Jump to content
  • 0
jedrus

Dlaczego mój post lub temat został usunięty?

Question

Napisałem ostatnio temat na forum, w odpowiednim dziale, niestety teraz nie mogę go odnaleźć. Dlaczego tak się dzieje i dlaczego nie dostałem żadnego wyjaśnienia?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Sprawa jest prosta - czasami dzieje się tak głównie z dwóch powodów:

• Twój temat jest dokładną kopią poruszonych już na forum problemów i znalezienie rozwiązania jest banalnie proste - np. w dziale Warsztat lub dziale Wiki odpowiedniego forum technicznego jest dokładna i kompletna odpowiedź na Twoje pytanie
  • Twój post nie wnosił absolutnie nic do tematu - np. reakcję na poprzedniego posta w stylu "hehe" / "u mnie też" / "popieram" itp. - od tego na forum mamy reakcje, które nie wymagają pisania postów
    image.thumb.png.1dee31a755b4c60228083475d79d3bae.png

Dlaczego nie dostajesz informacji o usuwanej treści?

Z prostej przyczyny - czasem nie jest to możliwe z powodu długiej "kolejki moderatorskiej" czyli dużej liczby zgłoszeń do obsłużenia na forum. Mając do wyboru - pisać do każdego PW z przyczyną usunięcia jego postu/tematu i uporządkować forum szybciej - wybieramy to drugie. 

Pamiętaj - nie usuwamy niczyich postów bez powodu, jeśli bardzo interesuje Cię powód usunięcia Twojego postu - możesz napisać do kogoś z administracji. Wulgarna lub pretensjonalna forma kontaktu pozostanie prawdopodobnie bez odpowiedzi, szanuj więc swój i nasz czas.

• Like 1

• 0

Zgoda.

Lecz wywalanie postów bez komentarza powoduje tylko nerwy, bo po pierwsze: człowiek czeka na odpowiedź/ rozwiązanie problemu na które się nie doczeka.

Po drugie wytknięcie błędu poprzez wywalenie posta,oprócz frustracji nic nie wnosi do sprawy,dlatego że winowajca nie będzie szukał i domyślał się powodów. l po trzecie: oddziaływania wychowawczego absolutnie w tym nie ma.

Rzeczywiście trudno wkleić  gotowca w rodzaju: zdublowany temat albo punkt 5 regulaminu,albo wulgaryzmy itd.??

Daję głowę,że efekt będzie daleko lepszy.

Sam dokładalem kilka razy najwyższych starań w wyszukanie rozwiązania problemu na forum, do chwili,kiedy doczytałem że wyszukiwarkę forumową można o kant d. rozbić.

Pomyślcie nad tym Szanowni Moderatorzy i Admini.

Edited by wektor

• 0

Popatrz na to tak. Tobie nie chce się poświęcić czasu na poszukanie informacji na forum i sadzisz temat za tematem powielając wątki albo zadając zadane już pytania. Dlaczego oczekujesz od nas, że będziemy poświęcać czas na tłumaczenie Ci co robisz nie tak. Jesteś starym użyszkodnikiem i powinieneś wiedzieć jak korzystać z forum. 

58 minut temu, wektor napisał:

Sam dokładalem kilka razy najwyższych starań

serio?

• 0

Tak jak napisałeś:od lat tu grzebię, wcześniej kilka lat na forum  Opla.Mniejsza o to.Znam zasady, czytam zawsze nawet 40 stron wątku, często z plewami zanim się odezwę.Potem szukam w wyszukiwarce na kilka sposobów( pojedyncze wyrazy, frazy etc.)

Wówczas zakładam temat.

Czy napisanie 1 słowa: "było" i kosz to doprawdy wysiłek gigantyczny?

O tym mówię.Nie o pretensjach że temat trafił do kosza.

A teraz merytorycznie: napisałem że szukam czegoś dyskretnego, nie standardowych fartuchów.A o takich jest wątek sprzed kilku lat, który przytoczyłeś.Ok, może należało się dokleić do niego.Ale niestety nie znalazłem.

• 0

Więc przyjmijmy że kosz = było :)

A już merytorycznie. Jak będzie wątek o niebieskich chlapaczach, a ty będziesz szukał brązowych to też założysz nowy? Jest temat chlapaczy to dołącz do dyskusji i opisz swoje rozterki. 

• 0
3 godziny temu, mkpol napisał:

Więc przyjmijmy że kosz = było :)

A już merytorycznie. Jak będzie wątek o niebieskich chlapaczach, a ty będziesz szukał brązowych to też założysz nowy? Jest temat chlapaczy to dołącz do dyskusji i opisz swoje rozterki. 

Kosz= było.Zgoda.

Nie popadajmy w skrajności.Kolory są bez znaczenia.

Kojarzysz takie mikrochlapacze montowane czasem PRZED tylnymi i przednimi kołami? 

W tym kierunku zmierzałem.

Acha,  na niektórych forach podpinanie się pod czyjeś wątki z innym zagadnieniem bywa zabronione.Np. na Elektrodzie jest to wręcz przestępstwem.:-O

Ok.wszystko wyjaśnione.

Jednak nadal mocno postuluję wywalanie do kosza z 2 słowami komentarza.:-|