jurson_ski Report post #1 Posted December 6, 2013 nie moglem znalezc odpowiedzi na nurtujace mnie pytania wiec zakladam nowy temat.. wiec tak jesli chodzi o zrobione juz rzeczy w wydechu to wpadl tylko downpipe 3"...auto stalo sie dynamiczniejsze(zapchany kat) i wkoncu turbo juz troche gwizdze..ale t wcale mnie nie zadowala... chcialbym miec wydech o brzmieniu sportowym w delikatnym tego slowa znaczeniu ze wzgledu na male dziecko... czy wywalenie srodkowego tlumika bardzo zwiekszy decybele? czy poszukac jakiego ostatniego tlumika? i drugie pytanie: czy ktos montowal blow off? ponoc nie jest to takie proste jak na to wyglada Quote Share this post Link to post Share on other sites
robert-o Report post #2 Posted December 6, 2013 czy ktos montowal blow off? W temacie kolegi boss jest info , on montował blow off. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marecek Report post #3 Posted December 7, 2013 po założeniu przelotowego tłumika 2.5 cala z końcowym przelotem było u mnie tak głośno, że nie dało się jeździć z teściową, a co dopiero z małym dzieckiem Założenie środkowego tłumika od MLa (2.25 cala) sprawiło, że auto zrobiło się praktycznie tak ciche jak w serii... a cały czas miło mruczało. Jeśli zostawisz środkowy, to możesz eksperymentować z mruczeniem wymieniając puszkę końcowego... Z BOVem nie warto kombinować, bo w najlepszym przypadku będzie tylko zmulony przy zmianie biegów - masz przepływkę, więc seryjne sterowanie masą powietrza wymaga, żeby dolot był szczelny - jakikolwiek bałagan w dolocie sprawia, że ECU robi korekty, które odbijają się na jakości jazdy: mniej kulturalna zmiana biegów, mulenie po zmianie biegu i depnięciu do oporu, wyższe spalanie... ale założyć warto, żeby sprawdzić frajda jest... do czasu przełożenia oryginalnego DV - wtedy dopiero czuć jak auto odżyje! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #4 Posted December 8, 2013 srodkowy ponoc sam z siebie jest przelotowy wiec nie wiem czy jest sens z nim sie bawic moze naprawde ostatni wymienic... tylko cena dedykowanych jest jakas z kosmosu ulter 750zł paranoja... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #5 Posted January 8, 2014 mial ktos stycznosc z 1.8t bez srodkowego albo czy moze ktos ma jakis filmik z dzwiekiem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pemek2610 Report post #6 Posted February 9, 2014 Ja mam u siebie cały wydech 2.75 od downpipa, dwa tłumiki przelotowe. auto nie jest zbyt głośne jak na taki mod. Było głośne jak miałem na końcu wydechu kolanko, a zmiana końcówki na prostą bardzo go wyciszyła. P.S. Mam też u siebie blow-off i wystrojone auto na 250KM, nie mam z nim żadnych problemów jak nagram filmik z dźwiękiem auta to wstawie tu, pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
szkapek28 Report post #7 Posted February 9, 2014 wystrojone auto na 250KM na jakiej turbinie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #8 Posted February 19, 2014 chetnie poslucham jak to chodzi:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
pemek2610 Report post #9 Posted February 20, 2014 (edited) na jakiej turbinie? jako że nie chciałem spawać nowego kolektora, zamontowana została Turbo od BEX-a 190 KM 1.8T. Pasuje bez żadnych przeróbek. Wyciągnęłaby jakieś 280PS, ale wtedy by pracowała na 95-100%, więc mam jeszcze jakiś zapas i nie zajeżdzę jej od tak 250KM/352NM chetnie poslucham jak to chodzi Chodzi Ci o BOV, czy o wydech, jak auto chodzi? Edited February 20, 2014 by pemek2610 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #10 Posted February 24, 2014 dawaj co masz chetnie poslucham i wydechu i bova Quote Share this post Link to post Share on other sites
pemek2610 Report post #11 Posted February 26, 2014 Tutaj masz 3-ci bieg: 4-ty bieg: Z miejsca start ale trochę przymuliło na 2-ce: I próbka dźwięku wydechu przelotowego(sorki za jakość): jakbyście chcieli cos jeszcze zobaczyć to wrzucę a to było na szybko dziś robione Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #12 Posted February 27, 2014 nie zle;p opisz co i jak masz z wydechem... da sie jezdzic w trasy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pemek2610 Report post #13 Posted February 27, 2014 (edited) nie zle;p opisz co i jak masz z wydechem... da sie jezdzic w trasy? ...wydech custom(swojej roboty) ze stali nierdzewnej: --Downpipe 3", potem cały wydech 2.75"; --2 tłumiki przelotowe: środkowy tak jak na zdjęciu taki jak tutaj i z tym przetłoczeniem w środku żeby było ciszej, a końcowy też przelotowy, coś takiego:takie coś Było dość głośno, dopóki miałem na w końcowym tłumiku kolanko, a jak widać na filmiku, dospawałem prostą końcówkę i jest gitara. Teraz to tylko kwestia przyzwyczajenia Edited February 27, 2014 by pemek2610 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #14 Posted February 27, 2014 ja sie przyzwyczaje ale latajac w trasy z malym (4miesiace) to chcialbym zeby spal ale nie beczal z bolu glowy Quote Share this post Link to post Share on other sites
pemek2610 Report post #15 Posted February 27, 2014 to wtedy dajesz dwa takie srodkowe tłumiki i końcowy i powinno być juz bardzo cicho Quote Share this post Link to post Share on other sites
motylek8522 Report post #16 Posted February 27, 2014 i o to mi chodziło panie z tymi nagraniami, coż no zapierdziela konkretnie ten Twój, sprawdź jaką masz skrzynię biegów chodzi mi o symbol. dźwięk też piękny, zobaczymy co z mojego wyjdzie;) będę śledził temat Twój a Ty jeżeli chcesz to zapraszam do mojego. http://forum.vw-passat.pl/threads/100227-Motylkowy-VW-Zlozony-z-3B*3BG*W8-*-AJL-180KM-EEN-new Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #17 Posted April 1, 2014 jaka jest seryjna srednica wydechu? passat 1.8t awt Quote Share this post Link to post Share on other sites
robert-o Report post #18 Posted April 1, 2014 nie jestem pewien ale coś mi się wydaję że 57mm ale mogę się mylić Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #19 Posted April 2, 2014 pytam bo leci wlasnie do mnie wydech z audi a6 c5 1.8t za grosze kupiony ponoc na oryginalnej srednicy ale z dwoma przelotowymi tlumikami. wstawie zobacze moze da sie jezdzic za takie pieniadze co kupilem to i nie szkoda na zlom oddac efekty moze nawet w tym tygodniu wrzuce Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurson_ski Report post #20 Posted May 11, 2014 koleszka ma sprawny i lezy w garazu wiec moze sie pozyczy jak da sie zamontowac???? Quote Share this post Link to post Share on other sites