Skocz do zawartości
edek2

Easy Open nie działa

    Rekomendowane odpowiedzi

    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 170KM (CBBB)
    Rok prod: 2010

    Witam,

     

    mam u siebie system KESSY i chciałbym zamontować Easy Open, ale jest problem bo klapa po otwarciu tylko odskakuje i nie podnosi się do góry. Czy jest możliwość założenia jakiegoś siłownika żeby klapa podnosiła się po otwarciu do góry ?

     

    Pozdrawiam

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-PD 140KM (BKP)
    Rok prod: 2007

    O ile mi wiadomo do B6 nie da się zamocować Easy Open. Jak masz Varianta to możesz dorzucić elektryczną klapę tylko.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 170KM (CBBB) DSG
    Rok prod: 2006

    Witam.

    Klapa jest zbyt ciężka żeby założyć siłowniki, pozostaje kupić dwa silniki, elektryczny rygiel,przycisk i wiązke kabli.

    Pozdrawiam.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 170KM (CBBB)
    Rok prod: 2010
    O ile mi wiadomo do B6 nie da się zamocować Easy Open

     

    Easy Open działa z funkcją KESSY, mam taką i powinno działać. Tylko klapa nie jest elektrycznie podnoszona. Moja żona ma varianta z elektrycznie podnoszoną klapą, ale nie ma KESSY więc z tego co przeczytałem to u nieiej się nie da.

     

     

    Klapa jest zbyt ciężka żeby założyć siłowniki, pozostaje kupić dwa silniki, elektryczny rygiel,przycisk i wiązke kabli.

     

    Z ryglem, przyciskiem i wiązką nie ma problemu, tylko skąd takie silniki i czy dużo jest przerabiania ?

    Znalazłem filmik jak w Jeeta otwiera się automatycznie, a chyba też nie było w standardzie...

     

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 170KM (CBBB) DSG
    Rok prod: 2006
    Easy Open działa z funkcją KESSY, mam taką i powinno działać. Tylko klapa nie jest elektrycznie podnoszona. Moja żona ma varianta z elektrycznie podnoszoną klapą, ale nie ma KESSY więc z tego co przeczytałem to u nieiej się nie da.

     

     

     

     

    Z ryglem, przyciskiem i wiązką nie ma problemu, tylko skąd takie silniki i czy dużo jest przerabiania ?

    Znalazłem filmik jak w Jeeta otwiera się automatycznie, a chyba też nie było w standardzie...

     

     

    Witam jak pan ma sedana to nie trzeba silników podnoszących klape teleskopy albo sprężyny podnoszące klape zapewne są mocniejsze musiałbym sprawdzić w etce.Tylko Easy Open działa w passacie b7 jak jest to sedan to trzeba tylko mieć kessy i założyć sensor pod zderzakiem pociągnąć 2 kable do komfortu nie kiedy poprzestawiać kanały dopasowania w komforcie i to wszystko.Jak ktoś chce założyć easy open w b6 trzeba zmienić komfort, gateway od b7 jest troche zabawy ale da sie.

    Pzdrawiam.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 1.8 TSI 160KM
    Rok prod: 2011

    Cześć wszystkim,

     

    Mam keyless w swoim B7, pytanie czy w tym przypadku Easy Open to była opcja, czy standard?

    Jestem jakoś w stanie to sprawdzić?

    W konsoli na wyświetlaczu w module komfortu nie mam Easy Open, żeby zaznaczyć ptaszka.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 1.8 TSI 160KM (CDAA)
    Rok prod: 2011
    Cześć wszystkim,

     

    Mam keyless w swoim B7, pytanie czy w tym przypadku Easy Open to była opcja, czy standard?

     

    Opcja

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 1.8 TSI 160KM
    Rok prod: 2011

    Ok, dzięki za odpowiedź.

     

    W takim przypadku wystarczy korzystać z instrukcji:

    http://forum.vw-passat.pl/threads/136884-Instrukcja-montażu-Easy-Open?highlight=easy+open

     

    I doposażę?

    Co polecacie do kodowania (w senie kabelek), bo próbowałem wczoraj przebrnąć przez 200 stronnicowy wątek, ale nie wyszło :)

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 2.0 TDI 140KM (CFFB)
    Rok prod: 2012

    Jedno nie przeszkadza drugiemu mam hak elektryczny i easy open działa normalnie tyle, że było już fabrycznie

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Samochód: B7 2.0 TDI 140KM (CFFB) 4x4
    Rok prod: 2012
    Dnia 22.01.2016 o 21:25, KRIS M napisał:

    Jedno nie przeszkadza drugiemu mam hak elektryczny i easy open działa normalnie tyle, że było już fabrycznie

    Witam, KRIS M, mam pytanie dot. funkcjonalności:

    jak jest podłączona wtyczka z przyczepy (lub bagażnika rowerowego) do gniazda haka i w MFA jest odznaczona funkcja EO to czy można otworzyć tylną klapę (za pomocą przycisku otwierania na klapie)? Czy silnik klapy unosi ją do góry?

    Pytałem już kiedyś w innym wątku, ale bez satysfakcjonującego minie rezultatu. Mam fabrycznie zamontowany system EO, później dołożyłem hak na module Westfalii. Ostatnio dużo jeżdżę z przyczepą i kiedy chcę otworzyć bagażnik to, albo: muszę odłączyć wtyczkę przyczepy lub na siłę (ręcznie) unieś do góry klapę. Bardzo to niepraktyczne...

    Rozumiem kwestię bezpieczeństwa tzn. jak jest zaznaczona w MFA opcja EO to bagażnik jest zablokowany przed przypadkowym otwarciem klapy przy: montowaniu wypinanej kuli haka, sprzęganiu przyczepy, montażu rowerów na bagażniku lub otwarciu klapy z pilota itp. - bo można uszkodzić klapę bagażnika.

    Ale kiedy, mam odznaczoną w MFA funkcję EO i w sposób celowy, chce otworzyć klapę (bo nie koliduje z przyczepą lub rowery na bagażniku są w pozycji "odchylonej" do otwarcia klapy bagażnika) to po naciśnięciu przycisku otwarcia na klapie rygiel zamka zwalnia i tylko po mocnym odciągnięciu klapy mogę ją ręcznie unieść do góry. Klapa bagażnika zamyka się (normalnie) po naciśnięciu przycisku na klapie.

    Pozostałe funkcje modułu haka po podłączeniu wtyczki przyczepy działają  bez uwag (światło przeciwmgielne w samochodzie się wyłącza, na nawigacji przy biegu wstecznym pojawia się grafika z przyczepą, dezaktywują się czujniki w zderzaku, funkcja start/stop nie wyłącza silnika).

    Czy jest możliwość ustawienia takiej funkcji (może pominąłem jakąś opcję przy dodaniu modułu haka za pomocą VCDS)?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    ×

    Powiadomienie o plikach cookie

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności