Jump to content

grabek150

  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

About grabek150

  • Birthday 11/06/1991

Informacje osobiste

  • Imię
    Krystian
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Syców

Samochód

  • Generacja
    B5
  • Silnik
    B5(3BG) 1.9 TDI-PD 131KM (AVF)
  • Rok produkcji
    2002

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. podepnę się pod temat żeby nie otwierać nowego mój problem polega na tym że wszystko mi działało oprócz lewego kierunkowskazu ale teraz gdy chciałem podłączyć przyczepkę to dzieje mi się tak że kierunkowskazy zaczynają szybko mrugać i mrugają tak, że ledwo co je widać czasami miałem tak, że prawy kierunkowskaz mi też zaczynał tak ledwo co mrugać bez podłączonej przyczepki czy to może byc wina tego przekaźnika ? czy może czegoś innego ? jak mogę sprawdzić ten przekaźnik? dodam jeszcze, że tam gdzie wychodzi w gnieździe masa to mi się pojawia napięcie od któregoś postoju
  2. a na sam przód bądź tył opłaca sie go zostawiać, bo chce iść głównie w jakość dźwięku
  3. Panowie takie pytanko, czy ten wzmacniacz będzie dobry do zasilenia głośników w przednich i tylnych drzwiach, czy lepiej cos innego?
  4. http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=czujnik+maski+passat+b5&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-1-1025
  5. musisz wyjąć zamek i on jest w takiej blaszcze umieszczony, tylko musisz uwazac jak bedziesz wyciagał ta blaszke bo mi sie ona ułamała
  6. https://www.facebook.com/groups/638432906320949/ Kto z okolic zapraszam
  7. witam, moje auto to b5 1.9 tdi, końcówka 2002r. potrzebuje usunąć błąd poduch, bo odłączałem fotele, ale nie mam jak bo nie pokazuje mi że jakiekolwiek błędy są podłączałem się interfejsem bluetooth i telefonem, między innymi programem OBD auto doctor podłączałem się również przez bluetooth oraz usb laptopem z win 8 i albo nie dało się połączyć albo się połączyło ale nie pokazało mi błędów, używałem polski vag 2.5 , polskie vag 4.9 zakupiłem program sdprog i po podłączeniu się i próbie zdiagnozowaniu błędów, pokazuje mi komunikat, że auto nie posiada odpowiedniego złacza obd
  8. Wlaczalem na econ i dalej chodzi, wylaczalem calkowicie dalej chodzi To tak praktycznie nagle mi sie stalo
  9. Witam Odkopie trochę temat, nie będę zakładał nowego Mam problem z wentylatorem małym, chłodnicy a mianowicie jak otworze maskę i mam odpalone auto lub włączony włączony to wentylator od razu się załącza, jak zamknę lub rozłączę czujnik maski to się rozłącza, Co może być nie tak ? czujnik maski ma jakieś powiązanie z wentylatorem ? Myślałem, że może kable się przetarły, ale są ok, bo problem się mi zaczął jak pomiędzy wentylator duży a mały wrąbała mi się jakaś uszczelka i wentylator miał dość spory opór, a nie wiem jak długo tak jeździłem
  10. Problem mam nadzieje rozwiązany, dostałem sie do modulu komfort i bylo tam z 2-3mm wody, kable cale byly w wodzie I narazie mam spokój
  11. Mostkowalem kable we wtyczce przy zamku i nic, mostkowalem tez we wtyczce przy plynie od wspomagania i tez nic Sprawdzalem miernikiem kable pomiedzy wtyczka przy zamku a ta przy plynie i zielono-czarny kabel ok, ale z brązowym jest dziwna sprawa bo przykladam miernik do ciękiego brazowego i ciękiego brazowego w drugiej wtyczce i nic, a jak przykladam do ciekiego brazowego przy zamku i grubego brazowego przy plynie to wtedy piszczy Komunikat powinien zniknąć po wciśnięciu mikrowlacznika czy jak jest nie wcisniety ?
  12. Witam forumowiczów Przeszukałem forum, trochę tematów na innych forach ale nie znalazłem odpowiedzi Ostatnio po zamknięciu auta nie mrugnęły mi światła awaryjne, posprawdzałem wszystkie drzwi, klapę i maske wszystko było domknięte, na następny dzień sprawdzałem olej i okazało się, że to jednak maska Wykręciłem mikrowłącznik, wyczyściłem, zamontowałem spowrotem ale dalej to samo, wyczytałem w innym temacie jak sprawdzić mikrowłącznik, miernik ustwiłem na mierzenie ciągłości obwodu, podpiełem się pod obydwa piny i miernik piszczy, a po zwarciu mikrostyku przestaje, to mikrowłącznik sprawny? Dodam jeszcze, że po włączeniu zapłonu ikona niedomkniętej maski znika Po czym moge dalej szukać i jak mogę chwilowo wyłączyć ten czujnik, bo mrugają mi światła i rozładowują akumulator
×
×
  • Create New...

Important Information

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Terms of Use oraz Privacy Policy