Skocz do zawartości
sebas176

Ile może kosztować czyszczenie turbiny?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vw_rk

We wrocku w autoryzowanym serwisie za czyszczenie turbiny wraz z montażem kosztuje 450 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam do czyszczenia turbinke może jest ktoś z Opolskiego lub Śląskiego co czyści turbiny ????? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi krzyknęli 300 w Częstochowie..kicha straszna z tą pierdziawką toteż samemu spróbuje ja przeczyścić..

chłopaki ładnie wszystko opisali od A-Z co i jak więc najgorsi laicy myśle dadzą rade :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=1153&highlight=warszawa+warszawie

RODA k. Warszawy

400zł - czyszczenie turbiny

Normalnie za 100zł jest test dynamiczny VAG, ale nie wiem czy biora też tą kase właśnie przy czyszczeniu.

Niedługo czeka mnie właśnie ta operacja i albo pojade do RODy albo właśnie do serwisu polecanego przez kolege smalec

Ja czyściłem u RODA ze 3 miesiace temu i zapłaciłem 400 z montażem. U mnie jeszcze był jakiś czujnik do wymiany, ale nie chodzi o N75 tylko jakiś w rurze plastikowej. Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. do Pan Misiak a nie wiesz czy by to umieli zrobic na poczekaniu ??? Masz może jakis namiar na ta firme i jakie są opinie o nich Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Niedawno czyściłem turbinę w silniku AFN i za czyszczenie razem ze zdemontowaniem i założeniem zapłaciłem 150 w Elblągu passacik poczuł różnice Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie kto poleci jakiś dobry warsztat we wrocku gdzie czyszczą turbinki razem z demontażem i tanio, gdzieś może w śródmieściu albo nie daleko od placu staszica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest czyszczenie i CZYSZCZENIE. Można popsikać WD40 i pomachać papierem ściernym lub wykonać profesjonalne czyszczenie układu zmiennej geometrii czyli:

- kąpiel w wannie ultradźwiękowej

- piaskowanie zmiennej geometrii oraz muszli wydechowej i innych elementów żeliwnych

- wymiana rolek na nowe

- sprawdzenie poprawności działania gruszki przy turbinie

- ustawienie końcowe z godnie z nastawami fabrycznymi producenta

Po czymś takim zmienna geometria VNT niczym nie będzie się różnić od nowej fabrycznie.

A takie czyszczenie jak jest pokazane na filmikach w YouTube starcza np. tylko na pół roku.

Patrząc na średnie ceny rynkowe profesjonalne czyszczenie wynosi około 300 PLN- niestety beż demontażu i ponownego montażu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi