Komunikaty
 
Strona 136 z 138 PierwszyPierwszy ... 3686126133134135136137138 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,701 do 2,720 z 2741

Wątek: Instalacja Mapy/Softu RNS 510.

  1. #2701

    Imię
    wojtek
    Dołączył
    Feb 2014
    Mieszka w
    warszawa
    Samochód
    B6 2.0 TDI-PD 170KM (BMR), 2008
    Cytat Zamieszczone przez mnieteczek Zobacz posta
    Z mojego doświadczenia LG bardzo słabo sobie radzi z nagrywaniem płyt DL,poszukaj kogoś z LITEON'em np IHAS-124 lub Samsunga sh-202 i co bardzo ważne zmień Booktype na DVD-ROM.
    ps.Laserowi już daj spokój,żadnych tacek nie smaruj!!!
    Potwierdzam! Walczyłem z kilkoma płytami DVD-DL i mapami V14 i niestety żadna nie wchodziła. Zmieniłem w programie ImgBurn Booktype na DVD-ROM , nagrałem płytę i .... poszło za pierwszym razem ! Dzięki za poradę.
     
     

  2. #2702

    Imię
    karol
    Dołączył
    Sep 2015
    Mieszka w
    wieruszów
    Samochód
    B6 1.4 TSI 150KM EcoFuel, 2009
    Witam mam problem z instalacją mapy w RNS 510. Jest to mapa v13 east (jest mi potrzebna ze względu wyjazdu do Bułgarii). Mam HW-Version H11 SW-Version 5230, mam nagraną płytę dvd+r dl z verbatima, gdy wkładam płytkę do radia mapa się elegancko ładuje, nawigacja działa wyznacza trasę, lecz nie wiem czemu nie wyskakuje mi żadne okienko odnośnie instalacji tej mapy. Dodatkowo mam zaciemnioną opcję Personal POI. POMOCY!!
    Ostatnio edytowane przez karol26 ; 04-05-2017 o 18:01
     
     

  3. #2703
    Awatar mnieteczek
    Imię
    Łukasz
    Dołączył
    Apr 2013
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Wiek
    40
    Samochód
    Nie passat, ---
    Pewnie za pierwszym razem zaznaczyłeś żeby korzystał z płyty,wrzuć mu na chwile inne mapy np v14,a potem znowu twoje v13 powinno zaskoczyć.W east nie działają własne punkty poi.Ja robiłem to w ten sposób że na mapę west wrzucałem własne POI,potem wgrywałem east wtedy POI zostawały.
     
     

  4. #2704

    Imię
    karol
    Dołączył
    Sep 2015
    Mieszka w
    wieruszów
    Samochód
    B6 1.4 TSI 150KM EcoFuel, 2009
    Niestety nie mam innych map w domu. A tam nic nie zaznaczałem. Wcześniej wkładałem tą samą mapę tylko skompresowaną w maps tool i tam też nie było takiej opcji dlatego nagrałem na dl.
     
     

  5. #2705
    Awatar mnieteczek
    Imię
    Łukasz
    Dołączył
    Apr 2013
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Wiek
    40
    Samochód
    Nie passat, ---
    To wypal v14 i spróbuj ,na pw posłałem ci link.
     
     

  6. #2706

    Imię
    wektor
    Dołączył
    Dec 2010
    Mieszka w
    Vbrzych
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB), 2008
    Próbowałem V14 z karty SD (Soft 4120A) I jak ktoś wyżej pisał na 31% się zatrzymuje i nie wiadomo co dalej.
    Wcześniej pakowałem płytę DL, miętoliłem ze 2 tygodnie( codzienne jazdy od pół do 1 godziny w ciągłości) więc sporo przerw. Zakładam,że powtórki instalacji i korekty błędów wymagają czasu.
    Teraz niby mapa działa.Ale mam 1 pytanie: Skoro w setup-ie widać nowy numer mapy, to napewno jest ona wczytana? Czy może się zdarzć,że jakieś części się wczytały- w tym numer, a reszta jest stara??
     
     

  7. #2707

    Imię
    nagdob
    Dołączył
    Oct 2011
    Mieszka w
    podkarpacie
    Samochód
    B5(3B) 1.9 TDI 110KM (AFN), 1999
    Jak numer mapy masz aktualny to i mapa jest aktualna.
     
     

  8. #2708

    Imię
    wektor
    Dołączył
    Dec 2010
    Mieszka w
    Vbrzych
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB), 2008
    To w takim razie była to moja najdziwniejsza aktualizacja.Żadnego komunikatu o zakończeniu, a w jakimś przypadkowym momencie wyjąłem płytę i działa. ..
     
     

  9. #2709

    Imię
    nagdob
    Dołączył
    Oct 2011
    Mieszka w
    podkarpacie
    Samochód
    B5(3B) 1.9 TDI 110KM (AFN), 1999
    Cytat Zamieszczone przez wektor Zobacz posta
    To w takim razie była to moja najdziwniejsza aktualizacja.Żadnego komunikatu o zakończeniu, a w jakimś przypadkowym momencie wyjąłem płytę i działa. ..
    U mnie było identycznie. Pisałem o tym wcześniej. http://forum.vw-passat.pl/threads/11...16#post2420516
     
     

  10. #2710

    Imię
    wektor
    Dołączył
    Dec 2010
    Mieszka w
    Vbrzych
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB), 2008
    Tak, tak czytałem. Mi dodatkowo wywalało błędy płyty, "sprawdź DVD" itd.
    Acha, instalowanie z SD, spowodowało "trwałe" pozostanie navi na ekranie resetu, każącego wsadzić płytę z firmware SWL. Byłem zmuszony jeszcze raz wrzucić firmware....
     
     

  11. #2711
    Awatar urbinio
    Imię
    Michał
    Dołączył
    Sep 2014
    Mieszka w
    Warszawa
    Wiek
    30
    Samochód
    B6 1.9 TDI-PD 105KM(BLS), 2008
    Witam
    panowie z racji tego ze jestem świeży jeżeli chodzi o jakie aktualizacje itp.
    Moje pytanie jest takie, zrobiłem sobie zrzut o wersji mojej navi, możecie powiedzieć o niej coś więcej.
    delivery part number - 1t0035680D
    HW- version H-4
    SW- version 4120
    activ map .. -east europe
    activ map supplier navteq
    map version 8009 - chyba bardzo stara skoro teraz wyszła 14

    Panowie z racji tego ze wybieram sie w tym roku do CRO chciałbym zaaktualizoać sobie east europe a wiem ze 14 nie ma jeszcze, wiec pytanie czy 13 pójdzie na tym sofcie ??
    Wiem, że trzeba nagrywać najwolniej jak się da i że trzeba nagrać obraz płyty czy pliku z wypakowanego obrazu ??
    pzdr
    Ostatnio edytowane przez urbinio ; 12-05-2017 o 20:03
     
     

  12. #2712

    Imię
    Jarek
    Dołączył
    Feb 2013
    Mieszka w
    Lagry
    Samochód
    B7 2.0 TDI 140KM, 2013
    pojdzie
     
     

  13. #2713
    Awatar urbinio
    Imię
    Michał
    Dołączył
    Sep 2014
    Mieszka w
    Warszawa
    Wiek
    30
    Samochód
    B6 1.9 TDI-PD 105KM(BLS), 2008
    szukam w programie ing burn tej zmiany z programie ImgBurn Booktype na DVD-ROM i nie moge wogole jej znaleźć mozecie podpowiedzieć w której zakładce ? I generalnie obraz płyty nagrywam ?? Nie rozpakowuje go ?? i biore ,, write image file to disc'' ??

    Write mode na auto czy lepiej zaznaczyć haczyk na dvd+r dl ?
    Ostatnio edytowane przez urbinio ; 12-05-2017 o 20:26
     
     

  14. #2714

    Imię
    Patryk
    Dołączył
    Oct 2014
    Mieszka w
    Katowice
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 170KM (CBBB), 2008
    Jaka jest najnowsza wersja map do tej nawigacji? Może ktoś pomóc znaleźć najnowsze mapy?
     
     

  15. #2715

    Imię
    Tomek
    Dołączył
    May 2017
    Mieszka w
    U siebie
    Wiek
    37
    Samochód
    B8 2.0 Bi-TDI 240KM DSG7 4x4, 2011
    Witam
    Powiedzcie mi gdzie znaleźć soft 4120A bo jakoś nigdzie nie widzę. Znalazłem tylko wersje 5238 Update (Modified UPDATE versions, unofficial, VIM+Testmode integrated)... Ewentualnie czy jak wgram ten drugi to będzie działał? Będzie język polski? Radio ma teraz wgrany soft 3980.
     
     

  16. #2716
    Awatar Jedrek_TDI
    Imię
    Andrzej
    Dołączył
    May 2010
    Mieszka w
    Łódzkie
    Samochód
    B5(3B) 1.9 TDI 110KM (AFN), 1999
    Księgę na DVD-ROM ustawiasz w opcjach nagrywarki, ale nie każda to obsługuje.
    Jest też pod ustawianiem prędkości nagrywania taki symbol książki i tutaj też można.
    Co do prędkości to jeśli płyta pozwala to 2,4 lub kolejną najwolniejszą daj. Żadne auto! I zostaw w spokoju PC by bufor nie był opróżniany, bo to też wtrąca błędy w zapisie i później taka płyta może być gorszej jakości. Pojawia się więcej błędów korekcji. Polecam stare sprawdzone Verbatim DL. Ewentualnie czyszczenie lasera po wymontowaniu.

    Na 3 moje napędy tylko LiteOn IHAS124 ma taką funkcję a w Pioneer 212 niby można wgrać mod bios ale wywala mi błąd nośnika w napędzie, którego tam nie ma. Chętnie przytulę v15 do MFD2_DVD jak ktoś dysponuje źródełkiem.
    Ostatnio edytowane przez Jedrek_TDI ; 16-05-2017 o 11:24
     
     

  17. #2717

    Imię
    Pawel
    Dołączył
    May 2015
    Mieszka w
    De
    Wiek
    28
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB), 2008
    Witam kolegow i kolezanki

    Odrazu pisze nie znam sie na zeczy, probowalem przeprowadzic aktualizacje do najnowszej wersji. (znalazlem to na forum) Wlozylem karte wywalalo blad, wlozylem plyte tez wywalalo blad. Wcisnelem plyte z powrotem juz mi jej nie oddalo. Tak walczylem ze w koncu uszkodzilem odtwarzacz i musialem zakupic calkiem nowy. Teraz mam wersje M5.

    Prosilbym was o pomoc, w sprawdzeniu jaka wersje mam, co moge zrobic. Czego nie moge zrobic z moim radiem, nie chcialbym znow miec problemow z radiem. A wiec zalaczam wam kilka zdjec z mojego radia. Nie wiem czy to wersja a,b,c.

    Licze na wasza pomoc!

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

    IMG_20170510_125553.jpgIMG_20170510_125606.jpgIMG_20170518_111411.jpgIMG_20170518_111521.jpg

    Czy po aktualizacji do najnowszej wersji softu bede mogl miec zainstalowane mapy v14?
     
     

  18. #2718

    Imię
    Robert
    Dołączył
    Oct 2016
    Mieszka w
    Legionowo
    Wiek
    22
    Samochód
    CC 2.0 TDI 140KM, 2010
    Witam,

    Posiadam Passata CC z 2009 r. z RNS510
    Chciałbym zaktualizować sobie mapy oraz oprogramowanie.
    Wersja mojej nawi to 1T0 035 680 B
    HW: H11
    SW: 1100
    Może mi ktoś podesłać jakie oprogramowanie i jakie mapy należy pobrać? A jak ktoś by miał link do pobrania, to też bym poprosił
    Z góry dzięki i Pozdrawiam!
     
     

  19. #2719

    Imię
    Pawel
    Dołączył
    May 2015
    Mieszka w
    De
    Wiek
    28
    Samochód
    B6 2.0 TDI-CR 140KM (CBAB), 2008
    Wgralem juz swl4120a, probowalem zainstalowac mape v14 z karty sd i plyty cd. Niby wszystko ladnie, radio karte czyta. Odtworzylo sie audio, wlozylem plyte. Zaczelo sie robic, wyskoczylo okno aby potwierdzic ze chce zainstalowac mapy, nie zdazylem nacisnac okno zniklo. Pozniej mialem komunikat Software Download - Valid Swl image found, starting SWL. Poczekalem 2 godziny i ekran dalej tak pozostal. Co jest tego wina?

    Musialem zresetowac radio, wyjac plyte i na nowo wgrac soft bo sie popsulo

    IMG_20170520_090818.jpg
    IMG_20170520_091052.jpg

    Czy problemem moze byc to ze navi musi miec wgrana jakas juz wersje mapy, przed wgraniem tej v14?,


    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Ponownie wlozylem karte i plytke, ale tym razem udalo mi sie zatwierdzic chec aktualizacji mapy.
    Bylo 31% i tak jak pisaliscie, pozniej pokazalo ze jest nagrana. Mialem problemy z uruchomieniem radia, nie chcialo pracowac, po kilku minutach w koncu udalo sie uruchomic. Ale mapy dalej sa nie widoczne, tak jak by ich wcale nie bylo.
    Ostatnio edytowane przez nicqo ; 20-05-2017 o 13:26 Powód: nawigacja aktualizowala sie
     
     

  20. #2720

    Imię
    Marcin
    Dołączył
    May 2017
    Mieszka w
    Wroclaw
    Samochód
    B7 2.0 TSI 210KM (CCZB), 2012
    Skusić się na aktualizacje nie w serwisie? Na â€OLX.pl†są oferty za 200 / 300 pln do najnowszej wersji map, podobno oryginały. Czy nie będzie konfliktu i błędów? Mam 510 - ale jaka dokładnie wersje mapy i systemu nie wiem, nie wiem jak to sprawdzić....
    Mam auto od tygodnia... dopiero się wczytuje we wszystko co dotyczy vw.
    Ostatnio edytowane przez Bosman ; 20-05-2017 o 20:54
     
     

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •