Komunikaty
 
Strona 143 z 144 PierwszyPierwszy ... 4393133140141142143144 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,841 do 2,860 z 2877

Wątek: Instalacja Mapy/Softu RNS 510.

  1. #2841

    Imię
    Tomasz
    Dołączył
    Feb 2012
    Mieszka w
    Płock
    Wiek
    40
    Samochód
    B6 2.0 TDI-PD 140KM (BKP), 2006
    Zadnego komunikatu nie bylo i nie bedzie. Nie pamietam dobrze, ale wydaje mi sie, ze wlozylem plyte po uruchomieniu RNS'a. Kiedys probowalem z SD i po instalacji mialem mape, ale navi nie mogla wyznaczyc trasy. A teraz wlozylem po wszystkim plyte z mapami i zadzialalo. Robilem wszystko jak w instrukcji w map tool.

    Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
     
     

  2. #2842

    Imię
    Piotr
    Dołączył
    Sep 2012
    Mieszka w
    EL
    Samochód
    Nie passat, 2010
    Tylko w instrukcji maptools chyba nie ma nic że trzeba jeszcze później włożyć DVD DL z mapami.

    Rozumiem że na sofcie JOSI 5238A to robiłeś ?
     
     

  3. #2843

    Imię
    Tomasz
    Dołączył
    Feb 2012
    Mieszka w
    Płock
    Wiek
    40
    Samochód
    B6 2.0 TDI-PD 140KM (BKP), 2006
    No tak. Oprocz wkladania plyty. Tak na tym sofcie.

    Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
     
     

  4. #2844
    Awatar Memciu
    Imię
    Przemek
    Dołączył
    Nov 2011
    Mieszka w
    olkusz
    Wiek
    26
    Samochód
    Nie passat, 2007
    Ja nie musiałem wkładać płyty z mapą, bez problemu działa po wygraniu z sd.
    Tak z ciekawości, są fotoradary w poi na mapie v14 ? Bo nie sprawdzałem tego.

    Wysłane z mojego Moto Z Play przy użyciu Tapatalka
     
     

  5. #2845

    Imię
    nagdob
    Dołączył
    Oct 2011
    Mieszka w
    podkarpacie
    Samochód
    B5(3B) 1.9 TDI 110KM (AFN), 1999
    Fotoradary, albo ogólniej POI trzeba dograć z karty SD. Jest o tym dużo napisane w osobnym temacie o POI.
     
     

  6. #2846

    Imię
    Tomasz
    Dołączył
    Feb 2012
    Mieszka w
    Płock
    Wiek
    40
    Samochód
    B6 2.0 TDI-PD 140KM (BKP), 2006
    Cytat Zamieszczone przez Memciu Zobacz posta
    Ja nie musiałem wkładać płyty z mapą, bez problemu działa po wygraniu z sd.
    Tak z ciekawości, są fotoradary w poi na mapie v14 ? Bo nie sprawdzałem tego.

    Wysłane z mojego Moto Z Play przy użyciu Tapatalka
    Tak. Powinno byc tak, ze nie wklada sie plyty po instalacji. Jednak niektorzy tu na forum musieli lacznie ze mna. Tak jak kolega wyzej napisal, POI trzeba dograc i te POI (kilka) moga byc pokazane na mapie w postaci ikon.

    Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
     
     

  7. #2847

    Imię
    Konrad
    Dołączył
    Jun 2017
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Wiek
    32
    Samochód
    B7 2.0 TDI 177KM (CFGC) DSG, 2013
    witam RNS 510 wersja P sciągnąłem z chomika od kolegi tu z forum aktualizacje radia i map... i próbując najpierw zaktualizować firmware wyskakuje błąd... wersja update SW 6276 Orginal. Płytę Cd rozpoznaje zaczyna ją mielić i po chwili komunikat: error błąd 010306 swl error error description o co chodzi ?
     
     

  8. #2848

    Imię
    Tomek
    Dołączył
    Aug 2009
    Mieszka w
    Dolny Śląsk i Wielkopolska
    Wiek
    35
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 170KM (CBBB) DSG, 2010
    Klasycznie brudny laser.
     
     

  9. #2849

    Imię
    Konrad
    Dołączył
    Jun 2017
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Wiek
    32
    Samochód
    B7 2.0 TDI 177KM (CFGC) DSG, 2013
    w 4 letnim radiu? to co teraz płyta czyszcząca ?
     
     

  10. #2850

    Imię
    Piotr
    Dołączył
    Sep 2012
    Mieszka w
    EL
    Samochód
    Nie passat, 2010
    Lub fizyczne wyczyszczenie soczewki izopropanolem
     
     

  11. #2851

    Imię
    Konrad
    Dołączył
    Jun 2017
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Wiek
    32
    Samochód
    B7 2.0 TDI 177KM (CFGC) DSG, 2013
    zamówiłem na alledrogo płytkę czyszcząca ... ale nagrane płyty radio normalnie czyta a czemu z softem nie to nie rozumiem zobaczymy co będzie po czyszczeniu... analogicznie jakbym nie chciał zrezygnował z update firmware a tylko mapy wgrał v14 też pewnie będzie ten sam problem? dvd dl wypalona też czeka
     
     

  12. #2852

    Imię
    Piotr
    Dołączył
    Sep 2012
    Mieszka w
    EL
    Samochód
    Nie passat, 2010
    A wie ktoś jak wykasować partycję z mapami. Tzn skasować wgrane mapy ? Bo będę miał prawdopodobnie nowszą jakąś mapę niby V14.2 i chciałbym ją wgrać a obecnie mam V14. Tylko jak skasować tą aby zrobić na czysto wgranie nowej ?

    Obecny FW to 5238A JOSI z podziałem 60-35-5 a dysk wbudowany to 40GB.
     
     

  13. #2853

    Imię
    Jarek
    Dołączył
    Feb 2013
    Mieszka w
    Lagry
    Samochód
    B7 2.0 TDI 140KM, 2013
    mapy sie kasuja podczas instalacji innych map, co to jest wersja 14.2?co to wogole jest?
    vw nie wypuscil zadnyh nowych map jeszcze (chyba ze jednak wypuscil)

    pochwal sie jaki masz numerek map jak juz zainstalujesz? bedziesz mial EAST czy WEST?
     
     

  14. #2854

    Imię
    Piotr
    Dołączył
    Sep 2012
    Mieszka w
    EL
    Samochód
    Nie passat, 2010
    Na mygti znalazlem plytke do formatu partycji map. Tez JOSI to stworzyl. Moze tym sobie najpierw skasuje.
     
     

  15. #2855

    Imię
    Paweł
    Dołączył
    Jul 2015
    Mieszka w
    Warszafka
    Wiek
    46
    Samochód
    Nie passat, 2011
    Cytat Zamieszczone przez Zioolko00 Zobacz posta
    witam RNS 510 wersja P sciągnąłem z chomika od kolegi tu z forum aktualizacje radia i map... i próbując najpierw zaktualizować firmware wyskakuje błąd... wersja update SW 6276 Orginal. Płytę Cd rozpoznaje zaczyna ją mielić i po chwili komunikat: error błąd 010306 swl error error description o co chodzi ?
    Soft 6276 to do wersji R chyba a nie do P... jaki masz soft teraz?
     
     

  16. #2856
    Awatar bubas16
    Imię
    marek
    Dołączył
    Apr 2015
    Mieszka w
    świnoujście
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 143KM (CBAC)BlueTDI, 2010
    próbowałem wgrać v14 według instrukcji sd. zielony pasek poszedł do końca , przez chwile pokazało się logo vw i później ciągle czarny ekran ale słychać że płytę mieli czekałem 35 min i nic
    Ostatnio edytowane przez bubas16 ; 19-07-2017 o 11:13
     
     

  17. #2857

    Imię
    Paweł
    Dołączył
    Jan 2016
    Mieszka w
    Brzozów
    Samochód
    B6 CC 2.0 TDI 170KM (CBBB), 2008
    czy ktos się orientuje czy plytką z mapami v14 z Passata zaktualizuje navi w sharanie 2013????
     
     

  18. #2858

    Imię
    Piotr
    Dołączył
    Sep 2012
    Mieszka w
    EL
    Samochód
    Nie passat, 2010
    Pytanie jakie tam jest radio. Jak RNS510 to tak.
     
     

  19. #2859

    Imię
    Paweł
    Dołączył
    Jan 2016
    Mieszka w
    Brzozów
    Samochód
    B6 CC 2.0 TDI 170KM (CBBB), 2008
    tak rns 510
     
     

  20. #2860

    Imię
    Piotr
    Dołączył
    Sep 2012
    Mieszka w
    EL
    Samochód
    Nie passat, 2010
    To musi zadziałać.
     
     

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •