Jump to content
tom-998

Instrukcja montażu Easy Open

Recommended Posts

Panowie, chyba rozwiązałem swój problem ( może komuś się przyda ). Kupiłem płyn w aerozolu do czyszczenia styków itp., następnie nawaliłem tego trochę do zamka w drzwiach i od ponad 2 tygodni wszystko działa jak należy . Może coś miało jakiś nalot w zamku i raz stykało raz nie :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A czy da się zamknąć machnięciem nogi klapę w systemie EasyOpen? Z tego co wiem np. niektóre Seaty tak mają. Jeśli nie jest to fabrycznie zrobione, można dokodować?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pisałem: 

19 godzin temu, andrzej100 napisał:

A czy da się zamknąć machnięciem nogi klapę w systemie EasyOpen?

ale rozumiem, że nie jesteś w stanie mi pomóc, ale dzięki za tą beczkę śmiechu:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Mam pytanie bo chyba widzę rozbieżność między schematem a opisem.

Jak podłączacie piny w module komfortu? Według opisu jest tak:

J938 PIN 1 - T18B PIN 7 (+30)

J938 PIN 2 - MASA

J938 PIN 3 - T18B PIN 6 (LIN)

A według schematu jest trochę inaczej - chyba że nie umiem go czytać 😅

J938 PIN 1 - T18B PIN 7 (+30)

J938 PIN 2 - T18B PIN 6 (LIN)

J938 PIN 3 - MASA

 

W dniu 27.08.2013 o 12:48, tom-998 napisał:

J938 pin 1 podłączamy do oprawy T18b pin 7 modułu komfort J393 (+) 30

 

J938 pin 2 podłączamy do masy

 

J938 pin 3 podłączamy do oprawy T18b pin 6 modułu komfort J393 pin (LIN)

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jest rozbieżność. Ja podłączałem w b7 tak jak na zdjęciu 

5EE98E3E-B514-4D0E-9F42-3048C3DF023D.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam , po zalozeniu EO wyskoczyl blad  adaptacja ,nastawy podstawowe i oczywiscie klapa nie zyje😂😂

 

Zrobilem adaptacje w kanale 58  mialem 254 zmienilem na 9 , blad o braku adaptacji zniknol ale klapa dalej z nogi sie nie otwiera.Podmienialem juz 3 moduly i to samo.Jak mozna sprawdzic czy  komfort widzi modul otwarcia klapy??? Czy podlaczenie we wtyczce modulu mam prawidlowe bo juz znalazlem kilka schematow i glupieje , u mnie w elsie mam 

1-30

2 - Masa

3-Lin

Edited by mkpol
nie pisz posta pod postem, jeśli chcesz coś dodać użyj opcji "edytuj"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tutaj dobrze masz napisane, 1 plus, 2 masa, 3 lin, a w komforcie dobrze podpiete? 6 i 7 pin z dostawionej kostki ? Przekroje przewodów  0.5 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przewody pocztkowo 0,5 , potem zmienilem Lin na 1,5 bo myslalem ze to cos pomoze ale bez znian.Podlaczenie prawidlowe plus - 7 ,Lin -6

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Gutek318 jaki masz moduł komfortu? Musi być co najmniej 799a

Jak wchodzisz w vcds w blok komfortu to w głównym oknie moduł easy open powinien  być widoczny w "extra"  wtedy wiadomo że połączenie jest prawidłowe.

W adaptacjach spróbuj także wartości 7 lub 13 zamiast 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

6F5A78DA-F242-4AA0-AE0A-1195A008B3B2.jpeg

Jak widac niby modul wykrywa, komfort z koncowka 799a.Zmienilem adaptacje na 7 , 13 ale klapa nadal martwa .Moze sprobuje wymienic jeszcze anteny ,chyba ze jest jakis sposob na ich sprawdzenie

Edited by mkpol
nie cytuj w całości posta pod którym bezpośrednio odpowiadasz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się czy warto nie anteny masz tak jak by na jednej płaszczyźnie? Jedna na dole powinna być, jakby w poziomie a druga jak by w pionie na tyle zderzaka

IMG_20211204_135408.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze masz racje ale kolega z forum mial tak jak na zdjeciu i mu dzialalo.Ale w zwiazku z tym ze koncza mi sie pomysly juz z niedzialajacym EO to zmienie ich rozmieszczenie polozenie

CD833101-FC66-45D0-AA64-44E7837E3394.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zerknij na #83 post, tam wrzucałem fotkę. Może tą jedną antenę  przeklej na spód zderzaka, wtedy może ruszy.

Edited by zima18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzis po zmianie w adaptacji na 13 i machaniu noga ok 10 min klapa sie otwozyla ,udalo mi sie jeszcze dwa razy otwozyc ale juz noga bolala od machania.W tygodniu zmienie jeszcze ustawienie anten i zobaczymy czy sie cos poprawi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy