Jump to content

hakers_95

  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

Informacje osobiste

  • Imię
    SRC
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Racibórz

Samochód

  • Generacja
    B6
  • Silnik
    B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB)
  • Rok produkcji
    2010

Recent Profile Visitors

56 profile views
  1. hakers_95

    Wymiana akumulatora 2.0 tdi CR bluemotion

    U mnie w aucie siedzi aku AGM, natomist w Vcds mam zakodowany rodzaj baterii Wet, i nie moge zmienić na AGM, wyrzuca błąd kodowania "31" Ktoś wie jak to rozwiązać? trzeba się zalogować do sterownika?
  2. Witam. Zakodowałem sobie światła amerykańskie, lecz nie jestem pewny czy wszystko działa u mnie prawidłowo. Więc tak: przełącznik cały czas w trybie AUTO (czujnik zmierzchu) - Gdy jest jasno i mam zaciągnięty ręczny nie świeci się nic, po wyłączeniu ręcznego zapalają mi się światła mijania (OK) - Gdy jest ciemno światła mijania i pozycyjne świecą się cały czas, nawet na zaciągniętym ręcznym I tu moje pytanie czy da się tak zakodować żeby po zmroku na zaciągniętym ręcznym światła się nie świeciły? Głownie chodzi mi o to żeby przy odpalaniu nie świeciły mi się światła, a że zawsze zaciągam ręczny (taki nawyk) i odpuszczam dopiero jak silnik odpalony. Wtedy światła załączały by się już na uruchomionym silniku Mam założone Hid'y i spadek napięcia przy odpalaniu odcina mi przetwornice, i muszę wachlować pokrętłem żeby ponownie je rozpalić Czy da sie jakos to zakodować? Moj boardnetz 3C8 937 049 AB
  3. Nie mogę włożyć płyty, ponieważ napęd się nie dzwignął po wyjęciu poprzedniej płyty. Nadal jest w pozycji tak jakby miał w środku płytę. dodatkowo z przodu są takie jakby zastawki które uniemożliwiają włożenie płyty.
  4. Wracając do mojego uceglonego RNS'a ? Przez cały weekend radio leżało w domu, odpięte od instalacji, więc "zimny reset" ma za sobą. Rozłożyłem napęd płytę wyjąłem, wszystko poskładane do kupy, odpaliłem na stole z zasilacza i niestety bez zmian, nagrałem filmik jak to wygląda. Najpierw podświetlają sie klawisze, poźniej ekran, po jakiejś pół minucie wszystko gaśnie i seans zaczyna sie od początku..? Coś jeszcze mogę sprawdzić we własnym zakresie? Czy od razu walić do jakiegoś szpeca od elektronik? ? TRIM_20190114_190930.mp4
  5. VCDS wczesniej łączył się do navi bez problemu. Dzisiaj będę walczył z wyciągnięciem CD.
  6. VCDS wiesza się przy próbie połaczenia. Wywala błąd- Zbyt wiele błędów komunikacji aby kontynuować. Myślisz że wyciagniecie płyty coś da? Skoro napęd ani na sekundę nie startuje?
  7. Na wstępie witam wszystkich, forum czytam już od jakiegoś czasu, ale niestety przyszło mi się witać w raczej kiepskich okolicznościach. Mam dość spory problem z moim RNS 510, wczoraj chciałem wgrać nowy soft (RNS510-5238A-josi-VIM-Testmode-60-35-5) pobrany z chomika od pab567, więc soft z tego co wiem z pewnego źródła. Soft wypalony na Płytce CD Verbatim, najniższa prędkość. Włożyłem CD do RNS'a najpierw wywaliło ERROR CD, ale płytki nie wypluł, i po chwili zajarzył. Mielił i mielił kilka minut, potem wskoczył ekran powitalny z logo z dwoma czerwonymi paskami u góry i na dole. W lewym górnym rogu wyswietlał sie biały prostokąt, z jakimiś nie do końca zrozumiałymi dla mnie informacjami. I na tym RNS umarł. Lewa strona ekranu zrobiła sie biała, prawa czarna i cały zgasł. Aktualnie sprawa wygląda tak, ekran podswietla sie na jakąś chwile, po czym gaśnie i tak w kółko płyty nie da się wyjąc. Co o tym myślicie? jest to do ogarnięci? Czy cegła na amen? Mój RNS: 1T0035680C part number H41 HV- Version 2720 SW-Version C_EU_9242_t500 SV SW-Version 0006 HW Radio
×

Important Information

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy