jedrus Report post #1 Posted October 1, 2017 Napisałem ostatnio temat na forum, w odpowiednim dziale, niestety teraz nie mogę go odnaleźć. Dlaczego tak się dzieje i dlaczego nie dostałem żadnego wyjaśnienia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 pomocny Report post #2 Posted October 1, 2017 Sprawa jest prosta - czasami dzieje się tak głównie z dwóch powodów: Twój temat jest dokładną kopią poruszonych już na forum problemów i znalezienie rozwiązania jest banalnie proste - np. w dziale Warsztat lub dziale Wiki odpowiedniego forum technicznego jest dokładna i kompletna odpowiedź na Twoje pytanie Twój post nie wnosił absolutnie nic do tematu - np. reakcję na poprzedniego posta w stylu "hehe" / "u mnie też" / "popieram" itp. - od tego na forum mamy reakcje, które nie wymagają pisania postów Dlaczego nie dostajesz informacji o usuwanej treści? Z prostej przyczyny - czasem nie jest to możliwe z powodu długiej "kolejki moderatorskiej" czyli dużej liczby zgłoszeń do obsłużenia na forum. Mając do wyboru - pisać do każdego PW z przyczyną usunięcia jego postu/tematu i uporządkować forum szybciej - wybieramy to drugie. Pamiętaj - nie usuwamy niczyich postów bez powodu, jeśli bardzo interesuje Cię powód usunięcia Twojego postu - możesz napisać do kogoś z administracji. Wulgarna lub pretensjonalna forma kontaktu pozostanie prawdopodobnie bez odpowiedzi, szanuj więc swój i nasz czas. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 wektor Report post #3 Posted October 16, 2020 (edited) Zgoda. Lecz wywalanie postów bez komentarza powoduje tylko nerwy, bo po pierwsze: człowiek czeka na odpowiedź/ rozwiązanie problemu na które się nie doczeka. Po drugie wytknięcie błędu poprzez wywalenie posta,oprócz frustracji nic nie wnosi do sprawy,dlatego że winowajca nie będzie szukał i domyślał się powodów. l po trzecie: oddziaływania wychowawczego absolutnie w tym nie ma. Rzeczywiście trudno wkleić gotowca w rodzaju: zdublowany temat albo punkt 5 regulaminu,albo wulgaryzmy itd.?? Daję głowę,że efekt będzie daleko lepszy. Sam dokładalem kilka razy najwyższych starań w wyszukanie rozwiązania problemu na forum, do chwili,kiedy doczytałem że wyszukiwarkę forumową można o kant d. rozbić. Pomyślcie nad tym Szanowni Moderatorzy i Admini. Edited October 16, 2020 by wektor Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 mkpol Report post #4 Posted October 16, 2020 Popatrz na to tak. Tobie nie chce się poświęcić czasu na poszukanie informacji na forum i sadzisz temat za tematem powielając wątki albo zadając zadane już pytania. Dlaczego oczekujesz od nas, że będziemy poświęcać czas na tłumaczenie Ci co robisz nie tak. Jesteś starym użyszkodnikiem i powinieneś wiedzieć jak korzystać z forum. 58 minut temu, wektor napisał: Sam dokładalem kilka razy najwyższych starań serio? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 wektor Report post #5 Posted October 16, 2020 Tak jak napisałeś:od lat tu grzebię, wcześniej kilka lat na forum Opla.Mniejsza o to.Znam zasady, czytam zawsze nawet 40 stron wątku, często z plewami zanim się odezwę.Potem szukam w wyszukiwarce na kilka sposobów( pojedyncze wyrazy, frazy etc.) Wówczas zakładam temat. Czy napisanie 1 słowa: "było" i kosz to doprawdy wysiłek gigantyczny? O tym mówię.Nie o pretensjach że temat trafił do kosza. A teraz merytorycznie: napisałem że szukam czegoś dyskretnego, nie standardowych fartuchów.A o takich jest wątek sprzed kilku lat, który przytoczyłeś.Ok, może należało się dokleić do niego.Ale niestety nie znalazłem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 mkpol Report post #6 Posted October 17, 2020 Więc przyjmijmy że kosz = było A już merytorycznie. Jak będzie wątek o niebieskich chlapaczach, a ty będziesz szukał brązowych to też założysz nowy? Jest temat chlapaczy to dołącz do dyskusji i opisz swoje rozterki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 wektor Report post #7 Posted October 17, 2020 3 godziny temu, mkpol napisał: Więc przyjmijmy że kosz = było A już merytorycznie. Jak będzie wątek o niebieskich chlapaczach, a ty będziesz szukał brązowych to też założysz nowy? Jest temat chlapaczy to dołącz do dyskusji i opisz swoje rozterki. Kosz= było.Zgoda. Nie popadajmy w skrajności.Kolory są bez znaczenia. Kojarzysz takie mikrochlapacze montowane czasem PRZED tylnymi i przednimi kołami? W tym kierunku zmierzałem. Acha, na niektórych forach podpinanie się pod czyjeś wątki z innym zagadnieniem bywa zabronione.Np. na Elektrodzie jest to wręcz przestępstwem.:-O Ok.wszystko wyjaśnione. Jednak nadal mocno postuluję wywalanie do kosza z 2 słowami komentarza.:-| Quote Share this post Link to post Share on other sites
Napisałem ostatnio temat na forum, w odpowiednim dziale, niestety teraz nie mogę go odnaleźć. Dlaczego tak się dzieje i dlaczego nie dostałem żadnego wyjaśnienia?