Jump to content
Guest mardoken

Problem ze sterownikiem pompy paliwa KOD 00476

    Recommended Posts

    Guest mardoken

    Witam wszystkich,

    Na imie mi Bartek od urodzenia i jestem tutaj bardzo świeży i potrzebuje waszej pomocy.Szukałem na forum i nie mogłem znaleść odpowiedzi...

    Na vag-u wyskakuje mi błąd 00476 a wiem że jest to związane ze sterowaniem pompy paliwa. Mój pasek jeździ normalnie, odpala, ale zauważylem wieksze spalanie.

    Proszę was o jakieś info,co zrobić żeby naprawić usterke.Dajcie się poznać z miłej strony

    Pozdrawiam

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB) DSG
    Rok prod: 2008

    mam ten sam problem rozwiązałeś go jakoś ? kod usterki 00476 pozdro

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: Nie passat
    Rok prod: 1996

    00476- brak komunikacji z pompa paliwa

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB) DSG
    Rok prod: 2008

     

    czy wymiana pompy paliwa pomoże ? zastanawiam sie nad wymiana na uzywkę

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002

    Odświeżam temat. nie mogę znaleść konkretnej odpowiedzi co zrobić z błędem 00476.jak ktoś temat załatwił u siebie to prosze o odpowiedź. acha i jeszcze jest 01314 - auto nie słabnie, nie ma innych niepokojących obiawów, połączena tych kabli i innych złączy o których inni pisali jest ok może ktoś pomoże?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: Nie passat
    Rok prod: 2000

    Kolego nie masz przypadkiem jakiegoś lepszego alarmu albo podwójnej odcinki? Jeśli tak, do tego błąd jest sporadyczny - jest to jego sprawka

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: Nie passat
    Rok prod: ---

    sprawdzic na poczatek przekaznik pompy

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002
    sprawdzic na poczatek przekaznik pompy

    podpowiedz gdzie go szukać lub jakieś zdjęcie. wymienić czy jest możliwość sprawdzenia?

     

    Kolego nie masz przypadkiem jakiegoś lepszego alarmu albo podwójnej odcinki? Jeśli tak, do tego błąd jest sporadyczny - jest to jego sprawka

    kolego mam już 2 lata ale nigdy nie było problemu

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003

    przylączam się = mam ten sam błąd na VAG'u - ale żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem -

     

    00476 Fuel Pump (FP) Control Module -j538 NO Communication

     

    mam paska od tygodnia - narazie to czuje się jak w przepełnionym spieprzonymi czujnikami i mechanizmami sypaczu kodów błędowych. czy to taka zabawa ? co miesiac na vaga i co miesiąc bulimy kaskę ;) ?

    Edited by cezare

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2002

    witam. też mam taki sam błąd 00476 wiecie czego to jest przyczyna i jak z tym sobie poradzić?? dzięki z gory

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AWX)
    Rok prod: 2003

    przylączam się = mam ten sam błąd na VAG'u - ale żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem -

     

    00476 Fuel Pump (FP) Control Module -j538 NO Communication

     

    mam paska od tygodnia - narazie to czuje się jak w przepełnionym spieprzonymi czujnikami i mechanizmami sypaczu kodów błędowych. czy to taka zabawa ? co miesiac na vaga i co miesiąc bulimy kaskę ;) ?

     

     

     

    hejka udało wam się ustalić co to za błąd ten 00476?

     

    też mi go VAG wyrzuca

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003

    witam

    dziś i u mnie problem się pojawił- wyskoczył identyczny błąd 00476. Tylko u mnie w tym jest problem że nie mogę opalić passata. Wcześniej nie było nigdy takiego problemu, odpalał mi przy najwyższych mrozach, a dziś temp. -2 i nie odpalił:( tak kręciłem że siadł akumulator... może macie jakieś rady??

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Samochód: B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
    Rok prod: 2003

    Witam

    Również mam ten błąd tylko jak zweryfikować poprawność działania tego przekaźnika? Na szczęście moje auto odpala aczkolwiek czasem tj. by traciło moc i po ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Nie wiem czy to od tego błędu czy jakaś inna przyczyna z tą utratą mocy... Wymienić przekaźnik co by pozbyć się tego odnawialnego błędu?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×

    Important Information

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy