MadB7 Report post #21 Posted January 24, 2017 Panowie !? a co jest grane jeżeli po ładowaniu akumulatora wywaliło błąd CHECK ENGINE kontrolka świeci na desce ? Nie ma żadnego innego info na temat błędu tylko świeci ta zółta kontrolka, co robić ? Auto jeździ normalnie i przejechałem już 300 km. Jechac do ASO ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosferyczny Report post #22 Posted January 24, 2017 Odczytać komputerem błędy Quote Share this post Link to post Share on other sites
prezess7 Report post #23 Posted January 24, 2017 Podłączyć komputer i odczytać błąd... Z ładowaniem baterii to raczej zbieg okoliczności. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bbbb Report post #24 Posted January 27, 2017 A ładowałeś akumulator zabudowany w aucie, czy wyjąłeś do ładowania? Jeżeli ładowałeś w aucie to mogło się tak zdarzyć. Najprawdopodobniej znajdziesz błąd typu "zbyt wysokie/niskie napięcie" Ja też raz ładowałem w aucie i wyskoczyło mi kilka błędów dot. napięcia instalacji, ale na desce nie zaświeciła mi się żadna kontrolka(mój post #21). To samo jeżeli wyjąłeś aku z auta, ale po przejechaniu paru km powinno wszystko się samo "zaadoptować"(za wyjątkiem radia(kod), licznika km, godziny...). Albo jak pisze Piotr, po prostu zwykły zbieg okoliczności i najprostsze rozwiązanie to podłączenie do komputera. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MadB7 Report post #25 Posted November 12, 2017 ten błąd zgasł po kilku kilometrach i nigdy się nie zaświecił, zmieniłem aku na nowe i jest git. Quote Share this post Link to post Share on other sites