lechbedford Report post #10161 Posted February 21, 2020 @StreamHD piękny komplecik Jaka cena tego ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #10162 Posted February 22, 2020 @lechbedford Tysiaczek poszedł na to. Teraz zanim to pomontuje to muszę dorobić instalacje do mojej bieda wersji, a jeszcze tak się cudownie złożyło, że mam parownik do wymiany i silniki klap też. Wszystko na raz sobie ogarnę. Może i nagrzewnicę odrazu by zmienił hmmmm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam204 Report post #10163 Posted February 23, 2020 naprawdę powinieneś założyć temat o swoim aucie 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #10164 Posted March 11, 2020 (edited) No to tak: zwaliłem podłogę, a tam nieciekawy widok. Lewy przód i tył takie coś: Tu już mata zeskrobana. - - No to jedziemy Szlif wszystkiego co potrzeba na błysk - Następnie wstępne wytrawianie Cortaninem F na noc bo nie miałem czym grzać, a było chłodno, żeby Fertan działał optymalnie, więc zalałem tanim zamiennikiem bo rdza oszlifowaną blachę atakuje momentalnie ( dosłownie, rano byłyby rude kropki) To tylko na zdjęciach wygląda na takie szambo. Nalałem i rozprowadzałem pędzlem co jakiś czas bo wszytko ścieka szybko, auto krzywo stoi. Cortanin coś za rzadki do takich rzeczy. Dziś poszedł ponowny dokładny szlif i wysmarowanie Fertanem Mam już farelkę, ale raz że na dworzu jeszcze chłodno, dwa nie może kręcić cały czas bo wreszcie się spali. Zrobiłem szczelną komorę i w minutę farelka nagrzewa całe miejsce roboty do 20 stopni i ta temperatura utrzymuje się dosyć długo, potem, co jakiś czas grzanie, żeby Fertan dobrze pracował, a jutro wszytko wymyć wodą, wysuszyć i kładę Novol 360, a potem jeszcze strzelę jakąś farbą i na koniec nowe maty + cienka gąbka to możę się auto trochę wyciszy nawet. Jestem jeszcze z niczym a na 16tego fura musi być gotowa do trasy... Miało być szybkie przełożenie wnętrza... Uporam się z wyjazdem to włażę pod samochód i robię tam to samo. Edited March 11, 2020 by StreamHD 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
The_Saint Report post #10165 Posted March 12, 2020 Dobra robota ? Mimo wszystko mogłeś się wstrzymać aż będzie ciepło. Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #10166 Posted March 13, 2020 (edited) W dniu 12.03.2020 o 06:12, The_Saint napisał: Dobra robota ? Mimo wszystko mogłeś się wstrzymać aż będzie ciepło. Wszystko wywalone do zmiany wyposażenia no to wolałem przedłużyć akcję o 2 dni i zająć się od wewnątrz rdzą. Jak tylko się ociepli na stałe to robię go całego od dołu. Dziś jest tak: Tu gdzie zostało czarne ( nie mylić z resztkami starej maty) tam Fertan związał rdzę Wszystko teraz trzeba umyć, odtłuścić, wysuszyć i porządna warstwa epoksydu na to. Novol 360 jest świetny i ma jakieś właściwości walczące z pozostałą korozją. I grzanie na maxa, żeby szybko wyschło. W tej "komorze" było blisko 50 stopni. Zostało mi rozrobionego podkładu to wysmarowałem też okolice. Po wyschnięciu wkleiłem na silikon nowe korki w dno i dałem na to maty alubutylowe A potem gąbka 9mm Niestety wkurzdenerowałem się bo zabrakło i mat i gąbki, żeby kompleksowo okleić dno no i jest jak jest, wyklejone częściowo ale musi być w aucie troszkę ciszej po tym. W tej chwili nowa beżowa wykładzina jest już założona i jutro montaż deski! Edited March 13, 2020 by StreamHD 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #10167 Posted March 19, 2020 Tylne szyby są już sterowane elektrycznie i można je otwierać / zamykać z pilota. Żegnamy system Korbotronic ™® Quote Share this post Link to post Share on other sites
adams Report post #10168 Posted March 21, 2020 Marcin, nie myślałeś żeby założyć temat o swoim aucie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
lechbedford Report post #10169 Posted March 22, 2020 każdy mu to mówi ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam204 Report post #10170 Posted March 28, 2020 Jako że mamy nie wychodzic z domu i pogoda dopisała to paszczur umyty, odkurzony oraz nawoskowany i jeszcze mnie korciło aby założyć letnie kapcie ale jakoś przyszły tydzień i pogoda przewidywana mnie powstrzymały Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #10171 Posted March 30, 2020 @Adam204 Ja wręcz nie mogę się doczekać mycia i odkurzania, woskowania i cudowania ale jeszcze kilka dni muszę się wstrzymać. Odkurzacz piorący też pójdzie w ruch. Mam już te nowe wnętrze na pokładzie, teraz tylko je doczyścić, odświeżyć, zakonserwować. Z zewnątrz to samo z tym, że pierwszy raz pianownica pójdzie w ruch. Zobaczymy co to za cuda. Przy okazji przezbrajania boczków na inne, zmodyfikowałem stare podświetlenie klamek. Oryginalnie był światłowód i dioda z A6C5 ale muszę powiedzieć, że pełnił on bardziej funkcję psychologiczną niż fizyczną. Był i tyle bo podświetlenia to za cholerę nie było z niego widać. Zamiast ori żaróweczki użyłem czerwonej diody 12V no i teraz to można nazwać podświetleniem klamki. Teraz to działa jak ma działać, wyraźnie ale dyskretnie i gustownie. Obszar klameczki jest ładnie ukazany ale całość jest na tyle dyskretna, że nie wybija się ponad resztę światełek. Teraz to podoba mnie się to! Amator aparatem telefonu tego efektu nie uchwyci ale efekt wreszcie można nazwać fabrycznym podświetleniem klameczki. Używałem takich diód https://botland.com.pl/pl/diody-led/4754-dioda-led-5mm-12v-z-rezystorem-i-przewodem-czerwona-5szt.html Wkrótce wstawię je w oryginalne oprawki żaróweczek nawiewów bo niestety wydałem 80zł na oryginały i świeci to jakby chciało a nie mogło. Słabo i nie równo. Kompletna strata kasy. A te diody pasują idealnie bo już przewierciłem jedną oprawkę na wylot, żeby wpasować diodę. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam204 Report post #10172 Posted April 3, 2020 Wymienione głośniki w drzwiach Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam204 Report post #10173 Posted April 4, 2020 Założone letnie kapcie Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #10174 Posted April 4, 2020 (edited) W dniu 3.04.2020 o 17:48, Adam204 napisał: Wymienione głośniki w drzwiach Czemu akurat takie lekko badziewiaste? Edited April 4, 2020 by StreamHD Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam204 Report post #10175 Posted April 4, 2020 (edited) Bo tam ma coś grać a nie dyskoteka się wydobywać bo to już nie te czasy Edited April 4, 2020 by Adam204 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites