jedrus Report post #1 Posted September 25, 2017 Jak najlepiej korzystać z wyszukiwarki forumowej, aby znaleźć to, czego szukam? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 pomocny Report post #2 Posted October 4, 2017 Nie będziemy się oszukiwać - nie znamy żadnego forum z wyszukiwarką, w której dałoby się znaleźć coś sensownego Możesz jednak spróbować zwiększyć szansę na wyszukanie tego, co mogłoby Cię interesować: nie wpisuj pełnych zdań w wyszukiwarkę - wpisanie "nie odpala mi samochód jak jest zimno na zewnątrz" prawdopodobnie zwróci Ci figę staraj się wpisać dwa-trzy słowa z Twojego problemu w taki sposób w jaki inni użytkownicy mogli je skonstruować. Wiem, to brzmi trochę jak zabawa w Familiadzie - "co ankietowani mieli na myśli" ale warto próbować rzuć okiem na przyklejone tematy - staramy się tam umieszczać rzeczy najbardziej popularne i jest szansa, że chcesz zapytać właśnie o to, co tam się znajduje Jest też wiedza tajemna - dla internetowych Ninja - użycie wyszukiwarki google, z ograniczeniem wyników do naszego forum! Jak to zrobić? Wystarczy, że wejdziesz w google i użyjesz frazy site:forum.vw-passat.pl i po niej wpiszesz to, co Cię interesuje. Google wie wszystko i umie szukać lepiej niż nasza wyszukiwarka Jeśli nie wiesz jak to zrobić, użyj tego formularza wyszukiwania lub tego linka (zmieniając frazę "tutaj wpisz to czego szukasz" na swoje zapytanie). Jak powinno to wyglądać? Tak jak na poniższym obrazku: Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Lukasz85 Report post #3 Posted August 26, 2018 A czy da się zawęzić wyszukiwania np. Do podforum b5? Szukałem na wszelkie sposoby i zwraca wyniki z całego forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 mkpol Report post #4 Posted August 26, 2018 Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Lukasz85 Report post #5 Posted August 26, 2018 Dzięki wielkie! Czyli muszę używać PC zamiast tel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jak najlepiej korzystać z wyszukiwarki forumowej, aby znaleźć to, czego szukam?