sfra Samochód: B8 1.8 TSI 180KM DSG7 Rok prod: 2018 Zgłoś ten post #1 Napisano 11 Luty Witam Panowie, już kilka razu mi się zdarzyło, że przy ruszeniu (trochę bardziej dynamicznym, ale bez żadnegu uślizgu kół etc), że DSG7 nie przerzuca z 1 na 2. Wydaje mi się, że zdarzyło się to najczęściej w trybie skrzyni Eco. Efekt jest taki, że zamiast E1, skrzynia przerzuca się na D1 lub M1 i wkręca się bardzo wysoko i nie chce się przerzucić na bieg 2. Pomaga dopiero przełączenie skrzyni lewarkiem w dół, skrzynia wraca wówczas do normalnej pracy. Za każdym razem gdy tak się działo, sprawdzałem czy przypadkiem nie przełączyłem lewarek w prawo do pozycji manualnej, ale to nie miało miejsca. Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał? Przebieg 11k..... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej86 Samochód: B8 1.8 TSI 180KM DSG7 Rok prod: 2017 Zgłoś ten post #2 Napisano 11 Luty Jedz do serwisu niech to sprawdza. mi się nigdy nic takiego nie zdarzyło... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
SeBa_ Samochód: B8 1.8 TSI 180KM DSG7 Rok prod: 2016 Zgłoś ten post #3 Napisano 11 Luty Nie trąciłeś przypadkiem manetki do zmiany przełożeń przy kierownicy? (wtedy skrzynia przechodzi w tryb manual i nie zmienia biegów, czeka na polecenia z łopatek) Chociaż jeśli piszesz, że na wyświetlaczu masz D a biegi nie są zmieniane to musi być to usterka. Odwiedziłbym serwis. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Marek3 Samochód: B8 2.0 TDI 190KM DSG6 Rok prod: 2015 Zgłoś ten post #4 Napisano 12 Luty Widze że na gwarancji masz auto więc do serwisu jedź i nie daj sobie wmówić że ti cecha tego modelu , ta skrzynia psuje się na potęgę Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej86 Samochód: B8 1.8 TSI 180KM DSG7 Rok prod: 2017 Zgłoś ten post #5 Napisano 12 Luty Ostatnio na przeglądzie pytałem się przyjmującego moje auto o opinie o dq200 to Pan twierdził ze nie słyszał nic złego o tych skrzyniach 😂 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
1285 Samochód: B8 1.6 TDI 120KM Rok prod: 2015 Zgłoś ten post #6 Napisano 12 Luty No tak bo w ASO już Ci się przyznają że się coś psuje.Choć nie twierdzę że akurat DSG jest awaryjne.Mam np. w rodzinie a4 w multitronicu i pomimo 240 tyś km skrzynia pięknie chodzi a wszędzie piszą że max 150 tyś i złom Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach