Skocz do zawartości
DOMENXCULE

Biały ekran/Skoki obrazu Radio Navi B6

    Rekomendowane odpowiedzi

    Samochód: B6 2.0 TDI-PD 140KM (BMP)
    Rok prod: 2006

     Witam,jestem tutaj nowy, wiec z góry przepraszam jeśli popełniłem jakiś błąd chociaż starałem się umieścić ten problem w odpowiednim miejscu.Mianowicie problem polega na tym, że gdy nastąpi spadek temperatury ekran wyglada jak w załączonym nagraniu czyli jest cały biały lub skacze... gdy jest już cieplej radio ma normalny obraz.Dzieje się tak od niedawna,aczkowiek czasami zdarzało się lecz problem znikał po pewnym czasie.Orientuje się ktoś jakie może być tego podłoże ?

    4EA267EC-A2CA-4137-BA11-43BF350744BE.MOV

    06E25E10-1DA6-497C-BF5B-E44C8673779F.png

    6A897C87-601F-425F-B0FD-6342F00A5259.png

    Edytowane przez DOMENXCULE
    Dodanie dwóch dodatkowych zdjęć przedstawiających problem

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 2.0 TDI 140KM
    Rok prod: 2013

    wymiana ekranu

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 1.4 TSI 122KM
    Rok prod: 2009

    Można jeszcze sprawdzić taśmę łączącą ale tak czy inaczej bez rozebrania nic nie zrobisz.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-PD 140KM (BMP)
    Rok prod: 2006

    Teraz jak zrobiło się cieplej ekran działa chociaż na początku musiał się tak jakby „rozgrzać”

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 2.0 TDI 140KM
    Rok prod: 2013

    no bez rozbierania navi to ze tak powiem nic nie wyczytasz gdybys byl kiedy w terenie w moich okolicach to moge CI to ogarnac

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-PD 140KM (BMP)
    Rok prod: 2006

    W piątek wyciągam radio i zobaczę jak tam kable w każdym razie podzielę się informacją

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-PD 140KM (BMP)
    Rok prod: 2006

    Po wyczyszczeniu taśmy i styków nadal przy zmianie pogody ekran szaleje... jaki może być powód ? Bo gdy nie ma wilgoci w powietrzu jest ok

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    ×

    Powiadomienie o plikach cookie

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności