Skocz do zawartości

    Rekomendowane odpowiedzi

    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB) 4x4
    Rok prod: 2010

    szału dostaję z tymi czujnikami... valeo idą na reklamcję

    ma ktoś sprawdzony sposób ? tylko te dwa w grillu sa problemowe... może faktycznie te do lakierowania założyć ?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 1.4 TSI 122KM
    Rok prod: 2009

    Jest niby jakaś poprawiona wersja od VW ale cena z tego co pamiętam w okolicach 400-500 zł.

    Lakierowane czujniki zapewne się będą różnić nie da się uzyskać identycznego efektu jak "chrom". Pytanie tylko czy warto się tym przejmować. Obecne czujniki gdybyś oszlifował i prysną lakierem też powinny działać. Jak już było przytaczane to woda dostająca się pod warstwę lakieru sprawia takie problemy.

    Ja sam tak mam z jednym przednim "chromowym" oraz jednym tylnym. Początkowo wydawało mi się to bez reguły ale jednak jak jest ulewa to przez kilka godzin jest zawieszony. Jak przeschnie jest spokój.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB) 4x4
    Rok prod: 2010

    o wygląd to mi najmniej chodzi... ma to działać... co mi z czujników, kamery i park assist jak popada i cały system nie działa...

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB)
    Rok prod: 2010

    Witam, mam takowy problem iż kilka miesięcy temu miałem bliskie spotkanie z mała sarną co poskutkowało rozwalonym grillem i awarią układu PDC. Będąc u mechanika wspomniałem mu o tym fakcie szybko zlokalizował problem, nie działa prawy przedni czujnik, Jego zdaniem po prostu tak jak wszystkie słyszał/czuł tak ten jeden nie dawał oznak życia. Okeeey! Nie było to jakieś pilne wiec po jakimś czasie zakupiłem czujnik (używany) i przy kolejnym serwisie poprosiłem by go założył. Owszem założył wykasował błąd jednak nic się nie zmieniło. Po uruchomieniu biegu wstecznego słychać długi nieprzerwany sygnał. PORAŻKA! Znów zostawiłem to na jakiś czas aaale z każdym dniem moje auto jest co raz bliżej do użytkowania przez moją kobietę 😮 Panowie.. kurczę muszę wreszcie zamknąć ten rozdział z powodzeniem! A więc.. dziś chciałem sprawdzić takowy czujnik, posadziłem moją lube za kierownicą kazałem wbić bieg wsteczny i uruchomić czujniki parkowania. Rozległ się sygnał udałem się na tył samochodu potem do przodu jednak żaden z czujników nie dawał znaku życia. Nie raz słyszałem że nie mam uczuć ale czy to powód tego iż nie czuję tych czujników? W jaki sposób mogę sprawdzić ich sprawność? Czy jest jakiś prosty sposób czy od razu udać się po komputer?  

     

    Pacjent: Volkswagen Passat B6 2.0TDI CR CBAB Variant  2010r. 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 1.4 TSI 122KM
    Rok prod: 2009

    W VCDS jest chyba możliwość sprawdzenia każdego z nich z osobna. Może poza czujnikiem była też uszkodzona wiązka elektryczna.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    ×

    Powiadomienie o plikach cookie

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności