Jump to content
Sign in to follow this  
martinno

brak mocy

    Recommended Posts

    Samochód: B5(3BG) 1.8 T 150KM (AWT)
    Rok prod: 2003

    Witam,

    z racji tego że to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich serdecznie,

    mój 1.8T AWT ma pewien problem, coś go przydusza, do setki rozpędza się jak fabia żony… 9.9s to najlepszy wynik jaki udało mi się osiągnąć… a przy mocy blisko 180 km powinno być szczyptę lepiej (pomiar robiony przez OBD na bluetooth, aplikacja torque a ten sam telefon, obd i apka w Leonie 1.8t mapa na 210km miałem 6.9s) koła 17” z oponami 245/45, Pirelli P zero

    poniżej fotka z lokalnej najbliżej mnie hamowni, jeszcze przed wymianą wadliwego dv, po wymianie dv i wymianie filtrów z olejami nie robiłem pomiaru

    https://drive.google.com/file/d/1-ZdrXQDoUD_Zu6AwwNKE8jru516aMY-R/view

    kilka logów:

    http://vaglogi.pl/log-000_63fN3V.html

    http://vaglogi.pl/log-115_118_khc0ls0.html

    http://vaglogi.pl/log-002_033_hG5X592.html

    http://vaglogi.pl/log-003_020_Jqf2K13.html

    http://vaglogi.pl/log-010_011_Na9H28s.html

    http://vaglogi.pl/log-031_N1Xxdxp.html

    w 032 mamy 1.5% oraz 0.0%

    prośba do tych co potrafią czytać logi o podrzucenie jakiegoś pomysłu co jest nie tak,

    ps. Autko zimą przejdzie kilka modyfikacji w celu osiągnięcia blisko 400nm ale przed tym muszę namierzyć co go tak tłamsi, zapytanie wrzuciłem tez na pewna grupę na fb, dostałem tam kilka podpowiedzi, liczę że tu sie one mi potwierdzą.

    Edited by martinno

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    Sign in to follow this  

    ×

    Important Information

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy