Jump to content
Gegas

Tablica USA a polskie przepisy.

Recommended Posts

Dokładnie 52 zł :)

U mnie to trwało chyba tydzień, i bez problemu było :) trzeba było tylko napisać że zmiana z powodu zmiany konstrukcji auta bo się miejsce na tablicę zmieniło czy coś :D

Jeżeli miał flagę polski zamiast gwiazdek europejskich to musiał wymienić tablice bo teraz maja być gwiazdki na tablicach przynajmniej tak mówili jak bylem wyrobić dla siebie kwadrata ja płaciłem 32zl chyba za tablice i leży w bagażniku

U mnie to trwało chyba tydzień, i bez problemu było :) trzeba było tylko napisać że zmiana z powodu zmiany konstrukcji auta bo się miejsce na tablicę zmieniło czy coś :D

A czy w tej sytuacji trzeba oddać jedna starą tablicę?

Właściwie to musisz obydwie wziąść bo muszą te naklejki wymienić na takie same, ale tak jedną oddajesz i wzamian dostajesz tą kwadratową.

A czy w tej sytuacji trzeba oddać jedna starą tablicę?

Nie... możesz zbierać i zbierać i w końcu mieć 20 tablic... :wmorde

Nie... możesz zbierać i zbierać i w końcu mieć 20 tablic... :wmorde

czy ty masz jakieś problemy emocjonalne w domu koleżko?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Właściwie to musisz obydwie wziąść bo muszą te naklejki wymienić na takie same, ale tak jedną oddajesz i wzamian dostajesz tą kwadratową.

no i to mi chodziło. Dzięki Ace

Absolutnie żadnych. Nawet rozwiązuję problemy innym ludziom.

Jak widać zadać pytanie na poziomie też może być sztuką.

No chyba ze powiesz ze zgubiłeś jedna to i będziesz miał 3 tyle ze 2 będą z dobrymi naklejkami a jedna nie, będziesz miał na pamiątkę czy na drzwiach do garażu powiesisz :D

Absolutnie żadnych. Nawet rozwiązuję problemy innym ludziom.

Jak widać zadać pytanie na poziomie też może być sztuką.

Sztuką jest odpowiedzieć z kulturą nawet na głupie i banalne pytanie.

A ja właśnie jestem po spotkaniu z władzami, którym rzuciły się w oko tablice z allegro - te malutkie :)

Na pytanie dlaczego nie ma tablicy z hologramem, pokazałem tablicę oryginalną z hologramem, którą wożę w bagażniku. Wytłumaczyłem, że kwadrat nie mieści się w wyznaczone na to miejsce - klapa USA, na co dodałem, że w ciągu roku musiałem malować dwukrotnie pokrywę bagażnika z uwagi na fakt, iż ta zostaje regularnie porysowana na rantach od oryginalnej - za dużej tablicy rejestracyjnej. W związku z powyższym wolę jeździć z tablicą oryginalną w bagażniku niż wydawać regularnie co roku 600zł na lakiernika a tym samym tłumaczyć się każdorazowo dlaczego mam taką tabliczkę :P

Policjantka się uśmiechnęła i kazała jechać dalej bez utraconego dowodu, mandatu a nawet konieczności zakładania tablicy, która do dziś jeździ w bagażniku :D

Podstawa to mieć oryginał tablicy z hologramem ;)

Podstawa to trafić na policjanta, który ma dobry dzień i nie musi na siłę wyrobić normy ;) z takim nie masz szans :P