Jump to content
Pedross86

benzyna Błąd czujnika wałka rozrządu

Recommended Posts

Witam. Silnik 2.0fsi oznaczenie BLR. Próbuje rozwiązać problem z czujnikiem G40. Dokładnie błąd nr P0341 (położenie wałka rozrządu-nieakceptowalny sygnał). Wszystko zaczęło sie po tym jak głowica została wyjęta i szlifowana. Złożyłem wszystko na znaki (Rozrząd). Koło zębate na znak OK -> , dolne koło korbowód na znak. Wałki blokada ale po odpaleniu wywala ten błąd P0341. Ta blokada na wałki czytałem że to nie 100% ustawienia. Rzeczywiście jak jest założona to na zebatkach moge manipulować o jeden ząbek przód tył. Tylko że jak przestawiałem na zębatce ssącej to auto kicha w kolektor ssący ale wtedy nie wywala błędu... teraz jest ustawione tak ze chodzi prawie dobrze tylko ten błąd i czasem nierówna praca silnika. Czy to bedzie wina napinacza lub wariatora ? Posiadam VCDS i mogę zrobić logi jeśli jest tu ktoś kumaty w tym silniku 

Edited by mkpol
uzyj opcji edytuj zamiast pisać post pod postem ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy