Jump to content
slawusESP

Odczyt logów

    Recommended Posts

    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003

    Witam. passat AVF .na wysokich obrotach auto nie przyspiesza nie dzieje się nic. po odpaleniu przy zimnym silniku przy temp 16 st. spalanie kilka minut pokazuje ok. 40/50 l na 100km .potem spada do 6/7l na 100 .dodam ze auto dymi przy obrotach na siwo / czarno podejrzewam złą mieszankę .dodaje LOGI dynamiczne ,kanał 1,3,6,8,11 proszę o pomoc POZDRAWIAM

    LOG-01-003-xxx-xxx.CSV

    LOG-01-006-xxx-xxx.CSV

    LOG-01-008-xxx-xxx.CSV

    LOG-01-011-xxx-xxx.CSV

    passatlog1.CSV

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002

    A logi wtryskiwaczy? 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003

    Który to kanał?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002

    013, 018, 023 - logi statyczne

    Edited by Sebax88x

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002

    Spalanie 40-50l na 100 km pokazuje Ci na średnim czy na spalaniu momentalnym? 

    Masz zaślepiony EGR?

    Były robione jakieś chipy?

    Jak przyspieszasz to słyszysz jakieś syczenie?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003

    Spalanie pokazuje na średnim na zimnym silniku , EGR nie jest zaślepiony,nie było nigdy chipowania, nie słychać syczenia przy przyśpieszaniu. Auto 189 000 tyś. Oryg. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002

    A momentalne spalanie jakie masz w tym czasie? Bo jeśli 0.7l/h albo coś koło tego to ze spalanie jest wszystko w porządku. Po prostu komputer tak to liczy.

    Tylko zastanawia mnie że na wyższych obrotach nie ma moc i kopci. Logi wyglądają ok

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×

    Important Information

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy