Guest mayaha Report post #1 Posted July 20, 2006 Witam. Wiem, że podobne tematy były poruszane na forum, ale mój przypadek jest dość dziwny. Ostatnio zauważyłem, że ubywa mi płynu w chłodnicy. Jest to ok 0,5l/ 4000km. Wiem że pewnie pojawią się komentarze, że to uszczelka pod głowicą, lecz w moim przypadku na korku wlewu oleju nie ma żadnej mazi, a i w płynie nie zauważyłem tłustych plam. Dodam, że samochód 3 miesiące temu sprowadziłem z Niemiec i nie mam pojęcia co za płyn jest tam wlany. Podczas ubytków dolewam "Dynagel 2000". Przyglądałem sie oczywiscie całemu układowi chłodzenia i nie zauważyłem nigdzie żadnych nieszczelnlsci i wycieków. Ktoś wie co to może być ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest slawek Report post #2 Posted July 20, 2006 Może poprostu wyzuca rurką przez zbiornik wyrównawczy.Powodem może być zapowietrzony układ. Jak wygląda z temperaturą czy się momentami nie przegrzewa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kantorek Report post #3 Posted July 20, 2006 Może to naturalny ubytek zwazywszy na fakt 30-to stopniowych upałów? Takie jest moje zdanie. :610: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest mayaha Report post #4 Posted July 20, 2006 Z przegrzewaniem nie mam problemów. Auto standardowo osiąga 90 stopni i na tym poziomie się utrzymuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duży Report post #5 Posted July 20, 2006 Wiem że pewnie pojawią się komentarze, że to uszczelka pod głowicą, lecz w moim przypadku na korku wlewu oleju nie ma żadnej mazi, a i w płynie nie zauważyłem tłustych plam Gdybyś uważniej czytał te "podobne wątki", to znalazłbyś moje wypowiedzi, w których opisywałem mój przypadek - identyczny jak u Ciebie. Też się łudziłem, że to nie uszczelka. Sprawdź twardość węży, czy nie leci Ci piana z wężyka. Następnego dnia po jeździe, przed odpaleniem silnika odkręcaj korek i posłuchaj czy "psyknie" - raczej nie powinien. Rzuć okiem na to: http://www.forum.vw-passat.pl/tematy18/objawy-padnietej-uszczeliki-pod-glowica-vt3286,7.htm http://www.forum.vw-passat.pl/tematy18/twarde-weze-ukladu-chlodzenia-w-passacie-td-19-vt2809.htm Podczas ubytków dolewam "Dynagel 2000" Wymień go w ogóle na G12 (1,5 l koncentratu ok. 30-35 zł). Może to naturalny ubytek zwazywszy na fakt 30-to stopniowych upałów? Takie jest moje zdanie. :610: Raczej nie. U mnie po wymianie uszczelki (a było to już dosyć dawno) nie ubyło ani grama płynu. A zrobiłem od tego czasu ok. 5 tys. km (w tym 2700 po autostradach w temperturach ok. 30 - 35 st. C) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest mayaha Report post #6 Posted July 20, 2006 Zapomniałem dodać jeszcze jedną może ważną rzecz. Mianowicie po przyjechaniu "z trasy" i odkręceniu korka ze zbiornika wyrównawczego nie ma żadnego wybuchy ciśnienia. Tak jakbym odkręcał butelkę z wodą niegazowaną. Czy to normalne ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest slawek Report post #7 Posted July 21, 2006 Poszłem sprawdzić w moim,lekko sykneło a stał około godziny.Dodam że od roku nie dolałem ani grama a poziom jest w normie.Słyszałem że przyczyną może być nie trzymający korek.Prawidłowo działa on jak zawór bezpieczeństwa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ali1978 Report post #8 Posted June 22 witam i co było u pana bo mam to samo a robiłem test na uszczelkę i raczej to nie uszczelka Quote Share this post Link to post Share on other sites