Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

bodzio82   

tak chodzi mi o nazwe firmy reduktora, sterownika, wtryskiwaczy masz to napewno na fakturze o ile taka dostałes

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

masz to napewno na fakturze o ile taka dostałes

Raczej Wyciąg ze Świadectwa Homologacji. ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
bodzio82   

sie zgadza:lol

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

tak tylko ja nie mam zadnej fakturki instalacja zostala zalozona w 2005 roku a w 2009 byl wymieniany reduktor (cos szybko :/ ) wiec nie wiem :/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość annam90   
Gość annam90

Dobrze, że rozwiązałeś ten problem, czasem może być tak, że źle ustawiony gaz może zmienić mapę samochodu, stąd na benzynie będzie źle jeździł, a na gazie dobrze i odwrotnie. W łatwy sposób to sprawdzisz - czyszcząc ustawienia "learning values" (tak to się u mnie nazywa - to są wartości jakich komputer nauczył się względem wgranej domyślnie mapy, bo coś mu nie pasowało) komputera samochodu (przez kabelek OBD). U mnie to się czyści razem z czyszczeniem błędów. Znów nie jestem pewien, czy takie czyszczenie nie wyczyści komputera gazu - musiałbyś się upewnić. Jeśli nie - to po wyczyszczeniu nie przełączaj na gaz tylko jeździj na benzynie i zobacz czy jest lepiej. U mnie było lepiej, ale nie jestem pewien, czy właśnie nie wyczyściło mi mapy gazu przy okazji.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Patyczak   

Witam kolegów.

Z moim paskiem coś się dzieje.3 dni temu założyłem nowe kable ngk. Wszystko było ok miał moc i odpalał dobrze. Po przejechaniu 100 KM kompletne dno dymił przez chwile i kulał tak dziwnie jak by jakiś gar nie palił. Podłączyłem go pod waga i pokazał błędy o numerach

177637 - 16684 - 16689 - 16538 - 16686. Zauważyłem jak było ciemno że na cewce widać dużo iskier. Nie mam pojęcia co robić od czego zacząć .

Passat b5 fl 2.8 AMX gaz Stag 300 +

Proszę o jakieś porady. Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
177637

Źle odczytany błąd. A poza tym wypadające zapłony. Więc nic dziwnego, że:

kulał tak dziwnie jak by jakiś gar nie palił.

16684/P0300/000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

16689/P0305/000773 - Cylinder 5 Misfire Detected

16538/P0154/000340 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S1: No Activity

16686/P0302/000770 - Cylinder 2 Misfire Detected

Co było powodem wymiany przewodów??

Nie mam pojęcia co robić od czego zacząć .

Od układu zapłonowego: świece, przewody, cewka.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
klichy   

W poniedziałek zamontowałem sekwencje LPGTECH, wtryski Dragon, sterownik Tech204 i dzis na gazie jak wracalem z pracy to zaczal szarpac i przelaczylem na benzyne to jechal juz ok. Zauwazylem tez na benzynie jak jest bieg na luzie to przy dodaniu gazu na poczatku obrotow zaczyna mi telepac troche buda i do gazownika jestem umowiony na jutro, ale nie wiem co jest tego przyczyna, czy potrzebna jakas znow kalibracja gazu, czy cos innego moze stac za przyczyna tego?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
siupek   

klichy tak jak mówi mój gaziarz, olej wymieniasz, klocki wymieniasz, gaz tez trzeba stroić.

wielu gaziarzy zapomina o tym ważnym aspekcie, jak podejdziesz gdzieś na strojnie to nie krzyw się jak weźmie auto i pójdzie pojeździć, inaczej nie da się tego zrobić dobrze

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
klichy   

Witam mam sekwencje gazowa lpgtech i sterownik techa i wtryski dragona. Mam taki problem ze od jakiegos czasu gdy zalaczaja sie pokolei wtryski to trzesie mi strasznie autem i jak sie juz zalaczy to tez to dalej trzyma i chodzi jak traktor w miejscu. Musze niekiedy przygazowac do 6tys obrotow i mu przejdzie tak jakby musial sie jescze rozgrzac. Wtryski byly wymieniane na nowe bo gazownik powiedzial ze sa zabrudzone ale problem dalej pozostal. Wie ktos co to moze byc i czy regulacja to naprawi czy jakas czesc padnieta jest moze?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
MMichał   

Czy masz pewność, że wszystko pod maską jest sprawne? Chodzi mi szczególnie o układ zapłonowy i podciśnienia.

 

Napisz co tam masz za reduktor. Mam identyczny zestaw z reduktorem KME silver. Przyczyn takich objawów może być wiele, trzeba podpiąć kompa i na zimnym załączać pojedynczo wtryskiwacze, wtedy najprędzej wylezie na oscyloskopach gdzie mu boli. Kleić mogą wtryski albo reduktor, zależy też jak zamontowane itp. Może lepiej podpytaj na lpg-forum w odpowiednim dziale. Tech ma ogarnięty dział techniczny i w miarę szybko pomagają tylko trzeba by im przesłać oscyloskopy i dokładny opis objawów.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Witajcie !

To moje pierwsze auto w gazie i nie wiem jakie mam części :P tutaj zdjęcie :

16684611_1315660448508298_261918673_n.jpg

 

 

 

Mój problem pojawił się po mrozach , na niskich obrotach do 2000 strasznie szarpie silnik na LPG , na Benzynie od razu problem ustaje . Powyżej tych obrotów nie ma żadnych problemów można jechać normalnie . Obojętnie czy zimny silnik czy ciepły , dodam że byłem u gazownika bo miałem problem z odpalaniem na LPG , wymienił mi czujnik temperatury i przełącza elegancko .

 

Jutro pojadę do niego , może wystarczy zmienić mieszankę coś przestawił i dlatego szarpie i jak by się dławił silnik na małych obrotach ?.

Poczytałem o tym i problem może być w świecach albo przewodach zapłonowych ? może ktoś miał podobny problem ?

Dodam że mam silnik 1.8 T (skrzynia automat), szukałem na allegro do niego kabli ale takich nie ma . czyżby to była jakaś inna konstrukcja ?

Proszę o rady z góry dziękuje

Edytowane przez Adamus2006

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kylos   

To może być problem w układzie zapłonowym faktycznie.

Jednak równie dobrze wtryskwiacze gazowe uszkodzone albo potrzebna dobra regulacja gazu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
MMichał   

Adam jakie masz wtryskiwacze założone? To jest nowa instalacja?

Jeżeli instalacja ma już w kołach powiedzmy 30kkm to wszystko wskazuje na to że kleją wtryski, chyba że instalacja jest nowa i nie zdążyły zassać mułu i się wyrobić. Jeżeli to świeży pakiet to jestem przekonany, że objawił się zimny vag. W takim wypadku porządne strojenie auta, a w szczególności korekt po temperaturze będzie lekarstwem.

Wrzuć zdjęcie zpod maski. Może być tutaj, a najlepiej na forum lpg, często niewłaściwy montaż podzespołów sprawia, że tak założonej instalacji po prostu nie da się wystroić bez poprawek montażu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Witajcie ,

 

dziś byłem u gazownika poodtykał silnika jak wibruje i stwierdził od razu bez komputera że jeden wtrysk daje za dużo gazu i dlatego silnik pracuje nie równo i wibruje , w poniedziałek mam podjechać i ma mi ustawić czyli wyregulować , dam wam znać czy pomogło .

Dziś tak już nie szarpał nie wiem od czego zależy , obojętnie czy zimny czy ciepły silnik potrafi nagle wibrować na niskich obrotach a nagle coś się przestawi dziś nawet usłyszałem taki jak by pstryk coś strzeliło i przestał wibrować i jeżdził normalnie .

 

Edit .

 

Więc tak jak pisaliście wtryski , dziś zamówiłem takie same jakie miałem i zamontuje , byłem wczoraj wyczyścił mi te co mam teraz ale nie dało żadnego efektu a nawet jeszcze gorzej bo zaczął szarpać prawie cały czas .

Edytowane przez Adamus2006

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dawko   

Może to tylko wina filtru.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
8850   

A o co chodzi z tym zdejmowaniem kolektora?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
kincior   

Dawno temu w tym wątku opisywałem o swoim "szarpaniu". U mnie problemem był bezpiecznik od instalacji. Wcześniej wymieniłem wszystko, w tym dwukrotnie kable WN - nie pomagało. Miesiąc temu przy okazji wymiany świec, odkopałem w garażu kable NGK - nówki, które zastąpiłem wtedy ostatecznie Sentechami. Skoro pokrywa w górze, myślę sobie, że wrzucę Mercedesa wśród kabli - NGK. Efekt..? Na drugi dzień wróciły Sentechy, na NGK szarpało.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
janpola   

a co powiecie na wymianę poduszki pod silnikiem ?  Powinno pomóc na moje 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×