GrzegorzEP Report post #1 Posted November 2, 2008 Witam wszystkich, Czy ktoś może wie, gdzie można kupić nową roletę tylniej szyby do wersji higline ? Roleta oryginalna jest elektryczna, ale niestety uszkodzona. Będę wdzięczny za wskazówki i pomoc. Pozdrawiam Grzegorz Quote Share this post Link to post Share on other sites
JurekW Report post #2 Posted November 2, 2008 (edited) GrzegorzEP Raczej tylko w ASO . Nr kat 3C5 861 325 G 9B9 - roleta p.słon.tył elektr. Cena ok 1034zł. Co dokładnie "padło" ? [url=http://g.imageshack.us/img117/b6rol Edited November 2, 2008 by JurekW Quote Share this post Link to post Share on other sites
GrzegorzEP Report post #3 Posted November 2, 2008 Czy wiesz może, jakie są koszta takiej nowej rolety ? Generalnie wszystko chodzi, jak należy, ale chyba poprzedni właściciel myślał, że roleta jest ręczna i pourywał ją z zaczepów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GrzegorzEP Report post #4 Posted November 4, 2008 Tak jak pisałem, generalnie wszystko chodzi, ale zaczepy, które są w prowadnicach tylnych słupków, są oderwane od rolety i jeżdżą same. Pytanie jest, czy roleta jest sprzedawana razem z zaczepami ? Jest jeszcze superglue, ale to zabawa dla dzieciaków... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaarecki Report post #5 Posted November 9, 2008 motoAllegro › Części samochodowe › Wyposażenie wnętrza › Rolety bagażnika Szukaj w tytułach i opisach Szukaj w Rolety bagażnika Dodaj tę kategorię do ulubionych Sprzedaj swój przedmiot w tej kategorii ROLETA ELEKTRYCZNA TYLNEJ SZYBY VW PASSAT B6 05-08 powiększ Kliknij, by powiększyć ROLETA ELEKTRYCZNA TYLNEJ SZYBY VW PASSAT B6 05-08 (numer 460404349) Jak kupować? Opis Zgłoś naruszenie zasad Dane Cena Kup Teraz: 350,00 zł za sztukę Dostępna liczba sztuk: 2 z 2 wystawionych Do końca: 4 dni (pią 14 lis 2008 13:17:29 CET) Powiadom znajomego Dodaj do obserwowanych aukcji Sprzedający X-car_pl (12) Zadaj pytanie Sprzedającemu Pokaż inne przedmioty Sprzedającego Sklep X-CAR CZESCI SAMOCHODOWE VW i AUDI Ograniczenie Kup Teraz - kliknij po więcej informacji Ograniczenie dla Użytkowników bez pełnej aktywacji konta Jeżeli jesteś dalej tym zainteresowany to tam się staraj to nabyć.Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
deejaymask Report post #6 Posted January 3, 2011 Witam , jako świerzak mówię wszystkim forumowiczom Sie ma. Szukając po necie coś o roletce trafiłem na forum passatów, sam jestem posiadaczem paska z 2007 roku. Uszkodzoną tylną roletke odkryłem po kupnie paska. Mam już drugą oryginalną i gorącą prośbę do was moi kochani , a mianowicie jak zdemontować stare ustrojstwo i zamontować nową roletkę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Mateo K Report post #7 Posted March 11, 2011 Witam, ja mam mianowicie taki problem z roletą elektryczną: Podczas gdy ona się zwijała, tak niefortunnie się stało że leżało cos na tylniej półce, roleta zachaczyła o to i wypadła z prowadnic. Jak sprawdziłem mechanizm działa i jest coś takiego jak opisał GrzegorzEP, że zaczepy/prowadnice działają. Czy ktoś wie jak tą roletę zamontować spowrotem na miejsce? Quote Share this post Link to post Share on other sites
karolsosno Report post #8 Posted March 12, 2011 Witam, ja mam mianowicie taki problem z roletą elektryczną: Podczas gdy ona się zwijała, tak niefortunnie się stało że leżało cos na tylniej półce, roleta zachaczyła o to i wypadła z prowadnic. Jak sprawdziłem mechanizm działa i jest coś takiego jak opisał GrzegorzEP, że zaczepy/prowadnice działają. Czy ktoś wie jak tą roletę zamontować spowrotem na miejsce? W ASO na gwarancji Ci to naprawią. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mysta_bombasti Report post #9 Posted October 22, 2011 A czy ktos z was spotkal sie z reczną roletą? U mnie takowa chyba wystepuje i jest zepsuta tzn. sprężynka która naciaga rolete pekła i nie da rady tego naprawic a szukam nową rolete i nigdzie nie moge takowej znalezc macie moze jakis pomysł? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pikopiko Report post #10 Posted October 22, 2011 Tutaj piszemy o B6, 2005-> Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slaw8 Report post #11 Posted March 1, 2012 Witam, Mam ten sam problem a mianowicie zona kolesia od ktorego kupilem auto uznala ze ma za ciemno w aucie przy opuszczonej rolecie i ja recznie oposcila co spowodowalo wylamanie zaczepow w rolecie, mechanizm dziala. Nie ma sensu kupowac calej, czy ktos przerabial temat naprawy tych zaczepow? Jak sie do tego dobrac i gdzie je kupic? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drop6 Report post #12 Posted August 19, 2012 Witajcie, mam pytanie też dotyczące rolety elektrycznej: - złamał się jeden z plastikowych zaczepów (ślizgów), które jeżdżą góra<->dół i do któych przyczepiona jest listwa rolety. Czy samemu da radę zdjąć osłonę słupka i dobrać się to prowadnicy aby wymienić ten ślizg? Jakieś podpowiedzi jak to zrobić? Pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slaw8 Report post #13 Posted August 20, 2012 Udalo mi sie to naprawic za male pieniadze. 1. Sciagasz oslone prowadnicy z tej strony z ktorej zlamal Ci sie ten klip, mocowana jest na zaczepy - podwazasz srubokretem i bez problemu wychodzi, oslona sklada sie z dwoch czesci dolnej i gornej, sciagasz te gorna. 2. Musisz kupic nowy klip, ja kupilem od tego faceta: [email protected] , z tego co pamietam dalem 30zl, sa dwa rodze prawy i lewy. 3. Teraz musisz zdjac zlamany klip wymaga to troche dlubaniny bo jest wtopiony w spirale ktora prowadzi rolete w gre i w dol. 4. Wloz nowy klip w spirale i koniecznie zalej polaczenie klejem plastik-metal. 5. Jak wszystko wyschnie podjedz roleta do polowy okna (po zalaczniu rolety czekasz az tam sie znajdzie i wylacz zaplon wtedy stanie w miejscu). 6. W klipy wczepiasz rolete. Ja swoja naprawialem kilka miesiecy temu i uzywam jej dosc czesto, jak do tej pory wszystko dziala bez problemow. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drop6 Report post #14 Posted August 20, 2012 Slaw8, świetnie, właśnie o to mi chodziło, będę się zatem brał za to w weekend. Dopracyzowanie - wyciągam tylko górną osłonę prowadnicy, nie ruszam tapicerki na słupku tylnym, tak? Jeszcze raz dziękuję! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slaw8 Report post #15 Posted August 21, 2012 Ja zdjolem tapicerke bo sadzilem ze to konieczne ale jak juz rozebralem to okazalo sie ze plastiki oslaniajace prowadnice sa montowane niezaleznie. Zdejmij gorny albo dolny plastik w zaleznosci ktory bedzie Ci wygodniej wymontowac. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamilek1307 Report post #16 Posted January 9, 2013 Czy orientuje się ktoś czy są jeszcze jakieś inne źródła pozyskania jednego uchwytu. Urwał mi się jeden (od strony pasażera). Chciałem go jakoś skleić na żywice ale niestety upadł i tyle go było widać.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slaw8 Report post #17 Posted January 10, 2013 A nie mozesz zamowic w podanej wyzej firmie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamilek1307 Report post #18 Posted January 10, 2013 Mogę.. ale dowiedzialem się od nich, że w moim samochodzie występuje roleta gdzie ten element nie występuje odzielnie.. masz może zdjęcie tego uchwytu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slaw8 Report post #19 Posted January 10, 2013 To jest to: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamilek1307 Report post #20 Posted January 10, 2013 no chyba tak to dokladnie wyglada. ja to robiore z tych plastikow tą prowadznice i zobacze.. i kupie po prostu taki jak pokazales na zdjeicu i coś zmajstruje. nie widzi mi sie wymieniac calej rolety a przydatna byla. Quote Share this post Link to post Share on other sites