odstaje od tego narożnego?? Nie martw się mam ten sam problem..i z tego co się dowiedziałem to wyregulować można w taki sposób:

Poluzować trochę śruby w zamku bagażnika (ten co jest na progu) i młotkiem trochę go pchnąć w str bagażnika...po przepchnięciu sprawdź czy klapa dobrze Ci się zamyka:)

Pozdrawiam:vw:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli widzę że mój przypadek nie jest odosobniony :) a o to mi właśnie chodzi że lampa odstaje, tylko zauważyłem, że przy górnych zawiasach jak się otwiera to są nie równe szpary, ale uspokoiliście mnie, więc chyba niech już tak zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi