souler Report post #21 Posted December 17, 2008 jesli pakowac sie w mocnego diesla to raczej 3.0. tdi 5.0 to juz obecnie stare kible, w zasadzie nienaprawialne dla 99% mechanikow i zakladow. co prawda obliczone na potezne przebiegi, ale moc srednia, turbiny dychawicze do tuningu [co nie oznacza, ze padaja]. 3.0 to konstrukcja nowsza i wciaz rozwijana. bez problemu mozna osiagnac moc 5.0 [kwestia $$$]. w poczatkowym okresie 3.0 mialy swoje bolaczki, ale w zasadzie wyeliminowane od 2006 roku [wtryski, napinacz rozrzadu] Quote Share this post Link to post Share on other sites
Major Report post #22 Posted December 18, 2008 tylko tam zapominasz o jakis paska rorzadu, masz normalne koła zebate jak w silnikach od ciezarówek, alternator z chlodzeniem wody, inna bajka silnik, i nie mów mi ze 3.0TDI bedzie chodzil jak V10 ...bo to jest muzyka dla uszu a nie prekusja uliczna Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomek1811 Report post #23 Posted January 1, 2009 (edited) Wszytsko ok ! ...tylko niestety Nowy z salonu Phaeton z silnikiem V10 5.0 jest juz chyba od tamtego roku niedostępny. Przy nowym zostaje tylko 3.0 a V10 tylko używaną. Ten 5.0 TDI jest dostępny od nowości lecz tylko w Touaregu w Phaetonie juz niedostaniesz. witam z tego co wyczytalem to do touarega sa dostepne silniki 4,9 TDI V10 stosowany od grudnia 2006 Edited January 1, 2009 by tomek1811 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ceniek Report post #24 Posted September 18 Witam. Czy ktoś może mi napisać gdzie znajduje się czujnik ciśnienia od klimy w phaetonie 3.0 v6. Nie mogę znaleźć a nie chcę całego rozbierać 😁. Dodam że przy kompresorze nie ma. Z góry dziękuję. Quote Share this post Link to post Share on other sites