Guest hazze Report post #1 Posted September 23, 2007 Witam!!! Rozsypała mi się 4-ro biegowa skrzynia w moim pasku ( 1.6 D. 1987r.) Mam pytanie czy od innych modeli podeszła by skrzynia,a jeśli by tak to od jakich. pozdrawiam hazze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest pszemek Report post #2 Posted September 24, 2007 Szukaj skrzyni "piątki" - tylko że musi być też od diesela (passat B2, audi 80 B2) - benzyna ma inne przełożenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skopek Report post #3 Posted February 20, 2008 vwsantana.pl w dziale techniczne na samym dole masz kody skrzyń. mysle ze sie nie walnąlem w rozpisce 9Q 3M montowane w Turbo dieslach 5biegowe te skrzynie powinny podejsc. zmierz wieloklin ilosc ząbków na wszelki wielki co przechodzi przez srodek łożyska oporowego. pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikusss Report post #4 Posted February 21, 2008 masz moze gdzies tabele z przelozeniami skrzyn? w swoim mam chyba skrzynie z benzyny - na 3 biegu rozsądny max to 80kph, kolega wolnossacego bez niczego dokreca do 100 na lewarku mam 4+E ale albo gałka zmieniona albo skrzynia z innego - dostalem do niego dwie skrzynie luzem Quote Share this post Link to post Share on other sites
skopek Report post #5 Posted February 21, 2008 nie nie mam opisu przełożeń ja mialem w swojej benzynie 1,6 skrzynie 3M i na dwójce 110km dawał rade. na gałce mialem 4+E. wsteczny wciskany i na tył prawo chyba nie pamietam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikusss Report post #6 Posted February 21, 2008 benzyne - diesel sie wolniej kreci ;] PS masz jeszcze ta skrzynie? ja obejze jakie mam - zapowiada sie obiecujaco Quote Share this post Link to post Share on other sites
skopek Report post #7 Posted February 22, 2008 Nie, teraz ma mój kumpel. ale on teraz wstawia 5cyl 20V wiec nie wiem co z silnikiem i skrzynią zrobi. a tą skrzynie wstawil do silnika 2E. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikusss Report post #8 Posted March 12, 2008 gdzie szukac typu nabitego na skrzynię?? mam dwie skrzynie luzem i wlozylbym jakas długą do auta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Amanda Report post #9 Posted March 13, 2008 Loknij np. TU Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikusss Report post #10 Posted March 16, 2008 ... chodziło o b2... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tuniek Report post #11 Posted April 16, 2008 Nikusss, mam zbędną skrzynię pięciobiegową od 1,6D, którą dostałem w gratisie do samochodu. Nie wiem czy działa, bo od początku leży w garażu i szczerze mówiąc to zabiera mi miejsce. Jeśli byś był chętny daj znać. Jakoś się dogadamy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kuzio Report post #12 Posted April 16, 2008 5-biegowa w 1.6D to jest 4b + 5 jako nadbieg czy pełne 5 biegów? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tuniek Report post #13 Posted April 16, 2008 Kuzio co za złożone pytania zadajesz? Mogę Ci tylko powiedzieć, że na 5 na pewno jeszcze przyspiesza Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosmo Report post #14 Posted April 16, 2008 to jest 4+E (ekonomiczny) Nie wiem dokładnie o co w tym chodzi, ale w instrukcji obslugi zapisali, że to ma być nadbiego ograniczający spalanie. W sumie moj benzyniak i tak na 5 biegu no problem przyspiesza... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikusss Report post #15 Posted April 16, 2008 ale mi zadnych skrzyn nie trzeba, mam dwie sztuki, w zapasie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tuniek Report post #16 Posted April 16, 2008 Ale zawsze możesz mieć i trzecią do pary:super: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kuzio Report post #17 Posted April 16, 2008 mhm czyli to samo co 4 tylko ma nadbieg dla ekonomicznej jazdy. Troche mi tego w trasie brakuje na mojej 4-ce ale i tak pali malutko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikusss Report post #18 Posted April 16, 2008 Ale zawsze możesz mieć i trzecią do pary:super: moglismy z kolega wziac kupujac calego TD na czesci, ale na cholere to komu, powoli mi sie miejsce w garazu konczy ;P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Darkeno Report post #19 Posted April 16, 2008 ja mam w 1.6 D skrzynie 5. pełnych 5 biegów:P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tuniek Report post #20 Posted April 17, 2008 powoli mi sie miejsce w garazu konczy Moje klamoty leżą u rodziców i zabierają miejsce u nich. Wszystko było dobrze póki tam jeszcze mieszkałem, ale teraz na porządki im się zebrało i namiętnie wywalają wszystko co się nie nadaje do ogródka Kuzio jak chcesz to zapraszam po skrzynkę. Oddam za parę groszy Quote Share this post Link to post Share on other sites