Guest snoo Report post #1 Posted March 9, 2007 Witam Planuję sprzedaż paska i zastanawiam się ile za niego dostanę. Info o aucie: Passat B3 kombi, 1989r, silnik 1.8 PF 107KM wyposażenie: ABS, wspomaganie, el szyber, podgrzewane lusterka, central, Wymienione: wszystkie paski nagrzewnica (w tym roku) świece kable (BERU) tuleje tylnej belki uszczelka pod glowicą amory tylne uszczelniacze + uszczelka klawiatury (zaraz po zakupie jakieś 2 lata temu - uszczelka pod pokrywą wymienię bo znowu zaczyna się "pocić" ) + różne drobiazgi Blacha : Brak ognisk korozji, lakierowane: maska - wgniot przy zamku (chyba ktoś zamykał maskę łapką i przesadził), drzwi tylne lewe (lakier był cały - ktoś trafił w listwę ale nie wypadało zostawić ), atrapa (była pęknięta i poobijana), fragment tylnego blotnika ("obcierka" nie ma śladu). rogi zderzaka (chyba jeździła nim kiedyś jakaś "sierota" i zachaczała o wszystko co się dało) Stan: Dziś przeszedł przegląd i nie było najmniejszego problemu gość stwierdził, że w ładnym stanie jest "0" rdzy (podłoga - bo buda tak brudna, że aż mi wstyd więc nie ma efektu). Silnik bezproblemowy nie widział gazu, mniej więcej trzyma serię. Chodzi tak klik słaba jakość nagrane tel. ale daje JAKIEŚ pojęcie Ma jedną przypadłość zwykle rano trzeba 2-3 sekundy pokręcić aby zaskoczył jak odpali i go natychmiast zgaszę pali już na dotyk (w zasadzie jak jest naprawde zimno to pali od pierwszego obrotu - wersja syberyjska czy jak ? ) miałem to kiedyś zrobić ale nie było czasu. Pali i jeździ, pije tylko Pb98 (mozna 95 ale mam wrażenie że bardziej odpowiada mu 98 - mniej pali lepiej jedzie ale to subiektywne odczucie). Wnętrze całkiem przyjemne fotele nie wytarte, nie palę w aucie (w poprzednim kopciłem i nie dość że śmierdziało to powypalałem dziury w fotelach więc powiedziałem sobie nigdy więcej). To chyba tyle teraz czekam na Wasze opinie za ile można go sprzedać (w miarę szybko nie interesuje mnie czekanie pół roku PS Planuję zakup B4 TDI więc jak ktoś ma takowego, jest z wrocka i chce się zamienić .... to możemy ponegocjować dopłatę Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danek75 Report post #2 Posted March 9, 2007 Zajrzyj sobie tutaj Wycena samochodu na dole strony po prawej Powinno pomóc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest snoo Report post #3 Posted March 9, 2007 Proszę podać datę pierwszej rejestracji. Wyceniamy pojazdy z okresu 1995 - 2006. Data nie jest możliwa do sprawdzenia w procesie wyceny Quote Share this post Link to post Share on other sites
bonusik29 Report post #4 Posted March 9, 2007 kurde powiem Ci szczerze ze sam powoli nosze sie ze sprzedaza auta i raczej kokosow z naszych passatow nie da sie wyssac nie wiem ale bez gazu to moze 4 tys szkoda sprzedawac za taka kase Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest snoo Report post #5 Posted March 10, 2007 kurde powiem Ci szczerze ze sam powoli nosze sie ze sprzedaza auta i raczej kokosow z naszych passatow nie da sie wyssac nie wiem ale bez gazu to moze 4 tys szkoda sprzedawac za taka kase Wiem że szkoda ale trzeba zmienić na coś młodszego, kwota powiedzmy 4500 by mnie zadowoliła a biorąc pod uwagę stan auta nabywca raczej będzie zadowolony Quote Share this post Link to post Share on other sites
Awariall Report post #6 Posted March 10, 2007 dokladnie taki ladny samochod to szkoda sprzedawac za 4 inna sprawa ze nie powinno byc problemy ze sprzedaniem go jak juz wycenisz to napisz ile chcesz bo kolega sie za takim rozglada Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest pszemek Report post #7 Posted March 12, 2007 Ja też rozmyślam nad sprzedażą swojego paska.Ale jak mam go sprzedać za psie grosze to wole nim jeszcze pojeździć.Tylko że mój to golas.Ale technicznie bez zarzutu.Wszystko działa i ma zamontowaną instalacją gazową bardzo dobrej jakości (Reduktor Landi renzo i sterownik Bingo M) Sprzedał bym po podoba mi się Audi 100 C4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest guciek Report post #8 Posted April 11, 2007 witam mam paska b5 z '99 roku moja cena to 25,900 tu jest link doi ogloszenia http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2501298 TU zaczyna sie moje pytanie za ile moge go sprzedac jaka cena bedzie dobra za ktora go sprzedam bo jedni mi pisza duza inni zas ze jest okey sam juz nie wiem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danek75 Report post #9 Posted April 11, 2007 Zajrzyj może TUTAJ - powinno pomóc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest David123 Report post #10 Posted April 11, 2007 Fajna sprawa,ale wycene mozna robic od 2005 r,nie ma mlodszych rocznikow Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuczi Report post #11 Posted April 11, 2007 ale wycene mozna robic od 2005 Od 1995 a jak juz wszystko wypełnisz to na koniec musisz wysłać smsa za 9+vat Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest biedrona Report post #12 Posted April 11, 2007 guciek, jeśli masz pewne auto, to podnieś cenę do 28-29 tyś zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafaltdi Report post #13 Posted April 11, 2007 właśnie,coś niska ta cena Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danek75 Report post #14 Posted April 11, 2007 Dawid123 - co ty piździsz ? Mój jest 1997 i sobie sprawdziłem, a ty gadasz, ze tylko od 2005 w góre - można auto wyceniac? Wejdź tam jeszcze raz i poczytaj dokładnie Prawie każdą furę można tam wycenić EDIT// SORRY - jeszcze niedawno to było bezpłatne Quote Share this post Link to post Share on other sites
saseta Report post #15 Posted April 11, 2007 guciek, fotki w tym ogloszeniu troszke takie hmm "okrojone" sa jakoś mało przemawiają do ku(głu)pca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest guciek Report post #16 Posted April 11, 2007 no wiem ze fotkli nie najlepsze ale postaram sie zalatwic lepszy aparat i zrobic jeszce raz a cena jaka mam czyli 25,900 to jest dla mnie wystarczajaca a pasuje mi szybko sprzedac bo wyjezdza. Samochodzik pewny oczywiscie. Ogłosilem go w otomoto i w gazetach ale ludzie dzwonia i mowia za drogo to im to nie pasuje tamto. Wiem ze wada dla jednych jest automat ale co ja na to poradze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafaltdi Report post #17 Posted April 11, 2007 fakt,automat dla wielu jest przeszkodą(oczywiście nie dla wszystkich) ale nie o tym chcę pisać z ogłoszeniami jest tak że zawsze ci ludzie powiedzą że ,,za drogo,,u nas jeszcze dalej jest popularna giełda(i ja to rozumiem)można zobaczyć,dotknąć.......... jak sprzedawałem ostatnoi auto(a mam aktualnie 12,więc troche już ich sprzedałem) też dałem ogłoszenia gdzie sie tylko dało(miałem już paska więc mi sie nie spieszyło) ale przez miesiąc tylko wysłuchiwałem że ,,za drogo,,pojechałem więc na giełde i sprzedałem w godzinę za super cene--tylko że auto było tego warte,więc może i ty spróbuj pozdrawiam i powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest guciek Report post #18 Posted April 11, 2007 bylem raz na gieldzie wybieram sie znowu mam nadzieje ze sprzedam. Jak wiadomo automta to automat ale 3 os ostanio wziely numer odemnie ale zadna nie zadzwonila. Zobaczymy teraz. A gdzie moge jeszce dac ogłoszenie?>? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafaltdi Report post #19 Posted April 11, 2007 może prasa,jak jeszcze nie dałeś Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest guciek Report post #20 Posted April 11, 2007 w gazecie jest z wyzsza cena, nawet w dwóch Quote Share this post Link to post Share on other sites