Ne3kk Report post #1 Posted July 1, 2019 Mam do was pyt. Mam okazje sprzedać passat b5 1,9 tdi fl I myślę nad kupnem: passat b6 audi a4 b6/b7 Co myślicie o tym Budżet do 15 tyś, jak patrzyłem idzie sporo znaleźć aut w tej cenie Czy jednak zostać przy b5 ;( Quote Share this post Link to post Share on other sites
Siuter Report post #2 Posted July 1, 2019 Audi A4 B6/B7 to technologicznie Passat B5 , więc przesiadka z B5 nie ma w mojej ocenie najmniejszego sensu. W twoim budżecie kupowanie Passata B6 to ruletka na co trafisz. Jeśli masz ogarnięte swoje auto to zostań przy nim. Passata b6 jak już kupować to moim zdaniem z końca produkcji czyli 2009/2010. Quote Share this post Link to post Share on other sites
radekrp90 Report post #3 Posted July 5, 2019 @Siuter Gdzie Ty masz technologicznie w Audi B6/B7 Passata B5 nie mam pojęcia - koncepcja podobna w kilku miejscach (podobne motory, podobne skrzynie, zbliżone przednie zawieszenie) ale różnic jest sporo - zupełnie inne wykonanie, zupełnie inna elektryka pokładowa, zupełnie inne zawieszenie tylne i również inna przestronność wnętrza. Passat B5 to A4 B5. @Ne3kk Druga sprawa - za 15-tysięcy nie pchałbym się w Passata B6 ani A4 B7 tylko szukał maksymalnie zdrowej A4 B6 ale czy warto sam musisz zadecydować, bo to kwestia tego czy Twój Passat jest w aż tak złym stanie aby go sprzedawać Quote Share this post Link to post Share on other sites
WojtasTDI Report post #4 Posted July 8, 2019 Mając 20tyś na Audi a4 B7 nie znalazłem nic sensownego ... To co dopiero mówić za 15tyś ... Passata B6 tak jak już ktoś wyżej napisał , nie wiadomo na co trafisz , też bym się rewelacji nie spodziewał ... Co do małysza to coś się znajdzie już w tej kasie , diesle a4 b6 mocno staniały , natomiast 1.8T ciągle trzyma mocno cenę ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
golden87 Report post #5 Posted July 9, 2019 Dokladnie jak poprzednicy, z budzetem 15k to szukac zadbanej B6 AVF, a jakby sie w tej kasie quattro trafiło to sie tylko cieszyc O sensowynych egzemplarzach w tej kasie z b7 czy passata b6 tez bym szukal, no chyba ze lubisz puste wyposazenie lub auta po dzwonach... Quote Share this post Link to post Share on other sites