wojta Report post #21 Posted March 28, 2010 przegub wewnętrzny też biorę pod uwagę, tylko zastanawia mnie brak charakterystycznych odgłosów typu, stukanie, grzechotanie, jarmolenie - przynajmniej takie coś miałem jak wymieniałem prawy wewnętrzny bo się rozleciał moj sasiad nic nie mial z efektow dzwiekowych tylko drgania auta przy okreslonej predkosci Quote Share this post Link to post Share on other sites
gregus Report post #22 Posted March 30, 2010 Wczoraj wymieniłem poduszkę przednią pod silnikiem - początek wibracji przesunął się z 60 na 80 km/h, także to nie było to, ale uciszyło się na tyle, że mogłem wreszcie zlokalizować skąd początek biorą wibracje. Okazało się że rzuca mi lewym tyłem - koło ciepłe, bęben gorący (oparzyłem się jak dotknąłem), na podnośniku nie można kołem było obracać Postukałem młotkiem dookoła w bęben i ruszyło. Dziś wracałem do domu z pracy i przy ok 90 km/h zrobiło mi się ciepło, bo pedał hamulca, po chwilowym przestoju we właściwej pozycji, powoli zapadł się w podłogę - samochód stracił hamulce Usłyszałem delikatne puknięcie i już wiedziałem, że nie jest wesoło. Po rozebraniu koła stwierdziłem: - pęknięte zabezpieczenia - wyrwany jeden tłoczek z cylinderka - drugi tłoczek czołowo ścięty - z bębna wyciekał płyn hamulcowy Już jestem po wymianie i pierwszej jeździe - brak drgań. Mam nadzieję, że na tą wypłatę limit już wykorzystany, bo jak tak dalej pójdzie to nie będę miał za co zatankować dzięki wszystkim za pomysły, sugestie i podpowiedzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
radek82 Report post #23 Posted June 20, 2010 ja także mam mały problem.utrzymując stała predkość w granicach 50-70 km/h auto wpada w wibracje (dosyć wyczuwalne telepanie).trzęsie także na luzie w tych prędkościach, czyli opony, felgi, zawieszenie a może ktoś miał podobny przypadek? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dancecoreb Report post #24 Posted June 20, 2010 Niedawno w trasie przy przekroczeniu 80 km/h trzęsło jak diabli, zajechałem na stacje obejrzałem auto niby wszystko bylo ok ale jak uiszlem to czulem delikatnie podbija z tylu po prawej stronie, czekla mnie wymiana opon tylnych na trasie Quote Share this post Link to post Share on other sites
radek82 Report post #25 Posted July 17, 2010 już wyjaśniłem przyczynę - jajo na przedniej oponie Quote Share this post Link to post Share on other sites
wiecho1991 Report post #26 Posted March 13 W dniu 27.03.2010 o 16:22, gregus napisał: jak w temacie - po przekroczeniu 60 km/h strasznie trzęsie samochodem zrobiło sie to nagle, aż mnie zaskoczyło... niemile - koła sprawdzone - są ok - przy obciążeniu i na luzie nie ma różnicy (cały czas trzęsie) - przestaje trząść jak zejdę poniżej 60km/h poradźcie co to może być i gdzie mogę to szybko (Lublin lub okolice) naprawić - w święta wyjeżdżam z rodziną a nie za specjalnie widzi mi się jazda 50-60km/h przez 300 km Witam i doszles co było przyczyną?? Quote Share this post Link to post Share on other sites